Tapsa Cup finaali pelataan 5.6. – Tässä ennakkotunnelmat

Teksti: Kimmo
Julkaistu 4.6.2018

Kuva.
Kuva: Tämä pokaali odottaa jälleen nostajaansa

5.6.1933 Yhdysvallat luopui kultakannasta. Tasan 85 vuotta myöhemmin Paidat on päättänyt, että Liivien on aika luopua kultakannasta voitettuaan kolme Tapsa Cup mestaruutta putkeen! Tiistaina iskevät yhteen kaikkien aikojen kovatasoisimmaksi povatussa finaalissa kuntosählyn legendaariset suurseurat Paidat ja Liivit!

Joko on Villen vuoro?

Kaksi edellistä kautta tekivät Villestä yhden kirkkaimmista kuntosählyliiga tähdistä. Ville oli tilastojen kärkikastia voittojen määrissä, voittoprosenteissa ja ratkaisumaaleissa. Parien voittotilastossakin Ville on Lassen kanssa edelleen kuudentena huikealla 78 %:n voittoprosentilla. Kaikkein suurin uroteko Villeltä oli kuitenkin kevään 2017 legendaarinen 17 voiton putki!

Kaikesta tästä menestyksestä huolimatta Villen molemmat kaudet päättyivät tappioon Tapsa Cup finaalissa. Tiistaina Ville jahtaa ensimmäistä finaalivoittoaan. Villen taidot tiedetään, mutta riittääkö Villen esimerkki kantamaan koko joukkuetta voittoon? Onko Villen kunto riittävä rikkonaisen kauden jälkeen? Joko on Villen vuoro voittaa?

Tekeekö Joni historiaa?

Villen tavoin myös Joni jahtaa ensimmäistä finaalivoittoaan. Hävittyään 4 finaalia putkeen, Jonilla on mahdollisuus tehdä historiaa. Make hävisi aikoinaan neljä finaalia, kunnes vihdoin voitti. Jonilla on tiistaina mahdollisuus tehdä historiaa.

Kärvisteltyään vuosikausia alle 40:n voittoprosentin haamurajan alapuolella, Joni on tänä keväänä löytänyt uuden suunnan pelilleen. Pudotuspeleissä Joni otti toiseksi eniten voittoja yhdessä Niklaksen ja Oton kanssa. Vieläkö putki jatkuu vai joutuuko Make tekemään tilaa finaaliennätyksissä.

Mitä tekee Markus?

Markus on persoona, joka ei jätä ketään kylmäksi. Hän hallitsee kentällä, vaihtopenkillä ja mediassa. Mies on tsemppari, hyökkääjä, puolustaja, valmentaja ja strategi. Kaikki yhdessä paketissa samanaikaisesti! Kuvioiden kuningas, jolta ei visiota puutu. Esitteleekö hän uuden kuvion finaalissa? Ja onko siitä enemmän hyötyä vai haittaa? Markus on nimittänyt itsensä Liivien kapteeniksi ja hakee nyt kolmatta finaalivoittoaan.

Antonis, Tommi ja Kjell

Nuori Antonis ja serkkupoika Tommi ovat molemmat osallistuneet vain kahteen edelliseen finaaliin ja voittaneet ne molemmat. Jatkuuko heidän matkansa vielä kerran samassa joukkueessa? Entäs jos kaksikko erotetaan, kumpi voittaa? Vai voittaako kampi? Nuoruus vastaan kokemus! Teekkarielämä vastaan terveelliset elämäntavat!

Myös ikinuori Kjell Gretski on menestynyt viime aikojen finaaleissa. Kjell on voittanut kolme edellistä finaalia! Edellinen tappio hänellä on kesältä 2015. Se ainakin on varmaa, että Kjell osallistuu. Tämä sitoutunut nuorukainen on kertonut keskeyttäneensä lomansa ja tulevansa finaaliin.

Onko kukaan maalilla?

Lassen loukkaannuttua maalivahdeista on ollut pulaa. Jotkut ovat sitä kokeilleet, mutta kukaan ei siitä tykkää. Niklas on palannut menestyksekkäästi maalilleen, mutta saapuuko hän finaaliin? Niklakselta puuttuu myös Tapsa Cup finaalin voitto, joten nyt on hänellä mahdollisuus nousta siihen harvalukuiseen joukkoon, joka on voittanut finaalin maalivahtina. Mutta kuka torjuu toisessa päässä?

Miten joukkueet muodostetaan?

Keväällä velloneiden huhujen mukaan finaalijoukkueille valittaisiin kapteenit, jotka valitsisivat joukkueidensa jäsenet. Valitsijamiesyhdistyksen puheenjohtaja Make näytti keväällä huutovalinnalle vihreää valoa, mutta asiasta ei ole tehty lopullista päätöstä.

Markus on julistautunut Liivien kapteeniksi ja huhut ovat vieneet Villeä Paitojen kapteeniksi. Toisaalta Martin menestys pudotuspeleissä – ja se että Martti todennäköisesti tulee paikalle – tekisivät Martista myös erinomaisen kapteenin.

Tiistaina klo 22!

Pallo putoaa kenttään tiistaina klo 22. Puolen yön aikoihin on talvikauden 2017-2018 mestari selvillä.