Skandaali! Antonis on nyt Villeä kokeneempi pelimies!

Teksti: Kimmo, Vieraskynäilijä
Julkaistu 23.5.2019

Lööpit kirkuivat suurta uutista
Kuva: Skandaaliuutinen nousi lööppiin asti

Kesäkuussa 2016 nuori kukkopoika Ville teki tulokassopimuksen Liivien kanssa ja nousi kuntosählyliigaan tilastonimellä Ville2. Pirteät otteet kentällä takasivatkin tulokkaalle useamman kauden mittaisen sopimuksen. Ville pelasi vahvan Kesäkauden 2016 ja oli jo seuraavalla Talvikaudella 2016-17 joukkueensa johtavia hyökkääjiä. Keväällä 2017 Ville teki edelleen rikkoutumattomaksi povatun ennätyksen voittamalla 17 peliä putkeen! Lopullisesti hän sinetöi paikkansa liigan eliitissä itsenäisyyspäivänä 2017, kun hänet ylennettiin tilastonimestä Ville2 tilastonimeen Ville.

Antonis nousee sarjaan

Vuonna 2016 kuntosählyliigaan nousi toinenkin hyökkääjä, kun nuori Antonis pelasi ensimmäisen pelinsä joulukuussa 2016. Debyytti ei hänellä mennyt aivan niin hyvin kuin Villellä, vaan alemmat sarjat kutsuivat heti ensimmäisen illan jälkeen. Nuorukainen ei kuitenkaan lannistunut vaan valmistautui uutta mahdollisuutta varten, joka tulikin toukokuussa 2017. Silloinkaan nuoren Antoniksen ura ei lähtenyt lentoon samalla tavalla kuin Villellä, mutta apu löytyi läheltä, kun Ville alkoi mentoroimaan Antonista. Vähitellen hyvien neuvojen ja peliin sitoutumisen myötä Antoniksen peliotteet paranivat ja tulostakin alkoi syntymään. Silti marssijärjestys oli selvä: Ville säilytti sen kirkkaimman tähtihyökkääjän statuksensa.

Villen shokkiuutinen

Ville jatkoi uraansa aina joulukuuhun 2018 asti, jolloin hän kohautti urheilukansaa jättiuutisellaan: hän oli muuttamassa pohjoiseen, joten pelit päättyisivät hänen osaltaan ainakin joksikin aikaa. Vielä jäähyväisottelussaan hän lupaili pelaavansa ainakin joskus, joten lopullisia jäähyväisiä hän ei jättänyt. Tosin joulukuun jälkeen häntä ei pelikentillä ole näkynyt.

Villen päätös oli rankka koko liigalle, mutta erityisen suuri menetys se oli nuorelle Antonikselle, joka jäi ilman mentoriaan. Vielä alkuvuodesta Antonis jaksoi kysellä: ”Onks se Ville tulossa tänään?”. Mutta koska Villeä ei koskaan näkynyt, lakkasivat kyselytkin lopulta. Antonis ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan jatkoi ahkerasti harjoittelua mm. Otto2:n kovassa koulussa, jossa syväjohtamisen oppeja ei ole otettu käyttöön eikä varmasti koskaan otetakaan! Villen lopettamisen jälkeen Antonis onkin pelannut käytännössä joka ikinen viikko, mikä näkyy jo peliotteissa. Pari viikkoa sitten hän haastoi jo Anttiakin! Nuorukaisen nopeus on ollut tiedossa jo alusta asti, mutta kohta alkavat jo taidotkin olla samalla tasolla.

Roolit vaihtuvat

Tiistaina 21.5. Villen ja Antoniksen kaksintaistelu nousi uudelle tasolle. Antonis pelasi silloin 148. pelinsä, kun Ville on pelannut niitä vain 147. Tämä tarkoittaa sitä, että Antonis on nyt Villeä kokeneempi pelimies! Tämä roolien vaihtuminen tulee varmasti näkymään myös pelikentillä.

Huippu-urheilupiireissä eletään tietyissä asioissa edelleen vahvan hierarkian mukaan. Siksi monet kyselevätkin nyt onko Ville edelleen sopiva Tapsa Cup finaalin kapteeniksi? Riittääkö hänellä uskottavuus? Kapteeniruletti on pyörähtänyt käyntiin ja kerää kierroksia todennäköisesti finaalipäivään asti.

Jääkiekossa osana hierarkiakulttuuria kuuluu se, että nuoremmat pelaajat keräävät kiekot lämmittelyn jälkeen, joten todennäköisesti Ville joutuu ainakin keräämään Antoniksen pallot alkuverryttelyjen jälkeen.

Ville on statuksensa ansiosta päässyt areenan parempaan pukukoppiin. Sinne, jossa on oikein peili ja tuoksukin on inhimillinen. Huhujen mukaan Antonis olisi ottamassa Villen pukukoppipaikan ja Ville siirrettäisiin karjaosaston koppiin, joka on niin täynnä, että osa joutuu jonottamaan ulkopuolella.

Mitä kaikkea muuta tästä seuraa jää nähtäväksi. Se on ainakin varmaa, että tulevaisuudessa Antoniksen on syytä alkaa neuvoa Villeä kuinka sitä sählyä oikein pelataan vuonna 2019.

Urheilukansaa eniten vaivaava kysymys on ehkä kuitenkin se, missä Ville on ja mitä hänelle kuuluu? Onko hän jatkamassa uraansa jossain vaiheessa ja onko hän tulossa edes finaaliin?

Villen kuulumiset

Ville lähikuvissa
Kuva: Ex-mestari hikoilee, muttei salilla

Tuntematon vieraskynäilijämme on Villen pitkäaikainen frenemy, joten lähetimme hänet selvittämään Villen tuntoja. Tässä hänen raporttinsa.

Ville ei ehkä palaa Tapsa Cupiin

- Ei näillä näytöillä, toteaa Ville itse.

Mailataituri ei kuitenkaan ota paineita uuden työpaikan löytymisestä. Ex-tähtihyökkäjä ei ole vielä löytänyt seuraa Tapsa Cup finaaliin eikä aio palata kaukaloihin vaisun alkukauden jälkeen. Nuareksi kukkopojaksikin aiemmilla huippukausilla nimitetty erakoitunut laituri vietti viime kuussa syntymäpäiväänsä.

- Ei näin vanha mies enää juhli syntymäpäiviä. Palautumisen ja pleikan merkeissä päivä meni, Ville kertoo. Ville on tällä hetkellä sopimukseton pelaaja. Sopimus Paitojen kanssa päättyi joulukuussa, joten mies odottelee rauhassa ulkomaalaisten seurojen sopimustarjouksia. Niitä on jo tullut, mutta ei vielä sellaista, johon nuoresta iästään huolimatta kokenut peluri olisi piirtänyt nimensä alle.

- Ensi kauden seurasta ei ole mitään hajua, Ville toteaa.

Hänellä on kuitenkin selvät suunnitelmat, missä ura voi jatkua ja missä ei.

- Olen avoin kaikille vaihtoehdoille, mutta Paidat on ykkösvaihtoehtoni, Ville toteaa.

- Se on vaihtoehdoista miellyttävin. Pelimatkat ovat lyhyet, joten vieraspeleistä pääsee yöksi kotiin itärajalle tossun alle. Ei ole kuitenkaan mitään sellaista sarjaa, jonne olisi pakko päästä, Ville sanoo. Myös Paitojen palkkataso takaa sen, ettei Itiksessä tarvitse katsella tarjoustuotteita.

Ville myös aloitti kuluvan kauden Paidoissa, mutta paikka oli Villen tyyliselle pelaajalle täysin väärä. Seuran kapteeni, urheilujohtaja ja pelaajavalmentaja Markus rakastaa ajokoirapeliä, jonka toteuttamiseen mailavirtuoosi Ville soveltuu kuin Lamborghini Jakomäkeen.

Ongelmat alkoivat jo syyskuussa ja kärjistyivät syksyn aikana. Vaikka Ville teki pientä tulostakin, peliaikaa ei tullut ja paikka oli usein myös katsomossa tai huonommassa pukukopissa. Kuvaavaa oli, että joulukuussa Ville iski sarjajohtaja Liivejä vastaan hattutempun jo avauserässä, mutta oli joutua Kjell Gretzkyn kanssa vilttiketjuun grande finalén ajaksi, kun meni piilottamaan kapteeni Markuksen varusteet erätauolla.

Mahdollisuus esityksiin olisi myös Liivien puolella, mutta myös siellä Villen kuntopohja aiheuttaa huolenaiheita samalla kun edellisen Tapsa Cup finaalin dopingskandaali on vielä kaikkien muistissa. Sählyareenan kirkkaissa valoissa spekulaatio myös yleisön keskuudessa kiihtyy jaksaako Liivien telaketjuosaston vanha raataja Antti enää pysyä nuorten pelaajien vauhdissa varsinkin kun Paitojen kapteeni Markus on ollut runkosarjassa niin ylivoimainen.

Taustalla Tapsa Cup lähenee kovaa vauhtia 4.6 ja jännitteet ovat joukkueiden välillä ennennäkemättömät. Kun runkosarjaa on pelaamatta enää yksi tiistai, on Paidat ottanut neljä voittoa enemmän ja on marssimassa kohti runkosarjan voittoa.