Taistelu paritilastojen piikkipaikasta jatkui kiivaana

Teksti: Kimmo
Julkaistu 27.1.2019

Kuva.
Kuva: Suuret panokset vauhdittivat peliä (arkistokuva)

Kuntosählyn runkosarja jatkui tiistaina 22.1. tammikuun viiman vihmoessa areenan ulkopuolella. Panokset olivat tavallista kovemmat, kun parien voittotilaston käkipaikka oli kahden parin ulottuvilla. Martti ja Otto olivat keikkuneet tilastokärjessä viime keväästä asti, mutta Kimmo ja Lasse olivat kirineet tasoihin syksyn aikana. Ennen tiistain pelejä molemmilla pareilla oli 54 voittoa. Kaikki neljä pelaajaa olivat paikalla, joten mahdollisuus piikkipaikan vaihtumiseen oli olemassa.

Peli käyntiin

Valitsijamiesyhdistyksen puheenjohtaja Make oli estynyt osallistumaan tilaisuuteen, joten Antonis sijaisti häntä tekemällä joukkueet. Eikä Antonis pettänyt: Lasse ja Kimmo olivat Paidoilla ja Martti ja Otto Liiveillä. Toinen pareista ottaisi siis johtopaikan!

Pelit pelattiin seuraavin jaoin:

Paidat: Antonis, Antti, Kimmo, Lasse, Lauri3 ja Otto2
Liivit: Henkka, Joni, Markus, Martti, Otto ja Tomi

Molemmilla joukkueilla oli tällä kertaa puuveskat. Lassen polvi vihoitteli edelleen, joten hänkään ei pelannut maalissa:

- Jos Niklas olis ollu paikalla, olisin kokeillu maalilla oloa. Nyt kun ei ole toista maalivahtia, niin en mä viitti, totesi maalivahtilegenda Lasse.

Peli lähti käyntiin reippaalla tekemisen meiningillä. Paidat oli alkuminuuteilla selvästi askeleen edellä ja määräsi pelin tahdin. Osittain se ehkä johtui siitä, että Markus oli jälleen myöhässä eikä Liiveillä ollut vaihtomiestä kuten Paidoilla oli.

Paitojen maalikarkelot aloitti veteraanipelaaja Kimmo, joka laukoi Lasse nappisyötöstä tarkalla rannelaukauksella ohi Liivien puuveskan. Muut Paitojen pelaajat ottivat esimerkistä mallia ja hetkeä myöhemmin Liivien Henkka totesi ihmetellen:

- Hyvällä prosentilla menee teillä sisään.

Liivien ollessa jo köysissä, Markus saapui vahvistamaan Liivien rivejä buuausten saattelemana. Markus lienee liigan aliarvostetuin pelaaja, joka edelleen joutuu kokemaan tämän saman kohtelun. Tilastojen valossa tätä on vaikea ymmärtää, koska tälläkin kaudella hänen voittoprosenttinsa on 50 %, joka on korkeampi kuin esim. Lauri3:lla, Villellä ja Ipalla. Voittomaalitilastossa hän on sijalla kuusi tehtyään kauden aikana jo 3 voittomaalia. Kylmä vastaanotto lienee peruja vanhasta uskomuksesta, jonka mukaan Markus ei voita koskaan. Tai sitten jotkut eivät ole vielä unohtaneet viime kesän Tapsa Cup finaalia, jossa Markus kipparoima Liivit koki rökäletappion.

Oli miten oli, Markuksen saapuminen toi Liivien touhuun paljon kaivattua ryhtiliikettä: Henkka ja Martti hoitivat ammattitaidolla puolustuksen kuten alussakin, mutta Liivit alkoi tekemään myös maaleja, kun Markus hääräsi nyt hyökkäyksen kärkimiehenä.

Tasaisena edennyt peli koki dramaattisen käänteen, kun yhä mieleltään nuoren Oton (eli Otto2) fysiikka ei pysynyt mukana: Oton hyökkäyspäässä tekemät hienot piruetit päättyivät nilkan (tai polven) muljahtamiseen. Vastapuolen pelaaja Markus teki parhaansa Oton kuntoon saamiseksi, mutta valitettavasti se ei riittänyt. Ottelu oli Oton osalta ohi.

Oton lähdöstä aiheutunut suuri aukko Paitojen hyökkäyspäässä sai maalihanat kuivumaan nopeasti. Lisäksi Paidat menettivät vaihtomiehensä. Kun Paidat olivat saaneet 15 maalia kasaan, heidän maalitekonsa loppui kokonaan pitkäksi aikaa. Silloin Liivit aloitti maalitehtailun. Markus oli saanut kuvionsa toimimaan Liivien kärkihyökkääjänä ja perusti toimistonsa Paitojen maalin eteen.

Dramattiset vaiheet jatkuivat, kun myös Liivit menetti yhden pelaajansa. Tomi teloi laidan vieressä harmittomalta näyttäneessä tilanteessa myöskin jalkaansa ja poistui nilkuttaen kentältä. Aiemmin syksyllä Tomi loukkasi silmäänsä, joten hänellä on selvästi tuurikin jo hukassa. Kaikkien huojennukseksi Tomilla oli kuitenkin energiaa tulla vielä vastustajan vaihtopenkille huutelemaan Antille solvauksia.

Taistelu jatkui kiihkeänä pelin loppuun asti. Liivit johtivat jo 18 – 15, mutta pelin lopulla johto oli enää 19 - 17. Silloin voittomaaleja jahtaava Liivien Henkkakin nousi jo hyökkäämään. Paitojen maalilla taisteltiin moneen otteeseen ja pallo oli lähellä mennä sisään monta kertaa. Lopulta Otto laukoi tarkalla laukauksella ylämummoon ja Liivit voitti lopulta 20 – 17. Peli ratkaisi myös Paritilastojen kärkiparin, joka on nyt Martti ja Otto. Lasse ja Kimmo ovat toisena yhden voiton jäljessä.

Kommentit pelin jälkeen

Ottelun jälkeen mediakulmauksessa kävi kuhina. Lasse oli pettynyt, kun mahdollisuus paritilastojen kärkipaikkaan oli mennyt, mutta jaksoi olla optimistinen

- Onhan tämä kova pettymys. Hukattiin hyvä johto tuossa lopussa. Mutta ollaan vain yksi voitto perässä. Kyllä me se kiinni kurotaan. Pitää varmaan taas pelata maalilla.

Lasse pohdiskeli myös maalivahtina ja pelaajan pelaamisen eroja.

- Tuntui, että kunto loppui eikä saanut enää mitään aikaan. Maalivahtina tulee kuuma, muttei siinä kunto sillä tavalla kehity kuin kenttäpelaajana.

Myös Martille ja Otolle voitto oli suuri helpotus, mikä kuului Martin kommenteissa

- Tää oli suuri voitto meille. Kyllä me Oton kanssa ollaan seurattu tiiviisti näitä tilastoja, ja onhan se meidän etumatka sulanut. Hienosti on toiset kiriny.

Otto puolestaan suhtautui tuleviin otteluihin optimistisesti

- Nyt kevään aikana pitää saada uusi vaihde päälle. Pudotuspelithän on perinteisesti ollu meidän pelejä. Pojat pelaa syksyllä ja miehet keväällä. Niinhän se Lainekin sanoi.

Ehkä suurimman pettymyksen koki Henkka, joka ei tällä kertaa saanut voittomaalia tililleen. Henkan ensikommentit joukkuetoverinsa Oton voittomaalista olivat:

- Saatanan Otto!

Henkka oli aivan lähietäisyydellä, kun Otto laukoi voittomaalin

- Ainut mahdollisuus oli, että olis korkealla mailalla pysäyttänyt sen Oton laukauksen. Sitten siitä ei olis tullut maalia tai se olis hylätty. Olisin voinut vielä yrittää.

Jäimme odottamaan, että Henkka olisi jatkanut: "mutta en mä viittiny" tai jotain muuta joukkuehenkistä. Odottelustamme huolimatta Henkka ei kommenttiaan jatkanut.

Pelit jatkuvat normaalisti

Pelit jatkuvat taas tiistaina. Odotukset ovatkin korkealla. Make missasi viime kerran, mutta on ilmeisesti tulossa. Myös Kjell on ilmeisesti taas tulossa. Lasse on huhujen mukaan taas palaamassa tolppien väliin ja ehkä myös Niklas. Entäs Markus ja Antti? Myös Villen paluusta huhuttiin jo viime viikolla.