Vetoomus auttoi - väkeä oli kuin pipoa!

Teksti: Kimmo
Julkaistu 29.10.2018

Kuva.
Kuva: Pelaajia oli jälleen enemmän kuin pitkään aikaan (arkistokuva)

Tiistaina 23.10. ei alkukauden pelaajakadosta ollut tietoakaan, kun paikalle ilmestyi 14 kovakuntoista karjua. Enemmän pelaajia on nähty edellisen kerran tammikuussa. Kiitos kaikille paikallaolijoille! Jos et viime kerralla päässyt mukaan, uusi tilaisuus avautuu tällä viikolla, kun kuntosählyn runkosarja jatkuu tiistaina normaaliin aikaan!

Maalivahtiosastolla edelleen tilaa

Tälläkin kertaa Lasse oli ainoa maalivahti, joten hän vaihtoi puolta jokaisen pelin jälkeen. Otto2 olisi muuten ollut valmis torjuntavastuuseen, mutta edellinen maalivahtivuoro rasitti polvia edelleen niin pahoin, että joukkueen lääkäriltä ei lupaa herunut. Siispä toinen joukkue passitti kentälle puuveskan. Tavanomaisesta poiketen pelit pelattiin vain kymmeneen.

Peli 1

Illan ensimmäinen peli pelattiin seuraavin kokoonpanoin:

Paidat: Aatos, Antonis, Hannu, Lauri3, Otto, Otto2 ja Lasse (maalivahti)
Liivit: Antti, Henkka, Kimmo, Kjell, Markus, Tapsa, Ville (ja puuveska)

Koska molemmilla joukkueilla oli vaihtopelaajia, oli vääntö hurjaa heti alusta asti. Peli oli tasaista ja maaleja tehtiin puolin ja toisin. Etenkin Paitoja edustaneiden Aatoksen ja Laurin yhteispeli oli jälleen tehokasta.

Solariumista päästyään Markuskin liittyi pelaavaan kokoonpanoon Liivien joukkueeseen numerolla 11. Tervetulotoivotukset olivat vaihtelevat. Kimmo piti Markusta erinomaisena vahvistuksena alakynnessä olevalle Liivien joukkueelle, mutta Ville oli valmis sijoittamaan Markuksen saman tien Waivers-listalle. Loppupelin ajan Ville vielä kannusti Markusta huudoin:

- 11 vaihtoon! 11 vaihtoon!!

Peli eteni tasaisena. Koska Henkka ja kuntosählykomissaari Tapsa hoitivat onnistuneesti Liivien puolustuspään, pelasi Kimmo normaalista poiketen hyökkääjänä. Vaikka Kimmo tekikin kaksi viikkoa aikaisemmin 8 maalia, oli veteraanipelaajan ruuti tällä kertaa märkää eikä tulosta tullut. Liivien ollessa 9-8 johdossa, lähtivät puolustuksen runkopelaajat kilvan tavoittelemaan ratkaisumaalintekijän kirkkainta kruunua. Noh, niinhän siinä kävi, että Paidat tasoittivat pelin lukemiin 9-9. Pian sen jälkeen Paidat lähtivät nopeaan hyökkäykseen ja Liivien maalilla käytiin lyhyt kamppailu, jossa vastakkain olivat Kimmo ja Lauri. Yllättäen (no ei se nyt oikeesti mikään yllätys ollut) Laurin lyhyet piruetit ja napakka rannelaukaus puuveskan ja tolpan väliin ratkaisi pelin Paidoille.

Peli 2

Ensimmäisen pelin jälkeen siirtoruletti lähti kiivaana käyntiin. Ville sai tarpeekseen Liivien touhusta ja neuvotteli sopimuksen Paitojen kanssa. Huikean siirtosumman ansiosta Liiveille avautui mahdollisuus liikkuvaan maalivahtiin, jolloin Lasse siirtyi Liiveille. Toinen peli pelattiin siis seuraavin kokoonpanoin:

Paidat: Aatos, Antonis, Hannu, Lauri3, Otto, Otto2, Ville (ja puuveska)
Liivit: Antti, Henkka, Kimmo, Kjell, Markus, Tapsa ja Lasse (maalivahti)

Ensimmäisen pelin tappiosta sisuuntuneena Liivit lähti hakemaan revanssia täpärästä tappiosta. Lasse oli jälleen omalla tasollaan ja torjui laukaukset, jotka hyvin pelanneen puolustuksen läpi pääsi.

Illan ja kenties kauden huikein maali nähtiin pelin loppuvaiheessa, kun Liivien Kjell Gretski sai seisoskella täysin vapaana vastustajan maalilla. Omasta päästä tullut korkea kaaripallo laskeutui juuri Gretskin eteen, jolloin hän läppäsi mailansa lavalla palloa kevyesti alapuolelta suoraan ilmasta, jolloin pallo jatkoi matkaansa ilmassa vastustamattomasti Paitojen maalivahtina toimineen puuveskan ohi. Selostaja sekosi maalista täysin. Tässä ote hänen kuvailustaan:

- Katsokaa tämän nuoren taiturin ooooiiii näittekö minkä maalin kaveri iskee!? Näittekö minkä maalin kaveri iskee?! Oottaa mailan lapaansa pallon ja Paitojen pelaajat katsovat kentällä että herranjestas mitä siellä tapahtui? Gretski ottaa pallon ottaa lätyn mailansa lavalle ja tekee kyllä tekee kuntosählyn historian yhden hienoimmista maaleista! Ei mitään muuta voi sanoa! Katsokaa 19-vuotias nuorukainen sinne lätty kiinni ja puuveska katsoo, että taivas varjele mitä sieltä tulee - sieltä tulee maaaaaaaaaali!

Oletettavasti Kjellin suoritus katkaisi lopullisesti vastustajan selkärangan, koska peli oli yhtä maalia sen jälkeen. Lopulta kuntosählykomissaari Tapsa ratkaisi pelin pitkän ja uljaan uransa ensimmäisellä voittomaalilla. Tässäkin taas näkee, että isoissa peleissä kokemus on valttia!

Peli 3

Toisen pelin jälkeen Liivit myi Lassen ja Markuksen suurella summalla, jotta saisivat hyökkäyspään vahvistukseksi huippuhyökkääjä Villen. Tunnetusti Ville pitää hallussaan pisintä voittoputkea, on toisena voittomaalitilastossa ja voitti tänä vuonna molemmat Tapsa Cup finaalit.

Kokoonpanot illan viimeisessä ottelussa olivat:

Paidat: Aatos, Antonis, Lauri3, Markus, Otto, Otto2 ja Lasse (maalivahti)
Liivit: Antti, Henkka, Kimmo, Kjell, Tapsa, Ville (ja puuveska)

Huippuhankinnoista huolimatta illan kolmas peli eteni alusta loppuun Paitojen selvässä hallinnassa, ja Liivit sai lopulta vain kaksi maalia. Otto ratkaisi illan viimeisen pelin maalinedushässäkän jälkeen.

Ville voittoon viime hetkellä

Tähtihyökkääjä Villen kausi on lähtenyt käyntiin heikosti. Ajoittain hän kyllä edelleen väläyttelee maalintekotaitojaan hienoilla yksilösuorituksilla, joita edes Lasse ei pysty pysäyttämään. Myös nappisyötöt hyökkäysalueella edelleen ihastuttavat faneja ja joukkuetovereita. Taidot ovat siis tallella, mutta voittoprosentti on katastrofaalinen. Kauden seitsemästä pelistä Ville on voittanut vain yhden, joten voittoprosentti on nyt vain 14 %! Tänäänkin Villen kaikki kolme peliä päättyivät tappioon.

Täysin ilman voittoa Ville ei kuitenkaan tiistaina jäänyt. Pelien jälkeen Markus ilmestyi toiseen pukuhuoneeseen etsien varustekaappinsa avainta. Ville oli kätkenyt Markuksen avaimen toiseen kaappiin ja jättänyt tämän avaimen Markukselle. Tai näin hän ainakin kuvitteli. Todellisuudessa kaapista löytyikin seuraavan kaapin avain ja seuraavasta kaapista taas uuden kaapin avain. Viettäessään keskiyötä kaappeja availlen, Markus tajusi Villen ottaneen sen illan viimeisen voiton. Kysyimme Villeltä kommenttia Markuksen tuskaiseen aarteenetsintään.

- Kyllähän se piristää, ei voi kieltää. Viimeinen voitto muistetaan, totesi mestarihyökkääjä.

Selvästikään Villen ja Markuksen välinen kisailu ei ratkennut viime viikolla vaan edessä on tiukkojen taistojen syksy, joka jatkuu ensi kerralla.