Vuoden pelaajaennätys rikki

Teksti: Kimmo
Julkaistu 25.2.2019

Kuva.
Kuva: Gretski pääsi läpiajoon, mutta maalivahti Lasse seurasi tilannetta rauhallisesti

Talven selkä oli jo taittunut, kun kuntosählyn runkosarja jatkui Paitojen ja Liivien tulikuumalla ottelulla. Kevään ensimmäiset auringonsäteet olivat ilmeisesti herättäneet pelaajat uuteen elämäniloon, koska paikalle oli saapunut lähes kaksi kertaa enemmän pelaajia kuin edellisellä viikolla ja enemmän kuin kertaakaan tänä vuonna. Pelaajamäärät ovat olleet tasaisessa laskussa aina joulukuun alusta asti, mutta joka viikko on saatu aikaan laadukkaat pelit ja tunnelma on pysynyt korkealla. Tämäkään viikko ei ollut poikkeus. Lasse oli tällä kertaa ainut maalivahti, joten jos Niklas olet kuulolla, teikäläistäkin kaivataan.

Peli käyntiin

Lasse pelasi ensimmäisen puolikkaan Paidoilla ja toisen puolikkaan Liiveillä. Tilastoihin merkittiin seuraavat kokoonpanot:

Paidat: Antonis, Antti, Kjell, Lauri3, Make, Otto, Tapsa
Liivit: Aatos, Joni, Juha, Kimmo, Lasse, Markus, Martti, Toivo

Ketään ei varmasti yllättänyt, että Markus ei ollut paikalla pelin alkaessa, joten Liivit joutui (tai sai) aloittaa pelin ilman häntä. Heti alussa Paidat asettui kuskin paikalle ja vei peliä mielensä mukaan. Lasse oli loistovireessä ja hyökkäyspään talenttia oli joukkue täynnä. Samaan aikaan Liivien maalilla aloittanut puuveska ei päässyt aivan parhaimmalle tasolleen. Kun Markuksen solariumaika oli päättynyt ja hän kentälle vihdoin ehti, johti Paidat jo 5 - 1.

Markuksen liittyminen joukkueeseen on aina pienoinen mediatapahtuma. Monet huutelevatkin, etteivät halua häntä omaan joukkueeseensa ja muistuttavat kovaan ääneen siitä, että Markus häviää aina. Tavallisesta poiketen Markuksen saapumisesta olikin tällä kertaa hyötyä ja Liivit aloittivat nousunsa heti kun Markus joukkueeseen liittyi.

Liivit tulikin lopulta tasoihin ja peli jatkui tasaisena. Vastauksena Paidat pisti kaikkensa peliin, ja jopa maalivahti Lasse oli lähellä maalintekoa. Hänen tulinen aloitusheittonsa lensi maanuoliaisena läpi kentän ja osui Liivien maalin tolppaan. Lopulta Paitojen taistelu ei riittänyt vaan nuori Toivo laukoi ensimmäisen erän lukemiksi Liiveille 10 - 9. Tällöin Lasse vaihtoi Liivien puolelle, mutta maaleja ei nollattu, joten peli jatkui.

Toisessa erässä kameramies siirtyi Lassen päätyyn, joten saimme pelistä kuvamateriaaliakin. Paitojen järkytykseksi kävi nopeasti selväksi, että puuveska ei ollut Lassen veroinen. Make, joka on pelannut sarjaa jo yli 15 vuotta, tokaisikin toisen erän alussa, kun Liivit onnistuivat nopeasti maalinteossa:

- Ai täällä joutuu puolustamaankin.

Vaikka Liivit vei peliä, taisteli Paidat sinnikkäästi mukana. Katseet kohdistuivat joukkueen kokeimpiin pelaajiin, jotka ottivatkin haasteen vastaan. Katso suoritus alla olevasta videosta.

Video: Paidat hakee kavennusta

Liivit jatkoi pelin hallintaa, mutta Paidat pysyi mukana. Laadukkaita paikkoja oli molemmin puolin. Liivit pelasivat järkevästi hidasliikkeistä puuveskaa vastaa: ei hillittömillä pommeilla päin vaan tarkoilla laukausilla veskan ohi. Myös Liivien puolustuspää toimi. Katso video alla.

Video: Paidat testaa maalivahtia

Lopulta Paitojen sinnikäs yrittäminen palkittiin. Liivit pyöritti peliä Paitojen päässä, mutta tilanne muuttui nopeasti. Tällä kertaa Paidat löysivät ratkaisijan joukkueen nuoremmasta kaartista. Katso video alla.

Video: Kädet eivät tällä miehellä tärise

Pelin lopussa tuloskaskauttaan pelaava Juha pääsi myös parrasvaloihin. Tilastoista miestä ei löydy, mutta hän on kuulemma pelannut tässä sarjassa kerran aikaisemmin. Pirteästi koko ottelun pelannut nuorukainen ei kumarrellut vanhoja tähtiä. No, miksipä kumartaisi, kun hän kuulemma pelaa muillakin areenoilla. Liiveille hänestä oli suuri apu niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin, kuten alla oleva video osoittaa.

Video: Periksi ei anneta vaan taistellen loppun asti

Lopulta Paitojen taistelu ei riittänyt vaan Liivien Joni löi loppulukemiksi 20 - 13.

Tilastot pelin jälkeen

Runkosarja jatkuu huipputasaisena, kun Liivit on voittanut tällä kaudella 25 peliä ja Paidat 24.

Otto2 johtaa edelleen voittomaalitilastoa, vaikka hän on ollut poissa jo muutaman viikon loukattuaan jalkaansa. Tietääkö kukaan hänen kohtalostaan mitään? Lasse johtaa kauden voittotilasto ja Antonis on toisena. Lassella on nyt 30 voittoa, Antoniksella 20 ja muilla sitten vähemmän.

Parien voittotilastossa (kaikkien aikojen tilastot) kamppailu tiukentui jälleen. Pari Martti-Otto johtaa edelleen 58:lla voitolla. Toisena on edelleen pari Lasse-Kimmo 56:lla voitolla. Kolmantena on Kjell-Kimmo 52:lla voitolla.