Paritilastojen kärkipari vaihtumassa

Teksti: Kimmo
Julkaistu 17.9.2017

Pareittain-välilehdellä on tilastoja kahden pelaajan ollessa samassa joukkueessa tai vastakkaisissa joukkueissa. Välilehden pylväskaavoissa (ja välilehden ensimmäisessä taulukossa) 10 eniten voittoa saavuttanutta paria. Parien voittoja on tilastoitu alkaen 9.12.2014 eli silloin kun tarkkoja tilastoja alettiin tehdä.

Voitokkain pari on ollut 10.3.2015 lähtien Kimmo-Kjäll. He pitivät yksinään (tai siis parina) kärkipaikkaa aina 31.7.2017 asti eli yhteensä 874 päivää. Kyseessä on pitkäaikaisin johtoputki näissä tilastoissa! 1.8.2017 pari Henkka-Kimmo tuli tasoihin parin Kimmo-Kjäll kanssa, mutta ei ole onnistunut ohittamaan heitä. Myöhemmin elo-syyskuun aikana tasoihin nousi vielä pari Lasse-Ville ja hetkellisesti vielä Kimmo-Make. Tänään 17.9. parien voittotilastoa johtaa parit Kimmo-Kjäll, Henkka-Kimmo ja Lasse-Ville.

Ketkä ottavat kärkipaikan?

Lasse ja Ville aloittivat sählyuransa kesällä 2016, jonka jälkeen he ovat kiitäneet voitosta voittoon. Lasse dominoi omalla maalilla ja Ville vastustajan maalilla. Kimmo, Kjäll ja Henkka ovat olleet mukana jo aikojen alusta asti, mutta ovat nyt tasoissa Lassen ja Ville:n kanssa. Jos otetaan viimeisen vuoden tilastot, kymmenen voittokkaimman parin joukossa on yhtä lukuunottamatta aina Lasse tai Ville (tai molemmat). On hyvin todennäköistä, että pari Lasse-Ville tulee pitämään parien voitoissa kärkipaikkaa, jos he molemmat käyvät usein pelaamassa. Ainut, joka heitä voi uhata on Henkka, koska hän pelaa paljon ja voittaa usein.

Viimeisen vuoden aikana eniten voittoja (eli 33) ovat saavuttaneet parit Lasse-Ville (voittoprosentti 80%) ja Henkka-Lasse (voittoprosentti 75%). Parilla Henkka-Ville on voittoja viimeisen vuoden ajalta vain 24, mutta he ovat pelannet yhdessä vähemmän, koska heillä voittoprosentti on kuitenkin myös 80%. (Tässä hyviä uutisia meille muille: Kun Henkka, Lasse ja Ville ovat kaikki olleet viimeisen vuoden aikana samassa joukkueessa, he ovat voittaneet vain 60% peleistä.) Jos Ville tai Lasse alkavat käymään harvemmin, voi Henkka olla toinen paritilastojen hallitsija. Tosin, nyt ei näytä siltä: viimeisen vuoden aikana Lasse kävi pelaamassa 46 kertaan, Ville 39 kertaa ja Henkka 35 kertaa.