Pudotuspelit osa 4: Markuksen paluu

Teksti:
Julkaistu 13.5.2018

Markus palasi pelikentille.
Kuva: Markus palasi pelikentille juuri sopivasti pudotuspeleihin

Kimmon poissaollessa Kjell on tehnyt ansiokkaasti tilastoja jo pidemmän aikaa ja aina yhtä täydellisesti. Kiitos Kjell! Otteluraportin kirjoitti tällä kertaa uusi mystinen kolumnistimme, joka tunnetaan vain nimimerkillä

Tunnelma oli käsinkosketeltavan sähköinen kun Liivien kapteeni Markus pitkän ulkomaan pelikiertueensa jälkeen hölkkäsi areenalle juuri pestyssä ja lankatussa teknisessä asussaan. Myös voimapelaaja Ville oli panostanut suuresti kambäkkiinsä leikkaamalla tukkansa. Peli alkoikin kovalla sykkeellä, Liivit olivat erityisesti hioneet joukkuehenkensä tappiinsa. Esimerkkinä vahvasta tiimi-spiritistä voisi käydä seuraava kannustushuuto: ”Mitä vittua, Gretski!?” Kyllä, tuohon kuuluu sekä huuto- että kysymysmerkki.

Medialle oli vuodettu huhu, että Tapsa-Cup -finaalissa Paitojen kapteenina toimisi Antti ja Liivien kapteenina Markus. He valitsisivat joukkueet pelaajien pudotuspelien suoritusten perusteella. Tämä huhu aiheutti molemmille puolille silmin pistävää hermostuneisuutta. Erityisesti Tapsa itse oli varsin huolestunut pääsystä finaaliin. Hän teki kuitenkin scouteille valinnan helpoksi; tempaisi ensimmäisessä pelissä rannelaukauksen lähes nollakulmasta aivan ylämummoon!

Kamppailu oli raivoisaa ja tasaisen oloista mutta Paidat pääsivät niskan päälle koordinoidumman syöttöpelinsä ansiosta. Tähän ei purrut edes Markuksen kuviot C3, B7, B2 eikä varsinkaan C5. Paidat voittivat sekä alkuerän että Granden ja johtaa nyt alkulohkoa 7-0!

Jälkipyykin pesun aikana keskusteltiin Antin mahdollisesta jääviydestä. Kuinka on mahdollista, että Antti on aikaisemmissa lausunnoissaan ylistänyt Liivien avainpelaajia, mutta heti seuraavissa peleissä käykin ilmi, että hän on kesken alkulohkojen siirtynyt Paitojen kapteeniksi? Oikeusoppineiden mielestä tämä ei ole täysin ongelmatonta ja oikeuskanslerilta odotetaan yhä lausuntoa.

Alkulohkot jatkuvat kuitenkin 15. toukokuuta, eikä Markus ole huolestunut Liivien tilanteesta
- Tämänpäiväiset tappiomme johtuvat yksiselitteisesti mediapelistä! Olen vakuuttunut, että jo seuraavissa peleissä syrjäytämme pahimman uhkaajamme, Villi Kortti -tiimin!

Pudotuspelikaavio seitsemän pelin jälkeen.
Kuva: Voitot seitsemän pelin jälkeen 8.5.