Dopingskandaali kesäkauden finaalissa! All Star sankaria syytetään kielletyn aineen käytöstä

Teksti: Vieraskynäilijä
Julkaistu 11.8.2018

Kuva.
Kuva: Finaalissa taisteltiin loppuun asti (arkistokuva)

Vieraskynäilijä taas elementissään. Tässä hänen näkemyksensä finaalista.

Miksi pallo pomppi Paidoille? Mikä All Star ottelussa oli parasta? Mistä Villen huippuvire johtuu? Urheilun asiantuntija listasi kolme tärkeää asiaa Liivien ja Paitojen välisestä MM-finaaliottelusta.

Ville

Eihän miestä voi muuta kuin kehua, hänen liikettään, peliälyään ja kypsyyttään. Alkuerissä Ville takakarvasi pallonmenetysten jälkeen vastustajat kiinni. Hänellä on liikkeen ja työnteon lisäksi myös erityisominaisuuksia, kuten loistava pallonkäsittely ja ratkaisutaito. Hän suhtautuu peliin todella keskittyneesti ja välillä onnenkantamoisiakin tapahtuu kovan työn ansiosta.

All Star kultamitalistia ja tiistain pelien nuorta tähteä Villeä syytetään nyt kuitenkin dopingin käytöstä Salibandyn alaliiton toimesta. Urheilun komitea julkaisi myöhään tiistai yönä pitkän raportin, jossa pureudutaan dopingongelmaan Ruoholahden peltiareenalla.

Villeä syytetään reseptilääke Ibuprofein 600 mg käytöstä sekä myös All Star ottelun jälkeisestä toisesta näytteestä löytyneestä, kielletystä Syntholista. Lääke on yleinen dopingaine salibandyssä, sillä se auttaa pelaajia keventämään kipukynnystä menettämättä voimaa ja saa lihakset pullistumaan.

Burana.
Kuva: Villen eväät ennen finaalia

Lajiliiton viralliset päätökset tulevat myöhemmin ja tällä hetkellä All Star ottelua ei vielä päästä varmistamaan tilastohistoriaan. Pahimmassa tapauksessa koko finaali joudutaan järjestämään uudestaan, mutta kohutapaus on jo aiheuttanut farssin omaisia käänteitä.

Antti

Antti hyökkäsi todella tehokkaasti. Liivit aloitti kuitenkin pelin erittäin hyvin, painoi pelin Paitojen päätyyn ja sai tilanteita. Liivit teki heti ensimmäisestä paikastaan maalin. Kulmapelaaminen oli Antilta erittäin hyvää ja myrkkyä Liivien kapteeni Markukselle: palloa pelattiin maalille ja sinne mentiin mallikkaasti Villen ja Jonin toimesta.

Kun työtä tehdään ja ollaan pelin kanssa tarpeeksi nöyriä, niin maaleja tulee (myös onnekkaasti). Ei tarvitse aina tehdä kaikkein hienoimpia asioita. Joskus voi heittää palloa maalille ja mennä perään.

- Kun joukkue oli nöyrä, työteliäs ja pelin ytimessä, verkkoihin myös osuttiin, vastasi Paitojen kapteeni Antti voitonjuhlista Ruoholahden McDonalds-ravintolasta, jonne joukkue oli kerääntynyt juhlistamaan voitettua ottelua ennen kohuttua doping-uutisointia.

Juhlaruokailu pelin jälkeen.
Kuva: Antti ja the supper of champions

Kari2

Kari2 pystyi puolustamaan keskustaa ja vastustajan laidoille. Liivit ei ollut valmis maksamaan sitä hintaa, jonka Paidat maksoi Kari2:n johdolla.

Kari2 teki useamman maalin paluupallosta ja riistojen jälkeen. Liivit ajautui kulmiin eikä laukonut paljon.

Finaalin ratkaisu

Pelissä oli paljon tilanteita, joista Liivit olisi pystynyt nopeammalla pelillä luomaan paikkoja. Myös Paitojen maalivahtipelaaminen oli todella hyvää, johon ottelu myös osaltaan ratkesi.

All Star champions (Kari2, Antti, Ville, Joni) häviäjät (Antonis, Markus, Tommi, tuntematon10, tuntematon 11). Toim. huom., mestaruutta ei pystytä varmistamaan ennen kuin dopingskandaali on selvitetty ja Villeä kuultu asian tiimoilta.

Video 1: Liivien kapteeni Markus luovutti tutun pokaalin Paitojen kapteenina pelanneelle Antille.

Video 2: Paitojen voittajajoukkueessa pelasivat Kari2, Ville, Joni ja kapteeni Antti