Tapsa Cup champions

Teksti: Vieraskynäilijä
Julkaistu 10.6.2018

Kuva.
Kuva: Kahden tappion jälkeen Ville voitti vihdoin finaalissa

Vieraskynäilijä taas elementissään. Tässä hänen näkemyksensä finaalista.

Liivit pääsi ensimmäisenä joukkueena juhlimaan Tapsa Cupia, kun se otti 10 kauden odotuksen jälkeen mestaruutensa. Ottelun ratkaisijaksi nousi ensimmäisen finaali pokaalin voittanut Niko.

Finaaliottelu oli äärimmäisen tunteikas. Ensimmäinen 10 min oli maaliton, mutta maaleja ja muitakaan tapahtumia ottelusta ei jäänyt puuttumaan.

Alkurymistyksen jälkeen Liivit hiljensi täyden hallin Villen iskiessä pallon verkkoon nopeasta vastahyökkäyksestä. Maali näytti kääntäneen ottelun jo hetkellisesti liiveille, mutta Antti kannatteli Paitoja sen heikommilla hetkillä ja kirurgi Martti sekä maalintekijä Otto häärivät Paidat takaisin peliin.

Tuomarityöskentely oli tarkkaa koko finaalipelin ajan ja puhutti pelin jälkeen. Monia erikoistilanteita nähtiin illan aikana, mutta molemmat joukkueet hermoilivat ratkaisunhetkillä ja maalivahdit olivat kuin puuta varmojenkin paikkojen edessä.

Tälläkään kertaa Paitojen johtoasema ei kestänyt kauaa, sillä Liivit onnistui maalinteossa jälleen Serkkupoika Tommin ja ilmaveivi Antoniksen hyvän taistelun päätteeksi.

Paitojen seuraava tasoitusyritys pomppasi ensimmäisen tapaan Kjell Gretzkyn hypyn kautta verkkoon. Liivit haastoi maalin maalivahdin häirintää epäillen ja tuomarien nopean videotarkastuksen jälkeen maali hylättiin.

Lähes tasatilanteessa mentiin toiseen erään kunnes Paitojen kirivaihde toi kukkupalloilla tulosta.

Varakapteeni Villen aikalisän jälkeen liivit alkoi kapteeni Markuksen johdolla antamaan painetta Antille ja hermokontrollin pettäessä Paidat sortui puolustusalueella jo runkosarjassa tutuksi tulleisiin virheisiin ja menetti varmalta tuntuneen johdon.

Loppuaika peli kellossa kului hitaasti Paitojen yrittäessä epätoivoisesti tasoitusta mutta lopulta Liivit puolusti maalia urheasti ja ansaitsi mestaruutensa.