Ennätysmäärä pelaajia

Teksti: Kimmo
Julkaistu 3.12.2018

Kuva.
Kuva: "Täällä vartioin minä." Lasse teki paluun ja niin teki moni muukin

Tiistaina 27.11. rikottiin talvikauden 2018-19 pelaajaennätys, kun peräti 15 pelajaa osallistui kuntosählyn runkosarjan otteluun. Myös kuntosählyn grand old man ja liigan komissaari Tapsa kunnioitti tilaisuutta läsnäolollaan. Jälleen kerran molemmissa joukkueissa oli myös oikeat maalivahdit.

Molemmilla maalivahdit

Tiistai-ilta lähti käyntiin jo ennen areenalle saapumista, kun Markus kurvasi paikalle renkaat ulvoen ja parkkeerasi autonsa ... noh, ehkä jonkun maan liikennesääntöjen mukaisesti. Hän loikkasi autostansa ja huikkasi iloisesti

- Tänään on kaks veskaa!

Vakiomaalivahtimme Lasse on paluunsa jälkeen ollut poissa vain kerran, joten Markus oletti tai tiesi hänen olevan paikalla. WhatsAppista saamiensa tiedustelutietojen mukaan myös Niklas olisi tulossa maalivahdiksi. Vaikka Niklas ei ollut vielä paikalla, tämä iloinen uutinen sai pelaajissa aikaan innokasta pöhinää. Paikalla olijat kyselivät toisiltaan, oliko Niklas jo saapunut ja olisiko hän tulossa.

Alkulämmittelyn aikana kävi kuitenkin selväksi, että Niklas ei syystä tai toisesta olisi tulossa paikalle. Kimmo2 oli tiedottanut, että Niklas olisi tulossa, mutta niin Niklas kuin myös Kimmo2 loistivat poissaolollaan. Asian selvittyä alkoi toisen maalivahdin rekrytointi. Onneksi vapaaehtoisia ei tarvinnut kauan etsiä, kun Joni ilmoitti välittömästi olevansa valmis veräjänvartijaksi. Heti perään Antonis murjaisi

- Jos Joni aloittaa, niin kyllä minä sen toisen puolikkaan hoidan.

Lasse oli palannut ruotuun viikon tauon jälkeen, joten nyt molemmilla joukkueilla oli oikeat maalivahdit. Tämän tuntuu olevan monelle se illan tärkein asia, joten kansa kiittää aina kun joku suostuu maalivahdiksi.

Peli käyntiin

Tälläkin kertaa ohjelmassa oli vain yksi peli, joka pelattiin seuraavin kokoonpanoin:

Paidat: Kjell, Markus, Tomi, Tommi, Ville, Joni (1. maalivahti) ja Antonis (2. maalivahti)
Liivit: Antti, Kimmo, Make, Martti, Otto, Otto2, Tapsa ja Lasse (maalivahti)

Lasse loukkasi tammikuussa toisessa urheilulajissa kinttuaan ja oli loukkaantuneiden listalla elokuulle asti. Sitä ennen hän pelasi yleensä Paitojen joukkueessa. Mitä kulissien takaisissa neuvotteluissa tapahtui, ei ole vieläkään suurelle yleisölle selvää, mutta paluunsa jälkeen Lasse on pelannut enemmän Liivien joukkueessa. Huhujen mukaan Paidat irtisanoi Lassen sopimuksen keväällä, koska uskoi hänen olevan niin fiksu, että löytäisi tiistai-illalle jotain fiksumpaa puuhaa kuin jatkuvassa pallosateessa olemisen. Selvästikin Paidat arvioivat Lassen fiksuuden väärin, koska mies onkin jatkanut meidän kaikkien iloksi maalivahdin uraansa. Tämä selittäisi miksi Lasse jälleen kerran oli Liivien joukkueessa.

Paitojen maalivahtina aloitti Joni, joka pelasikin erittäin hyvin heti alusta alkaen. Joukkue aloitti pelin kokonaisuudessaan erittäin vahvasti ja vei peliä alussa mielensä mukaan. Kuten alla oleva video osoittaa, pallo kulki tehokkaasti pelaajalta toiselle.

Video: Pelin alku eteni Paitojen hallinnassa

Kaksinkertainen Tapsa Cup voittaja ja pisimmän voittoputken haltija Ville on aloittanut kautensa tilastojen valossa heikosti. Kuluvalta kaudelta hänellä on kasassa vain kaksi voittoa ja hänen voittoprosenttinsa 25 % on sarjan heikoimpia. Heikosta tilastomenestyksestä huolimatta nuorukaisen taidot peliäly ovat edelleen tallessa. Tiistain pelissä hän tuntui olevan lähes jatkuvasti mukana Paitojen maalinteossa. Yhteistyö etenkin Markuksen kanssa oli saumatonta. Katso alla oleva video.

Video: Ville tarjoilee ja Markus kuittaa

Kankean alun jälkeen Liivit sai pelistä otetta, mutta pahaksi onneksi ote oli ajoittain liian tiukka. Liivien puolustus torppasi Paitojen Kjelliä sillä seurauksella, että tilanteesta tuomittiin ensimmäistä kertaa pitkän aikaan rangaistuslaukaus. Koska Kjell oli hetkeä aikaisemmin tehnyt maalin hienon yksilösuorituksen jälkeen, päätyi hän suorittamaan rangaistuslaukauksen itse. Valitettavasti kansainvälisessä kuvayhteydessä oli häiriöitä, mutta onneksi selostajan ääniyhteys sentään toimi.

Video: Kjell suorittaa rangaistuslaukausta (pahoittelemme häiriötä kansainvälisessä kuvayhteydessä)

Lopulta Liivit asettui pelissä kuskin penkille ja meni johtoon. Ottelun puolivälissä loistavasti Paitojen maalissa esiintyneen Jonin tilalle vaihdettiin Antonis, mutta sekään ei saanut käännettyä Paitojen peliä samanlaiseen hurmokseen kuin ottelun alussa, vaikka Antonis pelasi Paitojen maalissa yhtä loistavasti kuin Joni. Liivien maalilla vahvaa kautta pelaava Tapsa Cup voittaja Lasse ei jäänyt Paitojen maalivahtien varjoon vaan hämmästytti jälleen faneja paraatipelastuksillaan. Alla olevassa videossa Lassen maailmanluokan silmä-käsi koordinaatiota testaa huippulaukoja Tommi.

Video: Tommi ottaa mittaa Lassesta

Paidat taisteli urhoollisesti loppuun asti periksi antamatta. Taistelun tuoksinassa Paitojen Kjell Gretski sai normaalissa kulmatilanteessa vastustajan kyynärpäästä silmäänsä sillä seurauksella, että hän joutui siirtymään huollettavaksi kentän ulkopuolelle. Katso selostajan kommentit, kun Gretski palasi vaihtopenkille.

Video: Kjell ei periksi anna

Liivien Otto2 takoi pelin lopussa maaleja jatkuvalla syötöllä, mutta sen viimeisen maalin teki Markus, kun Paidat voitti lukemin 22 - 18.

Juhlaviikko on vuoden kolmanneksi viimeinen

Runkosarja jatkuu jälleen tiistaina 4.12. Kuluva viikko on erityinen, koska viikolla vietetään jälleen suurta vuosijuhlaa. Tarkkoja pelitilastoja alettiin tilastoida 9.12.2014, joten tällä viikolla tarkat tilastot täyttävät neljä vuotta! Viikon aikana juhlitaan jälleen ihan ympäri maata. Mikkelissä järjestetään torstaina suuri sotilasparaati ja samana iltana kansakunnan kerma kokoontuu juhlimaan Presidentinlinnaan. Pelivuosi 2018 alkaa olla jo lopullaan, koska pelikertoja on tämän vuoden puolella jäljellä enää kolme. Paree siis tulla pelaamaan, kohta ei enää pääse.