Yhteenveto vuodesta 2018

Teksti: Kimmo
Julkaistu 20.12.2018

Kuva.
Kuva: Vauhti vain kiihtyi vuoden loppua kohti

Vuoden 2018 viimeinen peli pelattiin 18.12. Ottelu käytiin vauhdikkaissa merkeissä ja hyvässä hengessä kuten aina ennenkin. Viimeisen ottelun voitti Liivit lukemin 20 - 17. Mukana olivat pitkästä aikaan myös Ipa ja Kari sekä uutena pelurina Dani, joka teki vielä ratkaisumaalinkin. Eipä siitä sen kummempaa, mutta tässä on yhteenveto vuodesta 2018.

Pelaajamäärät

Vuoden 2018 aikana 38 henkilöä kävi pelaamassa vähintään kerran. Jokaisella kerralla pelaajia oli paikalla keskimäärin noin 10. Tammikuussa pelaajia oli reilusti yli kymmenen, mutta Lassen loukkaannuttua tammikuun lopussa pelaajamäärät laskivat nopeasti. Alkukesä toi hetkellisesti hieman piristystä, mutta kesän helteet verottivat ainakin tilastointia. Kesähelteilläkin pelattiin kuulemma yhtä poikkeusta lukuunottamatta joka kerta. Kesän jälkeen elo-syyskuussa oli huonoimmillaan 3-4 pelaajaa useammankin kerran, mutta sen jälkeen pelaajamäärät lähtivät vahvaan ja pitkäaikaiseen nousuun. Vuoden lopulla pelaajia oli yleensä noin 15 ja molemmissa maaleissa oli lähes aina oikeat maalivahdit.

Useimmin paikalla

Vuoden aikana oli yhteensä 52 tiistaita. Kuutena tiistaina ei pelattu: vappuna ja jouluna halli oli kiinni ja lisäksi neljänä tiistaina oli niin vähän pelaajia, että pelejä ei saatu. Pelipäiviä, jolloin pelattiin, oli siis 46: Tarkat pelitiedot on 41:stä pelipäivästä ja vain perustiedot (lähinnä pelaajamäärät) on viidestä pelipäivästä.


NimiPaikallaoloja
Antonis36
Kimmo35
Otto234
Martti33

Eniten pelejä

Vuoden aikana pelattiin yhteensä 80 tilastoitua peliä eli keskimäärin pari peliä illassa. Useimmin paikallaolleet pelasivat tietysti myös eniten pelejä.


NimiPelejä
Antonis71
Otto268
Kimmo64
Martti62

Eniten voittoja

Taistelu eniten voittoja ottaneen tittelistä kävi tulikuumana viimeisille viikoille asti. Lopulta suurimman voittajan tittelin vei vuonna 2018 Antonis. Martti pelasi hieman paremmalla voittoprosentilla kuin Kimmo ja Otto2, joten hän sai toiseksi eniten voittoja. Yllättävää oli se, että Lasse saalisti kolmanneksi eniten voittoja, vaikka oli 7 kuukautta poissa loukkaantumisen takia ja pelasi vain 41 peliä. Tosin heinäkuu jäi kaikilta muiltakin tilastoimatta, joten Lasse pelasi tavallaan 6 kuukautta vähemmän kuin muut.

Joukkueiden voittojen suhteen vuosi oli yhtä tasainen: Paidat voitti 40 peliä ja Liivit 39! Lisäksi yksi peli päättyi tasan.


NimiVoittoja
Antonis35
Martti34
Lasse29

Pisimmät voittoputket

Voittoputken osalta tehtiin jälleen hyvää tulosta. Kimmo2 pääsi yli kymmenen ja Ottokin kaikessa hiljaisuudessa lähelle kymmenen peräkkäisen voiton maagista rajaa.


NimiVoittoputki
Kimmo211
Otto9
Lasse8

Korkein voittoprosentti

Muutama henkilö pelasi ottelun tai pari voittaen ne kaikki. Tässä on otettu huomioon vain ne, jotka pelasivat vähintään kolme peliä. Korkein voittoprosentti oli Lassella ja Kimmo2:lla, jotka voittivat 71 % pelaamistaan peleistä. Tosin Lasse pelasi melkein kaksi kertaa yhtä monta peliä kuin Kimmo2. Kolmanneksi paras voittoprosentti oli Otolla. Lasse pärjää tässä tilastossa kaudesta toiseen, joten tulos ei ole yllättävä.


NimiVoittoprosentti
Lasse71 % (pelejä 41)
Kimmo271 % (pelejä 24)
Otto61 % (pelejä 46)

Eniten voittomaaleja

Eniten voittomaaleja teki vuoden aikana Otto2. Ennen vuotta 2018 Otto2 oli tehnyt vain kaksi voittomaalia, joten hän on löytänyt uuden roolin hyökkäyksen kärjestä ratkaisun hetkellä. Kaikkien aikojen tilastoissa top 3 on Henkka (23 voittoa), Ville (19) ja Antti (16).

Kaksi pelaajaa teki ratkaisumaalin jokaisessa pelaamassaan pelissä: Niko ratkaisi talvikauden Tapsa Cup finaalin kesäkuussa ja Dani vuoden viimeisen ottelun. Molemmat siis pelasivat vain yhden pelin vuoden aikana.


NimiVoittomaaleja
Otto29
Henkka6
Antti6
Otto6

Voitokkaimmat parit samassa joukkueessa

Paritilastoissa otetaan kaksi pelaajaa ja lasketaan voitot, tasapelit ja tappiot kaikista niistä peleistä, joissa nämä pelaajaa olivat samassa joukkueessa. On myös toinen tilastot, joissa on samat tiedot, mutta pelaajat olivat vastakkaisissa joukkueissa. Sitä ei tässä ole tarkasteltu.

Voitokkain pari oli tänä vuonna Martti ja Otto 18:lla voitolla. He pelasivat etenkin viime kevään pudotuspelit loistavasti voittaen 6 peliä seitsemästä yhdessä pelaamastaan pelistä. Antonis oli vahvasti edustettuna myös paritilastoissa. Lassen kanssa hän voitti peräti 74 % yhdessä pelaamistaan peleistä. Vuoden viimeisessä pelissä Kjell ja Martti voittivat yhdessä, joten hekin nousivat viime hetkellä neljääntoista voittoon.


PelaajatVoittoja
Martti ja Otto18 voittoa (voittoprosentti 67 %)
Antonis ja Lasse14 voittoa (voittoprosentti 74 %)
Antonis ja Otto14 voittoa (voittoprosentti 61 %)
Kjell ja Martti14 voittoa (voittoprosentti 52 %)
Antonis ja Martti14 voittoa (voittoprosentti 52 %)

Finaaliottelut

Yhdeksän pelaajaa voitti tänä finaalin. Heistä ainoastaan Ville ja Joni voittivat molemmat finaalit. Liivien joukkue voitti kesäkuussa pelatun finaalin ja Paitojen joukkue voitti elokuussa pelatun finaalin.

Tässä kai ne tärkeimmät. Seuraavan kerran pelataan 8.1.2019, koska jouluna ja uutena vuotena ei pelata.