Hyökkääjä-ikoni Villen viimeinen runkosarjapeli päättyi voittoon

Teksti: Vieraskynäilijä
Julkaistu 25.12.2018

Peli käynnissä.
Kuva: Villen toistaiseksi viimeinen peli oli tasaista vääntöä

Joulupyhien kunniaksi julkaisemme vieraskynäilijän näkemyksen Villen toistaiseksi viimeisestä pelistä, joka pelattiin 11.12.2018.

Pelillisesti toiseksi viimeisen Paidat-Liivit-kamppailun teemana ennen Joulutaukoa oli tähtihyökkääjä Villen juhlistaminen tifoin, puhein ja muin juhlallisuuksin. Liivit olivat kuitenkin tyly juhlavieras ja esiintyi Villen viimeisessä ottelussaan varsin ärhäkästi ─ vaikka lopulta hävisi.

Avauserän trap-karkelot jättivät niukasti kerrottavaa jälkipolville, mutta toisessa erässä alkoi tapahtua. Kuparisen rikkoi Paitojen viimeisiä kausia pelaava veteraanijuhta Antti tarkalla rannekudillaan itseensä nähden vasemmanpuoleisen b-pisteen tietämiltä.

Jälkimmäisestä kaksikymppisestä kehkeytyi myös jäähyjen sävyttämä. Erän jälkipuoliskolla Liivien Martti huitaisi pallon siirretyn Paita-rangaistuksen aikana yli laidan ja tarjosi Paitojen kestohyökkääjä Kjell Gretzkylle kyynärpäätä mustan silmän veroisesti mutta Paitojen ylivoima peli jäi tuloksettomaksi.

Villen juhlailta taittui kuitenkin päätöserässä positiiviseksi, sillä mies vastasi yleisön kutsuun syöttäen isäntien ratkaisumaalin. Liivimaalilla hyvän ottelun pelannut Lasse oli ajautunut tilanteessa sivuttaisliikkeeseen ja joutui haromaan tyhjää kun Paitojen kapteeni Markus tulitti ottelun loppulukemat 9-8.

Koska illan pelit olivat Villelle pohjoiseen muuton takia viimeiset ainakin vähään aikaan, heräsi keskustelu hänen paitansa, eli harmaan hupparin, nostamisesta kattoon. Törmäsimme Markukseen pukuhuoneen säilytyslokerikolla pelin jälkeen ja kysyimme hänen mielipidettään asiasta.

- Joo, tosi hyvä idea! Sen se todellakin ansaitsee! Aina se piilottaa mun kaapin avaimen kaikkiin näihin muihin kaappeihin. Mulla menee koko yö etsiessä. Onks sulla sen huppari nyt? Jos sidotaan vielä sen kengät sen hihoihin, niin saadaan heitettyä se vielä korkeammalle noihin kattorakenteisiin. Niinku kengät roikkumaan sähköjohtoihin. Se ei saa niitä koskaan alas!

Tässä vaiheessa keskustelu tuntui ajatuvan aivan väärille raiteille, joten kysyimme, että onko Markus ymmärtänyt asian ihan oikein. Kyseessä olisi siis kunnianosoitus, jolloin Villen harmaan hupparin tyylinen asuste ei olisi käytettävissä.

- Mä ymmärsin sen paremmin kuin oikein. Vähemmän puhetta ja enemmän toimintaa. Let's go! jatkoi Markus ideointiaan.

Villen viimeinen kausi on edennyt ailahtelujen merkeissä ja nyt ollaankin suurten kysymysten äärellä nuoren kukkopojan peliuran jatkon kannalta. Huhut pohjoisesta kertovat että Ville olisi hakemassa uutta nostetta uralleen Itäväylän perukoilta ja rakentaakseen kuntopohjaa kevääseen tavoitteena liittyä Tapsa Cup joukkueen draft- tilaisuuteen varasijoille.

Avoin harrastesalibandyturnaus loppiaisena – Itäväylä Säbä on osallistujille ilmainen:
Linkki turnauksen sivulle