Tapsa Cup pelataan 16.6.2020!

Teksti: Vieraskynäilijä
Julkaistu 28.5.2020
Ville uskaltaa jo hymyillä

Shokkipaluu! Kaukalotaiteilija Ville on Liiveille suuri mahdollisuus kevään Tapsa Cup- mestaruustaistelussa.

Villen paluu loppukaudeksi Liiveihin sähköisti hetkessä alkaneen liigakevään.

Ville palasi kasvattajaseuraansa tällä viikolla.

Jos "vanhan konkarin" Antin paluu voimaharjoittelua tehostamalla oli syyskaudella aiheellisestikin liigan kiinnostavin asia, on Ville lähes samaa kaliiberia nyt keväällä. Villen kaltainen persoona ja parhaimmillaan häikäisevä pallotaiteilija sekä kaukaloiden luonnonlapsi jättää harvoin ketään kylmäksi.

Ville on Liiveille erinomainen bonus kevään mestaruustaistelussa. Liigan suurin mestarisuosikki Liivit haluaa Villen kaappaamisella maksimoida mahdollisuutensa nostaa Tapsa Cup-maljaa kauden päätteeksi.

Ville saapui perjantaina Ruoholahden kotikulmilleen hyvällä itseluottamuksella itärajan farmista, koska pohjat olivat kunnossa. Se, että kokenut laituri tahkosi farmissa lähes 20 minuuttia per ottelu ja maaleja syntyi liukuhihnalta, oli osoitus, että viimeistelytaito on Villellä edelleen tallessa.

Miehen pelivalmius on ollut myös asiallisella tasolla, vaikka Liiivit joukkueena kynti syvällä läpi kauden ja heti tiistain harjoituspelissäkin kaatui Paitojen kapteenin Markuksen tiukkaan trap-puolustukseen.

Liiveissä Ville joutuu totuttelemaan luonnollisesti erilaiseen tilanteeseen kuin farmissa: hyökkääjien peliaika jakaantuu tasaisemmin eikä vakituinen paikka ole Liiveissä itsestäänselvyys. Töitä pitää tehdä ja jalkaa laittaa toisen eteen tiheämmin.

Ville teki lupaavan vaikutuksen paluuottelussaan. Uhrautuvaa karvauspelaamista ja pari väkevää pallonriistoa nähtiin heti avauserässä. Pohjustus Liivien 10-2 maaliin oli puolestaan villemäisen tuttua toimintaa. Sen jälkeen Paidat menikin menojaan 12-10.

Kunnon sitoutumisella, hyvällä pelimoraalilla varustettu Ville on Liiveille valtava mahdollisuus. Hän itse myös tietää, ettei pelivuosiakaan huipputasolla ole enää loputtomasti jäljellä. Nyt jos koskaan Villellä on hieno sauma laittaa koko sielunsa ja parhaimmillaan huikea taitonsa likoon kasvattajaseurassaan ja lopettaa "ikuisen lupauksen" kirous.

Palkinto saattaakin olla kultainen tänä keväänä.