Objektiivinen raportti Paidat vs. Liivit 12.2.2019

Teksti:
Julkaistu 18.2.2019

Kuva.
Kuva: Pelit jatkuivat tiistai-illassa (arkistokuva)

Päätilastovastaavan poissaollessa nimimerkki hoiti jälleen kunniakkaasti tilastoinnin ja kirjoitti raportin illan tapahtumista.

Kimmon katoaminen, Antin löytyminen ja viimeisen erän merkityksettömyys!

Areenan kello löi 22.06 kun paikalla olleet pelaajat loivat toisiinsa yhä huolestuneempia katseita. Kimmo ei ollut paikalla. Eihänhän hän ollut edellisenäkään tiistaina, eihän? Missä on tämä nelinkertainen Tapsa-cup voittaja? Tämä liigan ylivoimaisesti kokenein pelaaja, joka on pelannut huikeat tilastoitua 367 peliä? Kimmo, jos luet tämän, kerro mitä sinulle on tapahtunut; koetko virheellisesti itsesi vanhaksi, raihnaiseksi ja tahdottomaksi? Ethän ole jo jättänyt papereitasi vetämään hoiva-yksikköön "Who Cares"? Yhtäkaikki, elämän ja runkosarjan on jatkuttava ja paikalla olleet pelaajat aloittivat ilman Kimmoa seuraavissa kokoonpanoissa; Liiveissä pelasivat Antonis, Joni, Lasse - joukkueen kapteenina totutusti Markus. Paidoissa pelasivat Otto, Kjell, Martti sekä yllättävän ja toivotun paluun tehnyt kapteeni Antti. Tällä kertaa maaleihin asettautuivat kokeeneet puumolket.

Antin paluu ilahdutti pelaajia sekä Liivien että Paitojen keskuudessa. Paluun ajoituksesta kysyttäessä saimme vastauksen

- Viimeaikaisten media-huhujen jälkeen halusin vain näyttää kuka tässä on kapteeni!

Pelin jälkeen medianurkkauksessa Antti ilahdutti meitä uudelleen. Hän kertoi juuri menneensä kihloihin ja palanneensa Filippiineiltä oman kihlattunsa kanssa. Tästähän kaikki häntä luonnollisesti onnittelivat. Paitsi eräs jo tämän esiaviollisen vaiheen ohittanut irvileuka, joka ei malttanut olla tokaisematta

- Etpä tainnut ainakaan tuolla reissulla olla kapteenina!

Pelissä näytti olevan kaksi tavoitetta. Paidat halusivat revanssin ja Antti pommittaa Markuksesta ilmat lyöntilaukauksillaan. Paidat olivatkin valmistautuneet tämän viikon peliin huolellisemmin ja saivat kumottua tilastovastaava-assistentilta ja perustuslakivaliokunnalta (tässä järjestyksessä) edellisen tiistain virheellisen päätöksen "vain viimeinen erä ratkaisee". Nyt pelattiin reilusti ja rehdisti eristä. Ensimmäinen ja toinen erä oli hieman kuin olisi katsonut elokuvaa Päiväni murmelina. Molemmissa erissä Paidat olivat niskan päällä, ne päättyivät 10 - 6 Paidoille ja Antti teki voittomaalit (vahingossa ei osunutkaan Markukseen). Puumolkke venyi esimerkillisesti ja häneltä nähtiin muutama näyttävä vastaantulokin.

Kolmanteen erään Liivit tulivat päättäväisen oloisina. Ison roolin otti hieman yllättäen Lasse. Tämä maalivahtilegenda osaa pelata kentällä. Ja osaa lyödä palloa. Maaliin. Vihaiset kudit ohittivat kerta toisensa jälkeen Paitojen turhatuneen oloisen puumolken, jonka heikot kohdat Lasse oli ammattinsa puolesta scoutannut edellisissä erissä. Kun erä vihellettiin poikki tasan klo 24.00 näytti Tapsan digitaalinen maalitaulu lukemat 11-9. Liivit voittivat siis viimeisen erän nuoren Antoniksen ampumalla voittomaalilla. Paidat saivat kuitenkin kaipaamansa revanssin voittamalla pelin erin 2-1.

Juuri ennen tämän raportin julkaistamista onnistuimme jäljittämään sählykarkuri Kimmon ja saimme selville syyn poissaoloon:

- Menin nukkumaan klo 17 ajatellen, että tässä ehtii ottamaan kunnon tirsat ennen peliä. Mitä sitä suotta laittamaan herätyskelloa, kun aikaa oli niin paljon. Kun havahduin hereille, kello olikin jo 22:15! Täältä "Länsi-Suomesta" kun lähtee kömpimään areenaa kohti, niin siinä kestää aika tovin. Jos bussit olisivat kulkeneet optimaalisesti, olisin ehkä voinut ehtiä paikalle joskus yhdentoista jälkeen, mutta sellainen touhuhan on enemmän Markuksen juttu.

Aivan käsittämätöntä! Ei tällaista velttoilua näe NHL:ssä eikä edes kotoisessa Liigassa. Kai hän kuitenkin tulee ensi kerralla pelaamaan?

- Ei tässä mitään enää uskalla lupailla. Kun nukkumaan menee, mitä tahansa voi näköjään tapahtua! Suunnitelmissa on kuitenkin tulla pelamaan ensi kerralla. Parhaani teen, katsotaan mihin se riittää.

Tämä raportti on fakta-tarkistettu.