Pelaajia edelleen runsaasti

Teksti: Kimmo
Julkaistu 5.11.2018

Kuva.
Kuva: Tiukka taisto jatkui tiistain myöhäisillassa

Pelaamisen hyvä vire jatkui jälleen tiistaina 30.10. neljäntoista pelaajan voimin. Antti oli hienosti rekrytoinut kolme tulokaspelaajaa, jonka lisäksi Marko oli nostettu muutaman viikon farmikomennuksen jälkeen jälleen kuntosählyliigaan. Lisäksi Niklas teki paluun tolppien väliin ensimmäistä kertaa toukokuun jälkeen! Koska Lasse torjui taas toisessa päässä, sai molemmat joukkueet pelata oikeaa maalivahtia vastaan.

Niklas palasi

Paluun kentille tehnyt Niklas kertoi pelaavansa silloin tällöin samana päivänä toista vuoroa, joten myöhäisillan pelit ovat jääneet häneltä sen takia väliin. Tulevaisuudessa hän kyllä lupasi tulla pelaamaan aina kun se on mahdollista. Myös Lassen aktiivinen osallistuminen innosti Niklasta käymään useammin. Kun molemmissa päissä on maalivahdit, saavat hekin aikaan oman kaksintaistelun.

Peli 1

Ensimmäinen peli pelattiin seuraavin kokoonpanoin:

Paidat: Antonis, Hessu, Kimmo, Kjell, Markus, Tommi ja Niklas (maalivahti)

Liivit: Antti, Marko, Martti, Otto2, Roni, Tomi ja Lasse (maalivahti)

Ensimmäinen peli lähti käyntiin Paitojen vahvassa hallinnassa. Niklas aloitti kauden erittäin vahvasti, mikä varmasti hankaloitti Liivien peliä entisestään.

Video 1: Paidat hallitsivat pelin alkua.

- Oikeasti Lasse pelasi taas tosi hyvin jo ensimmäisessä pelissä. En tiedä mitä se selostaja oikein höpisi. Kun yksi ihminen pelaamisen lisäksi vielä tekee tilastoja ja kuvaa molempiin päihin, ei kiinnostavampaa kuvamateriaalia ollut saatavilla. Ja joitain oli laitettava! Lisäksi torjunnoista on yllättävän vähän selostusmateriaalia. Parhaimmat selostukset liittyvät maalintekoon. Joo, me tehdään tätä hyvin, hyvin pienellä budjetilla, totesi Kimmo.

Tapansa mukaan Markus ilmestyi paikalle selvästi myöhässä, vasta Markon lähdön jälkeen. Siitäkin huolimatta peli jatkui tuloksellisesti Paitojen selvässä hallinnassa, mutta muuten varsin tasaisena. Lopulta Paidat voittivat pelin selvin lukemin 20 - 11. Tommi teki jo kauden kolmannen voittomaalinsa ja on nyt tehnyt viidessä voittamassaan ottelussa kolme voittomaalia.

Peli 2

Toinen peli pelattiin lähes samoin kokoonpanoin:

Paidat: Antonis, Hessu, Kimmo, Kjell, Markus, Tommi ja Niklas (maalivahti)

Liivit: Antti, Martti, Otto2, Roni, Tomi ja Lasse (maalivahti)

Toiseen peliin lähdettiin selvästi tasaisemmissa merkeissä. Pelin alkupuolella Paidat johti jo 3 - 0, mutta sitten Liivit sai pelistä kiinni ja alkoitti maalitehtailun.

Video 2: Liivit kutoi kasaan hienon kuvion

- Pelasimme ajoittain turhan pehmeästi puolustuspäässä. Vastustaja pääsi liian vapaasti maalin kulmalle, todettiin Paitojen joukkueessa.

Liivit sai maaleista lisää intoa ja itseluottamusta. Etenkin Antti jatkoi vahvaa tekemistä hyökkäyksen kärjessä. Lisäksi Lasse paransi otteitaan pelin edetessä. Ehkä alkuvuoden polvivamma vaatii hieman lämmön keräämistä ennen kuin paikat ovat täydessä iskussa.

Mutta ei Paidatkaan peliä luovuttanut. Etenkin Tommin vahva johtajuus Paitojen hyökkäyksessä piti joukkuetta pystyssä. Myös vahvaa tulokaskauttaan pelaava Hessu oli Paidoille korvaamaton vahvistus.

Pelin edetessä kävi kuitenkin selväksi, että toinen peli olisi Liivien. Kuten alla olevasta videosta näkyy, Liivien suoritukset alkoivat muistuttamaan jo erään taalaliigassa urheilevan suomalaisnuorukaisen maalintekoa.

Video 3: Huikea lämäri. (Miksei Markus puolusta vaan kävelee vain ohi?)

Aivan pelin lopussa jo yliajalla pelattaessa taistelu kävi kuumana, kun Paidat yritti kiriä umpeen Liivien yhden maalin johtoa. Vanha taistelupari Markus ja Antti ottivat yhteen (katso video alla).

Video 4: Taistellen loppuun asti

Markus selvisi tilanteesta ilman pelikieltoa, mutta Liivit sai vaparin. Antti ampui maanuoliaisen Paitojen maalille ja Otto ohjasi pallon vastustamattomasti ohi maalivahdin. Peli päättyi siis Liivien voittoon 13 - 11.

Ensi viikolla Make tekee paluun?

Tapsa Cup voittaja ja valitsijamiesyhdistyksen puheenjohtaja Make kertoi alkusyksyllä pääsevänsä pelaamaan työkuvioiden takia vain kolmen viikon välein. Jos laskelmat pitävät paikkaansa, ensi tiistaina 4.11. Make tulee pelaamaan. Viime viikkoina pelaajia on ollut runsaasti, mutta miten käy, kun Make tulee paikalle?

Make tilastohistoria on ollut onneton tällä kaudella, jolloin pelipäiviä on ollut 12. Yleensä ajatellaan, että kahdeksan pelaajaa on riittävä määrä. Tällä kaudella vähintään kahdeksan pelaajaa on ollut 7 kertaa, mutta näistä vain kerran Make on ollut paikalla. 7 tai vähemmän pelaajaa on ollut tällä kaudella viitenä tiistaina. Näistä kolmena tiistaina Make on ollut paikalla. Lisäksi kerran kävi niin, että pelaajia vaikutti olevan vain 6, joten Make lähti pois vaikka oli paikalle tullut. Kuinka ollakkaan Lasse ja Joni tulivat kuitenkin vielä myöhässä. Silloin olisi ollut se 8, jos Make olisi jäänyt.

Muista siis tulla ensi tiistaina. Koska jos Make tulee ja siellä on alle kahdeksan, niin mieheltä menee usko koko touhuun! Ihan jo Maken takia kannattaa tulla.