Villen viimeinen peli – puhetta paidan nostamisesta kattoon

Teksti: Kimmo
Julkaistu 17.12.2018

Kuva.
Kuva: Vuoden toiseksi viimeinen ilta oli tasaista vääntöä

Kuntosählyn runkosarja jatkui jälleen kiivaana 11.12., kun Paidat ja Liivit ottivat yhteen tiistai-illan hämärässä. Ilmastonmuutos oli tullut etuajassa, kun lämpö ei ottanut laantuakseen viime viikkojen tulikuumien otteluiden jälkeen. Pelaajaennätystä ei enää rikottu, mutta historiaa tehtiin taas.

Käytännössä joka viikko pelaava Lasse oli jälleen torjuntavastuussa Liivien joukkueessa. Koska Niklas oli muutaman viikon jälkeen palannut Paitojen veräjänvahdiksi, oli molemmilla joukkueilla jälleen oikeat maalivahdit. Lassen ja Niklaksen kohtaamiset ovat aina olleet dramaattisia derbyjä, joissa joukkueet ovat taistelleet kovaa mutta silti reilusti. Tämä ilta ei ollut poikkeus.

Ilmassa oli myös haikeutta, kun kaksinkertainen Tapsa Cup voittaja ja pisimmän voittoputken haltija Ville ilmoitti pelaavansa viimeistä kertaa vähään aikaan. Hän on muuttamassa pohjoiseen (tarkemmin sanottuna Keravalle) eikä osannut sanoa, milloin pääsee seuraavan kerran pelaamaan. Sehän on kuitenkin selvää, että Tapsa Cup finaaliin hän ainakin tulee!

Peli 1

Illan kaksi peliä pelattiin seuraavin kokoonpanoin:

Paidat: Antti, Kjell, Markus, Otto2, Tommi, Ville ja Niklas (maalivahti)
Liivit: Aatos, Antonis, Kimmo, Lauri3, Martti, Otto ja Lasse (maalivahti)

Heti pelin alkuminuuteilla kävi selväksi kumpi joukkue peliä vie. Paitojen hyökkäyksen kärki pyöritti tehokkaasti peliä Liivien maalilla. Laukausia sateli läheltä ja kaukaa. Tykkimiehiä oli kuin Niinisalossa! Liivit kuitenkin pysyivät kärsivällisesti mukana, olihan heilläkin lukuisia taitopelaajia. Lisäksi Lasse pelasi taas maalissa omalla tasollaan, joten helppoja maaleja ei ollut tarjolla. Katso Antin yritys!

Video: Antti testaa maalivahdin kaukolaukauksella

Jotkut Liivien edustajista luulivat saavansa helpotusta urakkaansa, kun Markus saapui tapansa mukaan myöhässä ja liittyi Paitojen joukkueeseen. Vastoin yleistä uskomusta Markuksen voittoprosentti on kuitenkin ihan normaaleissa rajoissa. Tällä kaudella Markus on voittanut 47 % pelaamistaan peleistä ja kaikki tilastot huomioiden 45 %. Normaali vaihtelu voittoprosentin osalta on noin 40 - 60 %. Tapansa mukaan joukkuetoveri Ville hyökkäsi Markuksen kimppuun vähintään yhtä innokkaasti kuin vastustajan.

- Ei kaks taiteilijaa mahdu samaan joukkueeseen, todettiin kentältä

Markuksesta huolimatta tai kenties hänen ansiostaan ensimmäinen peli eteni Paitojen hallinnassa aivan loppuhetkille asti. Paitojen johtaessa 19-17 sai Liivit jostain yhden vaihteen lisää ja tasoitti vielä lukemiin 19-19. Seurasi huikea taistelu ratkaisumaalista. Molemmilla joukkueilla oli monia laatupaikkoja, mutta lopulta Ville laukoi siniviivalta Paitojen voitoksi 20-19.

Peli 2

Pettyneenä täpärään tappioon Liivit lähti hakemaan voittoa illan toisesta pelistä. Ottelu olikin tasaisempi. Molemmat joukkueet venyivät huikeisiin suorituksiin. Tiukka taisto sai Paidat juonimaan ovelan kuvion. Kaikki muistavat Jumalan käden vuoden 1986 jalkapallon MM-kisoista. Tiistaina 11.12.2018 se teki paluun! Katso alla oleva video.

Video: Huikea suoritus molemmilta joukkueilta

Liivit sai lisävoimaa Lassen huikeasta torjunnasta ja toi pelin lopulta tasoihin puolenyön aikaan. Peli oli siis jo jatkoajalla, joten seuraava maali ratkaisisi ottelun. Katso loppuratkaisu alla olevasta videosta.

Video: Illan viimeinen maali

Villen syötöstä Markus viimeisteli Paidoille illan toisen voiton numeroin 9-8. Tuskin koskaan aikaisemmin on molemmat illan pelit päättyneet yhden maalin erolla! Ville sai illan kahdella voitollaan hyvitystä huonosti alkaneelle kaudelleen, kun hänen tämän kauden voittoprosenttinsa on nyt jo 38 %.

Villen paita kattoon?

Koska illan pelit olivat Villelle pohjoiseen muuton takia viimeiset ainakin vähään aikaan, heräsi keskustelu hänen paitansa, eli harmaan hupparin, nostamisesta kattoon. Törmäsimme Markukseen pukuhuoneen säilytyslokerikolla pelin jälkeen ja kysyimme hänen mielipidettään asiasta.

- Joo, tosi hyvä idea! Sen se todellakin ansaitsee! Aina se piilottaa mun kaapin avaimen kaikkiin näihin muihin kaappeihin. Mulla menee koko yö etsiessä. Onks sulla sen huppari nyt? Jos sidotaan vielä sen kengät sen hihoihin, niin saadaan heitettyä se vielä korkeammalle noihin kattorakenteisiin. Niinku kengät roikkumaan sähköjohtoihin. Se ei saa niitä koskaan alas!

Tässä vaiheessa keskustelu tuntui ajatuvan aivan väärille raiteille, joten kysyimme, että onko Markus ymmärtänyt asian ihan oikein. Kyseessä olisi siis kunnianosoitus, jolloin Villen harmaan hupparin tyylinen asuste ei olisi käytettävissä.

- Mä ymmärsin sen paremmin kuin oikein. Vähemmän puhetta ja enemmän toimintaa. Let's go, jatkoi Markus ideointiaan.