Vieraskynäilijän ajatuksia pudotuspeleistä ja Villestä

Teksti: Vieraskynäilijä
Julkaistu 5.5.2018

Ville jaksaa hymyillä

Kevät on herättänyt vieraskynäilijän uuteen eloon. Tässä hänen mietteitään.

Upea Tapsa Cup -pudotuspelisarja saa jatkoa 8.5. pelattavalla kuutospelillä ja arvatenkin jännitysnäytelmä jatkuu käsikirjoituksen mukaisesti seuraavassa seiskapelissä. Liivit kun ovat juuri parhaimmillaan putouksen reunalla, kovan paineen alla.

Liivien kapteeni Markus tekee paluun joukkueeseen ulkomaan pelikiertueen jälkeen, mikä nostaa entisestään panoksia. Myös tulokastähti Ville ja Timo pelaavat jälleen suurella sydämellä ja vielä suuremmalla mailalla.

Voimahyökkääjä Markus on myös loukkaantumiskierteen selätettyään tutussa elementissään hyökkäyksessä vaikka loistokkaalla urallaan aina osannut nähdä pelin isomman kuvan. Markus muistuttaa saman tien, että pelaajien profiili ja voimahyökkääjän käsite sinänsä ovat muuttuneet radikaalisti 10-15 vuoden aikana. Hän puhuu pelin evoluutiosta.

– Tämä sukupolvi ajattelee pelistä eri tavalla. Ne jätkät ovat harvassa, jotka pelaavat oikeasti todella kovaa. Nyt painotetaan eri asioita: juoksua, peliälyä ja taitoa, Markus sanoo. Me kokeneemmat pelaajat joudumme kovan rääkkiin ja tämä näkyy myös palautumisessa kuten Antin ajoittaisina poissaoloina.

Hyökkääjä kritisoi myös Villen mediarumbaa: "Se on vaikea paikka". Suomalaislupauksen tulokaskautta voi kuvailla monella ylistävällä adjektiivilla. Joukkuekaveri Antti myös ihmettelee ajoittain hyvinkin negatiivista kirjoittelua.

– Minusta hän teki loistavaa työtä käsitellessään kaikkea huomion. Se on vaikea paikka olla, Antti kommentoi Villen mediamylläkkää.

60% voittoprosentti on hurja tulokaspelaajalle. Antti kertoi seuranneensa innolla Villen kypsää tekemistä läpi kauden.

– He (media) ovat verranneet häntä nuoreen Juha-Matti Aaltoseen koko vuoden. He haluavat rakentaa hyvän juonen ja tarinan. Ja ihmiset kysyvät, että "mikä Villeä vaivaa, kun hän ei ole tehnyt maaleja viiteen minuuttiin?" Mutta 26-vuotiaana, kuinka monta maalia hän on tehnyt? Minusta me olemme tyytyväisiä häneen tasoonsa, myös Markus jyrähtää.

Kaiken sirkuksen keskellä suomalaistulokas on itse pitänyt päänsä kylmänä. Medialle annetut kypsät kommentit ovat merkki siitä, ettei liivien tähti hirveästi säiky huomiota.

– Vaikuttaa siltä, että hän ei anna kaikkien juttujen vaivata. Hän on todella tyyni ja rauhallinen paineen alla. Hän näyttää vain loistavan isoissa aikuisten peleissä, Antti ylisti.