Pudotuspelit osa 6: Lassen vierailu

Teksti: Kimmo
Julkaistu 27.5.2018

Peli käynnissä.
Kuva: Pudotuspelit jatkuivat

Pudotuspelit olivat edenneet ratkaisuvaiheeseen tiistaina 22.5., kun Paidat ja Liivit ottivat toiseksi viimeistä kertaa yhteen kevään pudotuspeleissä. Ennen pelien alkua koettiin yllätys, kun Tapsa Cup voittaja ja Paitojen ykkösveskana torjuva Lasse kävi pyörähtämässä areenalla. Lasse oli telonut polvensa kilpailevassa urheilulajissa niin pahoin, että joutuu pitämään taukoa pidemmän aikaa. Oman arvionsa mukaan syksyyn asti. Siitä huolimatta Lasse kertoi viettävänsä huippu-urheilijan askeettista elämää, johon kuluu mm. terveellinen ruokavalio. Itse asiassa hän oli juuri tulossa iltapalalta terveellisestä ruoastaan tunnetusta ravintolasta. Lasse kertoi seuranneensa mediasta pudotuspelejä ja toivotti kaikille menestystä tuleviin peleihin. Kuntosählyliiga toivottaa Lasselle pikaista paranemista. Kun olet Lasse pelikunnossa, meillä on aina yksi paikka sinulle varattuna.

Peli 1: Liivien kunnia taas pelissä

Valitsijamiesyhdistyksen puheenjohtaja Make teki seuraavanlaiset joukkueet:

Paidat: Joni, Make, Martti, Ville ja maalissa Niklas
Liivit: Antonis, Antti, Kimmo, Otto, Otto2 ja maalissa puuveska

Paidat lähti otteluun ennakkosuosikkina, mutta onnistuessaan Liiveillä oli realistinen mahdollisuus yllätykseen. Peli lähti käyntiin Paitojen selvässä hallinnassa, mutta Liivit yritti kuitenkin taistella vastaan. Liivien toiveet yllätyksestä alkoivat kuitenkin hiipua jo heti pelin alussa, kun voittomaalisnaipperi ja puolustuslinjojen runkopelaaja Henkka kömpi myöhässä paikalle vahvistamaan Paitojen takalinjoja. Hetkeä myöhemmin Liivien ongelmat lisääntyivät, kun Martti ja Otto törmäilivät Liivien maalin takana sillä seurauksella, että Otto loukkasi polveaan ja pelasi nilkutellen koko loppuillan. Tällä oli katastrofaaliset seuraukset Liivien suorituskyvylle, joka nojasi merkittävästi Oton viimeistelytaitoihin. Loppupelin ajan paidat hallitsi peliä ja Liivit vain sinnittelivät mukana. Loppuvaiheessa Liivit saivat puhallettua peliin lisää energiaa, mutta se vain viivytti lopullista tappiota. Paidat otti lopulta selvän voiton lukemin 10 – 6.

Peli 2: Perikato – Der Untergang

Toiseen peliin Liivit sai takalinjojen vahvistukseksi eniten voittoja pudotuspeleissä saalistaneen maalivahdin eli Niklaksen. Lisäksi peliin tuli mukaan tuorein jaloin Liivien kapteeni Markus, jolta odotettiin henkistä johtajuutta. Toinen peli pelattiin seuraavin joukkuein:

Paidat: Henkka, Joni, Make, Martti, Ville ja maalissa puuveska
Liivit: Antonis, Antti, Kimmo, Markus, Otto, Otto2 ja maalissa Niklas

Koska Otto liikkui tässä vaiheessa niin huonosti, Liiveillä oli kaikki 6 pelaajaa kentällä. Hieman yllättäen Liivien hyökkäyspeli nojasi varsinkin pelin alussa enimmäkseen nilkuttavaan Ottoon ja Antonikseen, jolloin hyökkäykset eivät edenneet edes Paitojen maalille asti. Pelin edetessä Liivit sai vähitellen joitakin paikkoja, mutta silloinkin laukaukset tyrehtyivät erinomaisesti pelanneeseen puuveskaan tai menivät kokonaan ohi.

Paidat olivat edenneet jo 6 – 0 johtoon, kun Markus otti kapteenina pelin haltuunsa. Hän rynnisti lähes läpi koko kentän ja syötti epäitsekkäästi vapaana olleelle Otto2:lle, joka tälläsi pallon verkon perukoille. Tämän jälkeen Markus palasi paikalleen puolustuksen perukoille.

Peli lopulla Liivien toivo heräsi vielä kerran, kun sen onnistui viivyttää lopullista tappiotaan hienolla loppukirillä. Kuten niin usein on pudotuspeleissä tänä keväänä nähty, ei tämäkään riittänyt kääntämään pelin lopullista suuntaa vaan Liivit hävisi puolenyön koittaessa lopulta luvuin 13 – 11. Näin Liivien edes teoreettinen toivo suorasta finaalipaikasta hiipui katkeran tappion myötä.

Pudotuspelikaavio kymmenen pelin jälkeen.
Kuva: Voitot kymmenen pelin jälkeen 22.5.