Kuntosähly kriisissä, vain Sinä voit pelastaa sen

Teksti: Kimmo
Julkaistu 23.10.2018

Kuva.
Kuva: "Eikös täällä ennen ollut puolustajiakin?" pohdiskeli Lasse vastustajan hyökkäyksen vyöryessä päälle

Kuntosählyn talvikausi 2018-19 on lähtenyt yskähdellen käyntiin pelaajamäärän pysytellessä lähes joka viikko alle kymmenessä. Vaikka elo-syyskuussa kolmena tiistaina ei pelattu, on sen jälkeen pelattu joka viikko. Lisäksi Lasse on ollut valmiina pelaamaan maalilla aina kun pelaajia on ollut tarpeeksi. Pohja hyville peleille on siis olemassa, mutta mistä kiikastaa?

Missä on loput pelaajat? Eikö pelaaminen enää kiinnosta? Vai ovatko kaikki jo niin vanhoja, että ihan jo ilta on pakko päästä ajoissa nukkumaan? Puoli yhdeksän uutiset, urheiluruutu ja sitten nukkumaan. Sitäkö se on meidän elämä nykyään?

Pelaajamäärät laskussa – vai sittenkin nousussa?

Pelaajamäärät saavuttivat huippunsa vuonna 2017, jolloin tilastoitiin lähes joka viikko yli 15 osallistujaa. Pelit olivat vauhdikkaita ja tasokkaita. Maalivahteja oli jatkuvasti molemmilla puolilla. Vuoden lopulla pelaajamäärät lähtivät kuitenkin laskuun. Lopullinen romahdus tapahtui vuoden 2018 alussa, kun Lasse loukkaantui ja jätti kentät pitkäksi aikaa. Niklas jaksoi käydä pelaamassa vielä muutaman viikon, mutta sen jälkeen maalivahteja ei juuri nähty. Pelaajamäärät laskivat kesään 2018 asti, jolloin tilannetta edelleen pahensi hillitön helle.

Vielä elokuussa ja syyskuun alussa tilanne näytti katastrofaaliselta, kun kauden viidestä ensimmäisestä kerrasta kolme jouduttiin perumaan liian vähäisen osallistujamäärän takia. Harppaus parempaan tapahtui 28.8., kun Lasse palasi pelikentille loukkaantumisensa jälkeen. Sana yhden maalivahdin paluusta kiiri ja pelaajamäärät ovatkin olleet hienoisessa kasvussa siitä lähtien. Viime viikkoina pelaajamäärä on ollut riittävä pelaamiseen, mutta jo muutaman lisäpelaajan saaminen olisi muuttanut pelaajamäärän riittävästä hyväksi. Sota ei yhtä miestä kaipaa, mutta kuntosähly kaipaa jokaista.

Lasse palasi – kuka uskaltaa haastaa?

Lasse palasi siis pelikentille oltuaan 30 viikkoa sivussa. Niin pitkän loukkaantumisen jälkeen moni pelkäsi suoritustason laskevan, mutta toisin on käynyt: otteet ovat varmat ja huipputason silmä-käsi koordinaatio vakuuttaa edelleen. Mikä tärkeintä, paluunsa jälkeen Lasse on ilmestynyt paikalle jokaisena pelipäivänä.

Tuloksellisesti Lasse on aloittanut kauden jälleen kerran vahvasti voittoprosentin ollessa tällä hetkellä 73 %. Sen lisäksi hän on tehnyt selvää jälkeä monista huipputason pelimiehistä. Kolmesta Villeä vastaan pelaamastaan pelistä Lasse on voittanut 2 ja hävinnyt yhden pelin. Markuksen hän on voittanut 3 kertaa ja hävinnyt vain kerran. Ipa on puolestaan hävinnyt tällä kaudella jokaisen pelaamansa pelin Lassea vastaan, mutta voittanut kaikki Lassen kanssa samassa joukkueessa pelaamansa pelit. Vanhasta kaartista Antti sentään on pitänyt tasonsa: 6 peliä, 5 voittoa ja voittoputki 5.

Huhujen mukaan Ville on vetäytynyt maaseudun rauhaan Keravalle suremaan heikosti alkanutta kauttaan. Sieltä on löytynyt sopiva lohduttaja. Markuksellakin on näköjään jotain kiireitä, kun pelaaminen ei enää maistu. Mistä siellä WhatsApp-ryhmässä nykyään keskustellaan? Menneiden kausien ansioistako? Ei ne merkkaa enää mitään!

Lasse tekee siis vakuuttavaa tulosta toisessa maalissa, mutta mistäs saisimme hänelle haastajan? Perinteinen taistelupari maalivahtiosastolla on ollut Lasse vs. Niklas, mutta Niklas on kadonnut eikä kukaan häntä löydä. Kimmo2 hänet tuntee, mutta on myöskin kadonnut. Kun pelaajia on riittävästi, lopulta joku toinen kyllä uskaltaa tarttua haasteeseen. Tällä kaudella olemme jo nähneet yhden haastajan Lasselle: Otto2 pelasi maalivahtina Lassea vastaan 2.10. ja voitti. Oletko sinä seuraava, joka kaataa Lassen?

Viimeinen mahdollisuus on nyt!

Varmasti ajattelet nyt:

- Emmä vielä ens viikolla sinne mee. Meen sitte ku muut alkaa siellä käymään.

Odotteluun ei ole enää aikaa. Jos pelaajamäärä ei ala lähiaikoina kasvamaan, lähtee se laskuun. Siellä on muutama pelaaja, joka käy melkein aina ja sitten seitsemän, jotka käy melkein joka toinen kerta. Jos pelaajia ei ole, tämä porukka alkaa käymään yhä harvemmin. Silloin on koko homma vaarassa hiipua kokoon. Jos vielä viivytät paluun tekemistä, ei siellä välttämättä ole joukkuetta, johon palata.

Nyt on viimeinen hetki toimia!

Otatko haasteen vastaan?

Kaikki on sinusta kiinni!


So ... yeah. Tiistaina pelamaan!