Pelit jatkuivat vauhdikkaina – Katso myös Kjellin tekemät videot!

Teksti: Kimmo
Videot: Kjell
Julkaistu 5.3.2019

Kuva.
Kuva: Vauhtia riitti tälläkin kertaa

Runkosarja jatkui jälleen 26.2. vauhdikkaiden otteluiden merkeissä. Otto2 teki paluun oltuaan useamman viikon loukkaantuneiden listalla. Lajilegenda Jude oli myös pitkästä aikaa kokoonpanossa. Todisteena illan tapahtumista saimme jälleen videokoosteet, jotka ovat tällä kertaa tähtihyökkääjä Kjellin kuvaamia ja editoimia.

Otto jälleen terveiden kirjoissa

Otto2 loukkasi nilkkansa kivuliaasti pelin tuoksinassa tammikuun loppupuolella. Oltuaan 4 viikkoa poissa, hän teki kaikkien iloksi nyt paluun. Nilkasta oli mennyt nivelsiteet ja hän oli vielä kolme viikkoa sitten edennyt keppien kanssa. Ymmärrettävästi nilkka oli vielä arka varsinkin nopeissa suunnanvaihdoissa, joten täydessä pelikunnossa hyökkääjäsankari ei vielä ollut. Rakkaudesta lajiin ja sitä kuuluisaa suomalaista sisua osoittaen hän teki kuitenkin jo paluun ja pelasi täydet minuutit. Poissaolostaan huolimatta Otto2 johtaa edelleen kauden voittomaalitilastoa, mikä on osoitus miehen merkityksestä hyökkäyksen kärjessä.

Toistuuko historia jälleen?

Pienemmissä piireissä on pitkään elänyt usko, että aina kun Jude on pelaamassa, ei maalivahteja ole. Tai ei ainakaan molemmissa joukkueissa. Uskomus lähti liikkeelle helmikuussa 2017. Niihin aikoihin Jude ei ollut käynyt pitkään aikaan pelaamassa, joten Make yritti kulissien takaisissa neuvotteluissa innostaa häntä pelikentille. Yhtenä markkinakeinona Make käytti sitä tilastollista tosiasiaa, että molemmissa joukkueissa oli ollut oikeat maalivahdit lähes joka viikko edellisestä syksystä alkaen. Kun sitten helmikuussa 2017 Jude paikalle saapui, ehti hän nähdä, että täällä on tosiaan maalivahtejakin. Siitä innostuneena Jude tuli myös seuraavalla viikolla todetakseen, että maalivahteja ei enää ollutkaan. Sama ilmiö toteutui myös seuraavana syksynä, kun Jude oli pelaamassa seuraavan kerran.

Pelaajien kerääntyessä areenalle vanha uskomus näytti pitävän paikkansa. Runkomaalivahti Lassea ei näkynyt eikä muitakaan maalivahteja. Hetken päästä Lasse kuitenkin ilmestyi paikalle. Ilo vaikutti ennenaikaiselta, koska hän huikkasi:

- Onks Niklas paikalla?

Saatuaan kielteisen vastauksen, hän totesi:

- No, mäkin pelaan sitten kentällä.

Tilanteen pelasti lopulta Tomi, joka innostui vetämään ylleen maalivahdin kamppeet. Kun Lassekin muutti mielensä, oli molemmissa joukkueissa jälleen maalivahdit, vaikka Judekin oli pelaamassa.

Pelit käyntiin

Illan kaksi peliä pelattiin alusta loppuun seuraavin kokoonpanoin:

Paidat: Antti, Joni, Kjell, Make, Otto2, Tapsa ja Tomi (maalivahti)
Liivit: Antonis, Jude, Kimmo, Martti, Otto ja Lasse (maalivahti)

Illan ensimmäinen peli lähti käyntiin tasaisissa merkeissä, ja molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa tasaiseen tahtiin. Alkuvaiheessa Liivien puolustuspäässä oli havaittavissa hienoista haparointia, kun hyökkäys- ja puolustuspään roolitus oli vielä kesken. Paidat käyttivät tilanteen hyödykseen ja iskivät heikkoihin kohtiin. Samaan aikaan Liivien hyökkäyspeli kyllä toimi.

Pelitapahtumia tällä kertaa taltioi ja myöhemmin editoi Kjell. Videoissa on hieman erilainen painotus, joten ne ovat piristävä lisäys videovalikoimaan. Niihin lisätty grafiikkaa, musiikki ja muu äänimaailma tukevat tarinankerrontaa, kun taas aikaisemmat videot ovat olleet enemmän In your face -huutamista. Jälkikäteen videoita jouduttiin pakkaamaan rajusti, jotta ne mahtuisivat sivustolle, mikä jonkin verran heikensi kuvan laatua. Katso alla oleva video Oton ja muiden pyörityksestä hyökkäyspäässä.

Video: Otto ja muut Liivien pelaajat vauhdissa (kuvaus ja editointi Kjell)

Paitojen Otto2 ei nilkkansa takia pystynyt juoksemaan jatkuvasti, joten hän perusti toimistonsa Liivien maalille ja päivysti siellä myös silloin, kun pallo oli vastakkaisessa päässä. Taktiikka toimikin erinomaisesti, koska se sitoi Liivien alimmaisen miehen jäämään aivan oman maalin edustalle. Jos puolustaja siitä lähti oman hyökkäyksen tueksi, rankaisi Otto2 suurella prosentilla, kun hän palloon käsiksi pääsi.

Vähitellen Liivien puolustus asettui uomiinsa ja Paitojen hyökkäykset saatiin pysäytettyä. Samaan aikaan Liivien hyökkäys toimi tehokkaasti. Katso video alla.

Video: Kimmo siirtyi tällä kertaa kameran takaa kameran tielle (kuvaus ja editointi Kjell)

Lopulta nuori Antonis ratkaisi illan ensimmäisen pelin Liiveille maalein 20 - 13.

Illan toinen peli pelattiin samoin kokoonpanoin. Heti alussa Paitojen ahdinko syveni entisestään, kun Antonis yltyi urakoimaan maaleja jatkuvalla syötöllä. Paitojen tulokasmaalivahti Tomi pelasi hyvällä tasolla koko illan, mutta pallot vain pomppivat tällä kertaa Liivien eduksi. Samaan aikaan Lasse pelasi omalla tasollaan Liivien maalilla. Liivien ylivoima oli ainakin maalien valossa selvää, eikä pelistä jäänyt paljon kerrottavaa jälkipolville. Lopulta lajilegenda Jude ratkaisi pelin Liiveille kautta aikain ensimmäisellä tilastoidulla ratkaisumaalillaan luvuin 12 - 5.