Julkaistu 10.2.2019

Kuva.
Kuva: Pelit jatkuivat tiistai-illassa (arkistokuva)

Helmikuun ensimmäinen pelipäivä sai toisen vierailevan kolumnistimme avaamaan sanallisen arkkunsa. Hänet tunnetaan vain nimimerkillä Tässä hänen näkemyksensä illan tapahtumista.

Runkosarja jatkui; varustekatoa, loistavia yksilösuorituksia ja viimeisen erän tärkeys!

Areenalla vallitsi suuri hämmennys kun Markus astui paikalle, hän oli ajoissa?! Mailataituri oli tosin unohtanut pelivarusteensa kotiin - mies siis ajoissa mutta kamat myöhässä, kaikki hyvin! Raskasta vastuuta kantanut Liivien kapteeni otti kuitenkin suurta roolia pelatessaan höntsä-verkkareissaan sekä respasta lainatuissa repaleisissa tossuissaan. Liiveissä pelasivat Markuksen lisäksi Niklas, Joni, Martti ja Kjell ja Paidoissa taiteilivat Lasse, Antonis ja Timo - kapteenina tietysti Make.

"Vain viimeinen erä ratkaisee" on tunnettu fakta, koska näin on Markus lausunut. Tästä tietoisina Liivit pelasivat ovelasti ensimmäisen erän energiansäästö-moodissa, näennäisesti haparoiden. Kjell Gretskin oma maali erän alussa saattoi tuossa kontekstissa olla hieman läpinäkyvänkin oloinen. Varsinkin ottaen huomioon, että nuori Antonis jo valmiiksi tarjosi Liiveille varsin kylmää kyytiä tehtaillen 7 maalia kiivaassa tahdissa. Paidat veivätkin ensimmäisen erän ylivoimaisen tuntuisesti 10-3.

Paitojen umpikiero kapteeni Make oli omimmillaan kun hän ehdotti että jatketaan toista erää samoista lukemista. Ennen kuin Liivit tajusivat, mitä oli tapahtunut, oli toinen erä jo käynnissä alkaen tilanteesta 10-3. Tästä ei kuitenkaan häkeltynyt kylmän viileä Joni vaan seurasi Joni Reality Show:n ensi-ilta! Kapellimestariksi oli valittu Kirurgi ja stunttimieheksi Niklas kun Joni nopeassa tahdissa sylkäisi 7 maalia Liivien oman maalin säilyessä puhtaana. Liivit pääsivät jo maalin päähän Paidoista kunnes onneksi joku Liiveistä muisti että vain viimeinen erä ratkaisee. Nuoren Antoniksen sallittiin täten niitata voittomaali Paidoille lukemin 20-17.

Edellisen erän vahingosta viisastuneina mentiin viimeiseen erään 0-0 tilanteesta. Liivit siirtyivät Attack-moodiin ja pistivät Paitojen vahvan puolustusrintaman Timon ja Lassen ajoittain konttaamaan. Peli kiihtyi selvästi kun viimein Paidoillekin valkeni viimeisen erän tärkeys. Milloin huudettiin rangaistuslaukauksia milloin muuten vaan tuomarin perään. Erän lopussa skandaalinkäryn pistävä haju kirveli Liivien sieraimissa kun ensin Kjell Gretskin takarautaan osunut maali hylättiin ja heti perään yritettiin samaa hänen maalin edustalla rystyllä napautetulla salakavalalla one-timerilla. Protestit sinkoilivat puolelta toiselle mutta tilanne kuitenkin ratkesi rauhallisesti ja puolueettomasti kun Kjell Gretski keskusteli tuomarina pätevöityneen tilastovastaava-assistentin kanssa. Video- ja faktantarkistusten jälkeen tilastovastaava-assistentti vihelsi päin keskiympyrää - maali, VOITTOMAALI!

Paidat voittivat siis yhden erän ja Liivit yhden. Mutta koska Liivit voittivat viimeisen erän, he ovat askeleen lähempänä Tapsa Cup-finaalipaikkaa. Tämä raportti on fakta-tarkistettu!