Talvikauden 2018–19 Tapsa Cup finaali 4.6.2019

Teksti: Kimmo
Julkaistu 13.5.2019

All Star 2018 ottelun voittajajoukkue.
Kuva: Kesäkauden 2018 finaalin voittajajoukkue Paidat (Kari2, Ville, Joni ja Antti) ja himoittu pokaali

Urheilukansa kokoontuu jälleen yhteen juhlistamaan vuoden 2019 suurinta urheilutapahtuma: Talvikauden 2018-2019 Tapsa Cup finaali pelataan tiistaina 4.6.2019 klo 22. Vuodentakaisesta finaalista on tulossa uusinta, kun yhteen iskevät jälleen kuntosählyn suurseurat Paidat ja Liivit. Silloin voiton otti Liivit, mutta Paidat tasasi tilit jo viime elokuun finaalissa. Tämänkertaisesta finaalista povataan huipputasaista ja pelillisesti kaikkien aikojen korkealaatuisinta ottelua.

Finaalipäivä on perinteisesti ollut suuri kansanjuhla ympäri maan eikä tämä vuosi tee poikkeusta. 4.6. on Suomessa virallinen liputuspäivä, joka osoittaa kansakunnan arvostusta sarjaa kohtaan. Mitään muuta urheilutapahtumaa – ei edes jääkiekon ensimmäistä maailmanmestaruutta – ei tässä maassa juhlisteta virallisella liputuspäivällä.

Taisteluhengen nostattamiseksi finaalipäivänä järjestetään myös suuri valtakunnallinen sotilasparaati Rovaniemellä puolenpäivän aikaan. YLE lähettää sen TV:ssä ja Areenassa. Paraatin yhteydessä on myös kalustonäyttely ja taivaalla nähdään Hornet-soolo. Finaali ei siis ole vain eteläsuomalaisten juttu vaan sitä juhlitaan koko maassa etelästä aivan pohjoiseen asti.

Kausi jatkuu huipputasaisena

Talvikausi 2018-2019 alkoi 14.8.2018. Kauden kaksi ensimmäistä tiistaita jäi tosin pelaamatta, koska pelaajia oli molemmilla kerroilla vain kolme. Ensimmäiset pelit pelattiin 28.8. jolloin pelaajia oli jo 9. Tämän jälkeen kausi onkin edennyt ennätyksellisen tasaisena ja tällä hetkellä Paidoilla on vain yksi voitto enemmän kuin Liiveillä. Kauden aikana on pelattu 63 tilastoitua ottelua, joista Paidat ovat voittaneet 32 ja Liivit 31. Runkosarjaa on jäljellä vielä 3 pelipäivää (eli noin 5 peliä), joten kumpikin joukkue on vielä runkosarjan voitossa kiinni. Myös kauden voittomaalitilasto on ennätysmäisen tasainen. Otto2, Antti ja Henkka johtavat tilastoa kuudella maalilla, mutta aivan heidän perässään tulee viisi pelaajaa, joilla on 4 tai 5 voittomaalia.

Pelaajista eniten voittoja on saalistanut Lasse, jolla on 36 voittoa. Toiseksi eniten voittoja on Antoniksella ja Kimmolla, joilla on 26 voittoa. Maalivahtiosaston runkopelaajiin kuuluva Lasse jatkaa siis jälleen samalla korkealla tasolla kuin aikaisemmillakin kausilla. Voittoprosentti hänellä on 61 %. Myös muut maalivahdit ovat pelanneet loistavasti. Niklas pelaa uransa parasta kauttaan voittoprosentilla 65 %. Lasse ja Niklas ovat kohdanneet tällä kaudella 15 kertaa, joista Niklas on voittanut 9. Sarjan kolmas vakiotorjuja on tulokasmaalivahti Santtu, joka on pelannut vain kolme ottelua, mutta voittanut niistä kaikki. Maalivahtipeli on aina yksi finaalin kulmakivistä, joten tuleva finaali tulee olemaan erityisen kiinnostava myös tältä osin.