Pudotuspelit osa 5: Mikä trilleri! Liivien voittomaali viimeisen erän viimeisellä sekunnilla.

Teksti: Vieraskynäilijä
Julkaistu 17.5.2018

Peli käynnissä.
Kuva: Pelistä kehkeytyi varsinainen trilleri

Vieraskynäilijä taas vauhdissa. Tässä hänen raporttinsa pudotuspelien kahdeksannesta osaottelusta.

Liivien viiden Michelin- tähden chief sommelier hyökkääjä, suomimies Otto2 upotti ratkaisevan maalin päätöserän viimeisellä sekunnilla game-sevenissä pelastaen Liivit jatkoon. "Raipemaisen" lättysyötön voittomaaliin tarjosi kokenut voimahyökkääjä Antti!

Paidat sai jälleen loistavan alun Tapsa Cupin semifinaaleissa, kun kirurgi Martti ja Otto Zaborski pääsivät hääräämään yhdessä huippujännittävän ottelun ensimmäisessä erässä lähes kaikki ratkaisumaalit ja liivien tilanne näytti entistä tukalemmalta puolustuksen nukahdellessa.

Tilanne oli kutkuttava 3-14 Paidoille, kun Liivit lähti viimeiseen erään. Paitojen serkkupoika Tommi alkoi selkeästi tiukan vapun jälkeen väsyä ja ennätyksenomaista tulokaskautta nauttiva Ville päivysti hyökkäysalueella, mutta tällä kertaa tuli hakemaan kärkkäästi palloa myös omalta alueelta ja väläytteli osaamistaan maalien merkeissä jotka ensimmäisessä erässä olivat jääneet piippuun.

Halli ja yleisö kävivät alusta asti kuumina ja ottelusta ei alun perusteella olisi tarvinnut tulla aivan näin jännittävää, sillä Paidoilla oli ottelun loppupuolella jo varsin tukeva johto, jonka Liivit sai kuitenkin sai kurottua kiinni. Myös voimahyökkääjä Antin hermokontrolli oli jo tiukilla iän ja kovan otteluruuhkan tuoman rasituksen myötä.

- Hyvä, että voitettiin lopussa. Jäädyttiin pelin edetessä, sitä ei voi kieltää. Yhdessä vaiheessa ei jalka liikkunut eikä ollut yksinkertaisesti kokemusta näin kovasta paineesta, jonka Paidat pystyi meille luomaan. Siellä oli paljon nuoria pelaajia kuten ilmaiveivi Antonista ja nuorta Toivoa ja meidän telaketjuosasto Antin johdolla alkoi jo väsyä, sanoi joukkueen kapteeni Markus.

- Paidat käytti meidän omia aseita eli tuli aggressiivisesti syöttölinjalle ja vei meiltä tilan pois pelin rakentamisesta ja Liivit hyytyi viimeisen erän alussa.

Ottelun loppuerä eteni alun jälkeen kuitenkin hyvin tasaisena ja puolivälissä tilanne oli 10-14. Liivit pääsi pelillisesti niskan päälle ja pelasi loistavan lopun tehden kirillään kamppailusta todellisen trillerin.

Paidat passivoitui hieman kirurgi Martin mailan mennessä rikki ja Liivit kuroi hetkessä Paitojen johdon kiinni ja tilanne muuttui hetkessä 10-14:stä 14-14:een.

Päävalmentaja Make sai aikalisillään Liivien kurssiin vielä ylimääräisiä tehoja pelkällä isolla olemuksellaan ja yli-innokkuuden pidettyä poissa. Liivit pystyi parantamaan peliään vielä entisestään erän loppuolella ja venyi äärimmäisen tärkeään voittoon.

- Onneksi opittiin pelin varrella, mistä hienona esimerkkinä viimeinen maali, jossa Otto2 teki kovan suorituksen. Hänellä oli kanttia odottaa, mistä se hyvä paikka löytyy, Ville kehui Ottoa2:sta.

- Tämä oli ennakolta vaikein ottelu ja vielä tällaisen mahtavan kuuman yleisön edessä. Ei voi kuin toivoa että meillä on ensi tiistaina samanlainen yleisön tuki Paitoja vastaan, sanoi kapteeni Markus.

Pudotuspelikaavio kahdeksan pelin jälkeen.
Kuva: Voitot kahdeksan pelin jälkeen 15.5.