Lokalätkintä toi kauteen vaihtelua

Teksti: Kimmo
11.10.2019
Lokalätkintä 2019
Kuva: Lämärikisa toi jännitystä iltaan

Perinteinen Lokalätkintä on yksi syyskauden kohokohdista, joka järjestetään aina lokakuun ensimmäisellä viikolla. Tapahtuma on eräänlainen harjoittelu- ja näytöstilaisuus, jossa harjoitellaan erilaisia pelikuvioita ja pidetään erilaisia laukauskilpailuja. Varsinaista runkosarjan ottelua ei siis pelata illan aikana ollenkaan. Tähän huippueksklusiiviseen kutsutilaisuuteen kootaan ainoastaan kauden aikana hyvin menestyneet tai muulla tavalla ansioituneet pelaajat. Lokalätkintä järjestettiin taas tiistaina 1.10.

Mukaan oli kutsuttu Lasse, Otto2 ja Antonis. Lasse on alkukaudella ollut ylivoimaisesti menestynein pelaaja. Lasse on pelannut ja voittanut eniten pelejä. Yhdestätoista pelaamastaan pelistä hän on hävinnyt ainoastaan yhden pelin, joten miehen voittoprosentti on huimat 91 %. Otto2 oli kutsuttu tilaisuuteen painavan laukauksen ja valmennusosaamisensa takia. Tämä kansainvälinen mysteerimies on ammentanut oppinsa pääasiassa ulkomaalaisista sarjoista. Antonis on kutsuttu tilaisuuteen, koska jo toukokuussa uutisoitiin hänen olevan jo kokeneempi pelimies kuin Ville. Ja All Star ottelussahan Markuksen todettiin olevan huonompi kuin Ville, joten Markustakaan ei tilaisuudessa nähty. Median edustajan paikalla pyöri myös Kimmo, joka ei peliin pukeutunut.

Ohjaus maalin edestä

Lasse on tullut tunnetuksi maalivahtina, mutta hänen hyökkääjätaitonsa ovat myös kaikkien tiedossa. Tilaisuus aloitettiin ohjausharjoituksella maalin edessä. Otto syötti ja Lasse ohjasi maalilla. Tässäkin haasteena syöttöjen osuminen juuri oikeaan kohtaan. Katso kaksikon suoritus alla olevasta videosta.

Video: Lasse ohjaa Oton syötöstä

Lasse osoitti jälleen vaarallisuuttaan myös hyökkäyspäässä huikealla lyönnillä suoraan ilmasta. Asiantuntijat näkivät siinä selvän viestin Lasselta Niklakselle ja miksei muillekin maalivahdeille: Jos Lasse pelottaa vastustajan maalivahtina, niin mietipä millaista olisi, jos hän seisoisi aivan edessäsi.

Lasse itse kommentoi suoritustaan näin:

- Hyviä syöttöjä tuli tosiaan Otolta. Se yks vaan pomppas sopivasti ja huitaisin sitä. Ja se sattui menemään ... Tai laita se, että se oli viesti Niklakselle. Se kuulosta paremmalta, joo.

Hyökkäys kohteeseen

Seuraavassa harjoituksessa kulmassa seisova pelaaja syötti keskikentältä maalille juoksevalle pelaajalle, joka laukoi juostessaan maaliin. Palloja syötettiin yhteensä viisi tasaisin väliajoin. Harjoitus on vaikeampi kuin kuulostaa, koska syöttöjen on osuttava juoksevalle pelaajalle melko pienelle alueelle. Syöttö jää helposti liian taakse tai osuu juoksevan pelaajan rystypuolelle. Alla olevalla videolla on yksi otoksista. Välittömästi harjoituksen jälkeen Otto kommentoi suoritustaan omaan värikkääseen tyyliinsä:

- Paska, mikä suoritus!

Video: Otto laukoo Lassen syötöstä

Tähdet tuntevat arvonsa

Vaikka ilta oli jo pitkällä eivät kaikki tähdet olleet vielä taitojaan näyttäneet. Nuori Antonis tiesi arvonsa ja oli tähän asti keskittynyt kännykänsä selailuun. "Lahjattomat ne harjoittelee" oli selvästi luettavissa nuoren tähtihyökkääjän eleistä. Eikä ihme, onhan hän kokeneempi pelimies kuin Ville. Ja kun Ville on Markusta parempi, täytyy Antoniksen myös olla Markusta parempi. Tämähän on ihan perusmatikkaa!

Selostaja ei kuitenkaan hyväksynyt nuoren tähden asennetta ja antoi sen kuulua. Onhan tällainen tilaisuus myös faneja varten, joten paikalle kutsuttujen on siinä mielessä syytä osallistua. Jos ei muuta, niin ainakin kunnioituksesta faneja kohtaan. Selostajan ihmettelyä alla olevalla videolla.

Video: Antonis ottaa vähän turhankin rauhallisesti

Lämärikisailua

Lopulta Antoniskin saatiin jalkeille juuri sopivasti lämärikisaan. Siinä sovittiin aina ennen aloitusta, mihin kohtaan maalia yritettiin osua: vasen alalaita, oikea ylälaita, yhdellä pompulla maaliin, putkilon pudotus maalin katolta ja tietysti kaiken kruunannut Championship round: keskeltä sisään. Median edustajalle tavoitteet eivät aina olleet selvät, joten eipä siitä oikein ottanut tolkkua, kuka voitti vai voittiko kukaan.

Kisailu oli ainakin laukauksesta tunnetun Oton mieleen, koska nyt kaikki turha kuten juoksentelu, puolustelu, juomatauot ja vaihtopenkki oli siivottu pois ja keskityttiin vain laukomiseen. Alla olevalla videolla on Oton suorituksia.

Video: Otto pääsi kerrankin laukomaan

Jatkoa seuraa ... ko?

Tapahtuma ylitti kaikkien paikalla olijoiden odotukset, joten on mielenkiintoista nähdä yleistyvätkö tällaiset erikoistapahtumat jatkossa. Puhetta on ollut sellaisista tapahtumista kuin Marrasmaleskelu, Joulujoutenolo ja Helmi helkkari eikö täällä ole vieläkään tarpeeks pelaajia. Pääsylippuna näihin kekkereihin on jatkossakin menestyminen runkosarjan otteluissa, joten jokaisen kiinnostuneen on syytä panostaa lajiin jatkossa entistä enemmän.

Tiistaina 8.10. oli pää- ja aputilastoija Kimmo ja Kjell sairastuvalla, joten paikalla olijat saivat nauttia peli-ilosta ilman tulospaineita.