Ville jälleen ennätysjahdissa

Teksti: Kimmo
Julkaistu 4.2.2018

Ville odottaa pelin alkua.
Kuva: Ville odottelee pelin alkua

Talvikaudella 2016-17 Ville kohahdutti suomalaista palloilukansaa voittamalla 17 ottelua putkeen. Sitä ennen pisin voittoputki oli Ipan 10 voittoa, joten Villen ennätystä luonnehditaan usein jopa rikkoutumattomaksi. Kausi oli Villelle menestyksekäs myös muilla mittareilla mitattuna. Hänellä oli suurin voittoprosentti paljon pelanneista, toiseksi eniten voittomaaleja ja Lassen parina eniten voittoja paritilastoissa. Sama tahti jatkui myös kesällä 2017, jolloin hän oli vielä kärkijoukoissa voittoprosenteissa ja voittomaaleissa.

Kuluvan talvikauden 2017-18 alussa faneilla oli suuret odotukset Villen suhteen, joten jatkuvia voittoja ja uusia ennätyksiä pidettiin jo selviönä. Mutta kuten niin usein suomalaisten huippu-urheilujoiden kanssa, nopeaa nousua seurasi vieläkin nopeampi lasku. Ville aloitti kauden voitolla, mutta sen jälkeen hänen voittoprosenttinsa laski lähes koko kauden ollen tiistaina 23.1. vain 32 %.

Villen heikko menestys sai loppusyksystä 2017 jopa erään asiantuntijan kirjoittamaan kriittisen kolumnin Villen heikosti sujuneesta kaudesta. Lähinnä menneiden kausien menestysten pohjalta Ville vielä ylennettiin itsenäisyyspäivänä, mutta se viimeistään sysäsi Villen jatkuvaan tappioiden kierteeseen.

Ennätyksellinen tupla-tupla

Tiistaina 23.1. Villen onnistui hilaamaan alamäkensä jopa ennätystasolle, kun hän hävisi illan molemmat ottelut ja otti yhdeksännen perättäisen tappion. Tällä suorituksella hän pääsi samalle tasolle kuin Martti ja Kimmo (eli minä). Näillä kolmella sankarilla oli siis pisimmät tappioputket, mutta Ville oli ainut, jolla oli putki vielä päällä.

Tiistaina 30.1. Villelle soi kohtalon kellot. Häviämällä ensimmäisen ottelut, hän ottaisi kymmenennen peräkkäisen tappion ja menisi yksin myös tappioputkitilaston kärkisijalle. Samalla hän myös tekisi ainoana ns. tupla-tuplan eli kaksinumeroisen voittoputken ja tappioputken.

Illan peliin sekä Paidat että Liivit lähtivät varamaalivahdeilla, koska Niklas ja Lasse olivat saaneet katsomokomennuksen. Maalissa häärivät Kimmo2 ja Antti. Pelin luonne oli selvä heti alusta alkaen. Ville lappoi maaleja hyökkäyksen kärkimiehenä ja Liivit olivat koko ajan askeleen edellä. Ketjukoostumuksesta riippumatta Paidat eivät koskaan saaneet kunnolla suurempaa vaihdetta silmään, vaan tulivat jatkuvasti perässä. Liivit eivät vain laukoneet tarpeeksi silloin kun paikkoja oli.

Viimeinen mahdollisuus Paidoille tuli vartti ennen ensimmäisen pelin loppua, kun Markus saapui "vahvistamaan" Liivejä. Valitettavasti Markuksen pyörittely ei kuitenkaan lopulta sotkenut Liivien peliä, vaikka Paidat pääsivät lopulta kolmen maalin päähän. Tappiokierteen loppumisen sinetiksi Ville teki vielä illan molemmat voittomaalit.

Pelin jälkeen mediakulmauksessa Ville myönsi kritiikin vaikuttaneen häneen

- Se asiantuntijan kirjoitus kyllä vei itseluottamuksen.

Vastaavasti tappioputken katkeaminen nosti itseluottamuksen uudelle tasolle ja Ville päätti haastattelun humoristiseen sävyynsä

- Tästä alkaa uusi voittoputki, voin kyllä luvata. Nyt on jo yks voitto alla.

Lasse edelleen ennätysjahdissa

Jos joku ei ole vielä huomannut, Lasse nousi voittoputkitilastoissa Ipan ohi toiselle sijalle. Lasse on voittanut 11 ottelua putkeen ja jahtaa Villen ennätystä, joka on 17 voittoa putkeen. Helmikuussa tulemme epäilemättä näkemään huikeita taisteluja, kun Ville yrittää lopettaa Lassen ennätyshaaveet.