Paidat ylivoimaiseen voittoon Tapsa Cup finaalissa!

Teksti: Kimmo
Julkaistu 22.6.2020
Paidat voitti Tapsa Cup finaalin 2020
Kuva: Ville johdatti kokemattoman Paitojen joukkueen selvään voittoon

Talvikausi 2019-20 sai päätöksen perinteisessä Tapsa Cup finaalissa Paitojen ja Liivien selvittäessä kauden parhaimman joukkueen nimen. Tunnelma oli huipussaan ja vauhti sen mukaista, kun 18 pelaajaa oli tullut tavoittelemaan paikastaan legendojen joukossa. Joukkueet olivat ottaneet toisistaan mittaa ennen tätä Tapsa Cup finaaleissa jo viisi kertaa, joista Paidat oli voittanut kaksi ensimmäistä ja Liivit kolme viimeisintä. Liivien voittoputkelle tuli loppu, kun Villen kipparoima Paidat voitti Markuksen johtaman Liivien joukkueen selvin luvuin 18-11.

Draamaa heti draftissa

Kapteeneina olivat kesän All Star ottelun tapaan jälleen Markus ja Ville. Molemmilla riittää meriittejä aikaisemmilta kausilta, mutta tämän kauden tilastoissa miehet olivat eri kaliiperia. Markus oli pelannut viidenneksi eniten ja voittanut neljänneksi eniten pelejä. Myös voittomaalitilastossa hän oli jaetulla neljännellä sijalla. Suuresta ottelumäärästä huolimatta, hän oli hävinnyt kauden aikana pahimmillaan vain kaksi ottelua putkeen. Kauden suurin meriitti lienee silti se, että hän oli voittanut kaikki ne 10 peliä, joissa pelasi Martin ja Oton kanssa samassa joukkueessa.

Villen kausi oli puolestaan ollut tuskaa täynnä. Hän aloitti kautensa vasta syyskuun lopussa, mutta pelasi seuraavat puolitoista kuukautta ahkerasti ja hyvin voittaen 66 % peleistään. Jostain kumman syystä hyvät otteet eivät joukkueenjohdolle riittäneet vaan farmi kutsui loppuvuodeksi. Alkuvuodesta 2020 hän sai muutaman mahdollisuuden, mutta farmissa vietetty aika oli vienyt käsistä herkkyyden. Peli ei sujunut ja mailataituri hävisi kevään aikana 80 % peleistään. Peli ei kulkenut edes vanhojen tuttujen kanssa vaan esimerkiksi Antin kanssa hän hävisi kaikki 5 peliä, jotka he pelasivat samassa joukkueessa. Vaikka Ville pelasi harvemmin kuin kerran kuukaudessa, hänen onnistui kuitenkin saamaan aivan viime hetkillä paikan finaalijoukkueen kapteenina, mikä ihmetytti useimpia alan asiantuntijoita.

Finaalien perinteenä on ollut varaustilaisuus, jossa kapteenit valitsevat pelaajansa. Arpa oli suonut Markukselle ensimmäisen varausvuoron, jolla hän valitsi Toivo. Valinta ei ole yllätys, koska nuoresta iästään huolimatta (vai kenties juuri sen takia) Toivo on yksi sarjan parhaista. Hän oli voittamassa finaalia vuosi sitten ja hänet valittiin myös finaalin MVP:ksi. Toivo on edelleen ainut suomalainen, joka on Tapsa Cup finaalin MVP:ksi valittu. Valmistavissa otteluissa ennen finaalia Toivo menestyi myös erittäin hyvin eikä puutteita nuorukaisen pelissä näkynyt.

Seuraavaksi valitsemaan pääsi Ville, joka otti Antin. Ennakkoarvioissa monikertaisen finaalivoittajan ja voittomaalitilaston kärkimiehen Antin uskottiin olevan yksi ensimmäisistä varauksista, mutta jotkut analyytikot näkivät siinä myös politikointia. Markus, Ville ja Antti muodostavat kummallisen trion, joka käy nokkapokkaa keskenään. Syytä kränään ei tiedetä, mutta kitkan historia juontaa ainakin osittain juurensa Tuusulan asuntomessualueelle. Valitsemalla Antin, Ville samalla varmisti ettei jäisi yksi, kun loanheitto finaalin jälkeen alkaisi.

Markus valitsi seuraavaksi Martin, joka on myös yksi sarjan parhaista pelaajista. Martti on pian myös sarjan toiseksi kokenein pelaaja, koska hän on ollut pelaamassa vain yhden kerran vähemmän kuin Kjell Gretski! Gretski ei ole palannut koronan aiheuttamalta tauolta, joten kesän aikana Martti noussee yhden pykälän hierarkiassa. Markus ja Martti ovat pelanneet kauden aikana yhdessä suorastaan historiallisen hyvin, ja he olivat voittamassa myös Vuosikymmenfinaalia joulukuussa. Kaksikko on usein pelannut puolustajina, mutta Martti toimii tehokkaasti myös hyökkääjänä.

Seuraavaksi Ville valitsi Lassen maalivahdiksi. Lasse on jälleen kerran pelannut hienon kauden: vaikka mies on pelannut toiseksi eniten pelejä, on voittoprosentti hänellä 71 %. Myös torjuntaprosentti on samaa luokkaa. Vuosi sitten Lasse hävisi Tapsa Cup finaalin ja samoin päättyi myös Vuosikymmenfinaali, joten miehellä oli kalavelkoja kynittävänä.

Yksitellen pelaajat jakautuivat joukkueisiin. Mutta kun Ville varasi Timon, Markuksen luottomiehen, ystävän jo vuosikymmenten takaa ja kummitytön isän, kansa kohahti ja useat pyörtyivät. Ensin Antti ja sitten Timo. Mitä mahtoi kulkea Markuksen mielessä, kun hän ymmärsi ettei Ville antaisi armoa eikä kunnioittaisi ikiaikaisiakaan liittosuhteita? Serkkupoika Tommi oli Markuksen hylännyt jo ennen finaalia, ja nyt hän ymmärsi olevansa aivan yksin. Olihan hänellä vielä varapresidentti, parasta saatavilla olevaa Marmoria, uutta Toivoa, lahjottu media ja paljon muuta, mutta tuskin mikään näistä korvaisi vanhoja tovereita - Alte Kameraden.

Lopulta kaikki pelaajat löysivät joukkueensa, mutta juuri silloin nähtiin välikohtaus, joka jätti varjoonsa jopa Timon ryöstön Villen joukkueeseen. Koko pitkä kauden, niin sateisten syysiltojen kuin kylmien pakkasöiden ajan Markus oli toiminut uskollisena kapteenina Paitojen joukkueessa. Siksi hän sanoikin Villelle:

- Te otatte liivit.

Täydellistä tunteettomuutta osoittaen kuin jäätävä Siperian viima katseessaan Ville sanoi uhmakkaasti Markukselle:

- Eikun te otatte liivit!

Silloin Markus ymmärsi miten Ville oli heikosta kaudestaan huolimatta onnistunut pääsemään finaalin kapteeniksi. Kuin Maximus Decimus Meridius, Markus oli nyt kohdannut Commoduksensa. Ville oli eliminoinut Paitojen joukkueenjohdon ja anastanut vallan ja kapteenin nauhan kuin Commodus keisari Marcus Aureliukselta. Commodus oli pyytänyt uskollisuutta Maximus Decimus Meridiukselta, mutta Ville ei sitä Markukselta edes yrittänyt, koska hän tiesi ettei Markus siihen koskaan suostuisi. Nämä nykyajan gladiaattorit olivat valmiita taisteluun. Nyt taisteltaisiin loppuun asti - ja tällä kertaa se olisi henkilökohtaista!

Markus otti liivit ja finaali pelattiin seuraavin kokoonpanoin:

Paidat: Ville (C), Akkas, Antti, Eemeli, Henkka, Make2, Otto2, Timo ja Lasse (maalivahti)
Liivit: Markus (C), Hannu, Kimmo, Make, Martti, Otto, Toivo, Tuukka ja Niklas (maalivahti)

Finaali maalivahdit

Video 1: Lasse ja Niklas oli jälleen valittu finaalin maalivahdeiksi

Tapsa Cup finaali on aina myös maalivahtien taisto. Lasse ja Niklas ovat sarjan kokeneimmat maalivahdit ja he ovat ottaneet tälläkin kaudella eniten voittoja maalivahteina, joten heidän valinta finaalijoukkueiden tolppien väliin ei ollut yllätys. Niklas oli vielä hallitseva Tapsa Cup voittaja vuoden takaa, mutta Lasse voitti All Star ottelun elokuussa. Tapsa Cup finaalinkin Lasse oli ehtinyt voittamaan vuonna 2017. Lassen torjuntaprosentti tämän kauden peleistä oli ennen finaalia 72 %. Paras yksittäinen peli tällä kaudella oli 10.12.2019 pelattu kolmas peli, jossa mies torjui noin 90 % laukauksista. Muutenkin Lassella oli keskinäisten kohtaamisten perusteella vahvemmat asetelmat.

Finaali käyntiin

Kun joukkueidensa ykkössentterit Otto2 ja Toivo kumartuivat keskipisteen ylle, oli vuoden 2020 finaali valmis alkamaan.

Video 2: Tapsa Cup finaali 2020 alkaa

Finaalin alku oli vauhdikasta ja fyysistäkin. Tuomarilinjasta oli keskusteltu ennen ottelua ja jotkut olisivatkin kaivanneet tuomareilta vahvempaa otetta ottelun alussa. Ajan myötä peli rauhoittui eikä vapareita rikkeiden takia juurikaan vihelletty.

Kauden kuluessa erään osa-aikaisen sählytoimittajan kirjoituksissa Antin nimeksi vakiintui Susi Sariola. Runkosarja oli pitkä ja vaikea, mitä ei helpottanut se, että media jahtasi Sutta kuin kainuun korvessa konsanaan. Mutta tämäpä ei pienriistasta välitä vaan näyttää kyntensä vasta kun saalis on sen arvoinen. Vuosikymmenfinaali oli sellainen ja nyt Tapsa Cup finaalissa hän näytti jälleen todellisen turkkinsa.

Kalkinpoisto oli koneesta tehty ja vedensuodatin vaihdettu. Mylly oli valmis jauhamaan vastustajan puolustuksen kuin Baratza "Sette". Nyt piti vain valita jauhatusaste. Taistelijaparina Sudella oli Ville, joka toi hyökkäykseen intohimoa, luovuutta ja innovaatiota. Kuin Sandin tuotteissa, kaikesta huokui korkea laatu. Katso kaksikon taidonnäyte alla olevalta videolta.

Video 3: Tunnelma kuin Calgaryssä '88, kun Virtanen ja Susi iskevät punakoneen puolustusta vastaan

Ensimmäinen erä oli Paitojen vahvaa hallintaa. Ville, Antti ja Eemeli olivat erityisen aktiivisina tekemässä jatkuvia iskuja Liivien puolustusta vastaan. Seuraavassa aallossa myös Timo ja Make2 väläyttelivät maalintekotaitojaan. Samalla joukkue myös puolusti tunnollisesti.

Liivit lähti peliin vahvan puolustuksen kautta, jossa päivystivät erityisesti hyvän kauden pelanneet Martti ja Markus. Myös Kimmo puolusti, kun muiden oli aika huilata. Joukkueen hyökkäys nojasi vahvasti Toivon erinomaiseen yksilötaitoon, mutta myös Otto, Make ja Tuukka olivat hyökkäämässä. Hyökkäykset eivät onnistuneet iskemään Paitojen heikkouksia vastaan tarpeeksi tehokkaasti, ja ensimmäinen erä päättyikin Paitojen selvään voittoon 7-2.

2. erä

Liivien kapteeni Markus oli laskenut sen varaan, etteivät kokemattomat Paitojen pelaajat kestäisi pelin rääkkiä loppuun asti. Helle oli saanut hornankattilan porisemaan jo ennen finaalia, joten pelaajat olivat kovilla. Liivit saikin pyörityksen päälle ja Paitojen vaihdot venyivät ja venyivät. Oli Liivien aika iskeä.

Sarjan kokeneimpiin pelaajiin kuuluvat Make ja Martti pelasivat kauden aikana yhdessä 13 peliä ja voittivat niistä 69 %. Kun vuoden mittaan pelataan paljon yhdessä, näkyy se myös kentällä. Aina ei tarvitse edes katsoa minne syöttää.

Video 4: Liivit tasoittaa

Huippumaalivahti Lasse ei ilmeisesti uskonut laukauksen tuleva eikä siksi ollut torjunta-asennossa vaan lepuutti jalkojaan. Martti yllättäen laukoikin kaukaa tarkan kudin oikeaan kulmaan eikä maalivahti ehtinyt täydelliseen torjunta-asentoon vaan joutui huitomaan kädellä. Laukaus ei ollut kova vaan laskeutui hieman, joten maalivahdin oli varmasti vaikea arvioida, millä korkeudella se lopulta tulee.

Erän kuluessa Liivit teki ketjuihin muutoksia. Hyökkäyspäähän tarvittiin lisää tehoja, jotta Toivon maalintekotaidot saataisiin vieläkin paremmin käyttöön. Siispä Make siirtyi puolustajaksi ja Markus hyökkääjäksi. Muutos oli onnistunut ja Toivo ja muut tekivät useammankin maalin.

Lassen jälkeen sarjan toiseksi menestynein maalivahti Niklas muurasi toisessa erässä maalinsa umpeen eikä päästänyt kuin kolme maalia koko erässä. Fanit ovat kauden aikana ihmetelleet, miksei hänen torjuntojaan ole näytetty samalla tavalla kuin Lassen. Syy on tietysti siinä, että Niklas on pelannut toisessa päässä kuin kamera on, joten torjuntoja on vaikea saada kuviin. Nyt otettiin vahinko takaisin.

Suurella mailalla ja vielä suuremmalla sydämellä aina pelaava Timo pelasi ennen finaalia vain yhdeksän peliä ja sählykenttien partaveitsi Make2 pelasi kauden ensimmäisen pelinsä juuri finaalissa. Kun kaksikko ei hionut yhteispeliä laisinkaan ennen finaalia, oli hallitsevan Tapsa Cup voittaja Niklaksen ohittaminen vaikeaa.

Video 5: Niklas nollaa Paitojen mailataiturit

Niklaksen torjuntojen ja Liivien hyökkäyspään maalien ansiosta joukkue toi toisen erän loppuun mennessä pelin tasoihin. Tulostaululla oli lukemat 10-10. Olisiko Markus sittenkin oikeassa? Voisiko Liivit juosta Paidat kumoon viimeisessä erässä?

Aiemmilla kausilla Markuksen sanottiin häviävä aina, mutta tällä kaudella asia on ollut useastikin aivan toisin päin. Tällä kaudella Markus on jälleen ollut usein myöhässä ja tullut selvästi tappiolla olleeseen joukkueeseen. Tämän jälkeen ehkä juuri Markuksen johtajaominaisuuksien ansiosta joukkue on tullut tasoihin ja mennyt jopa ohi. Kauden aikana kerran jopa Martti on nimenomaan halunnut myöhässä tulleen Markuksen omaan joukkueeseensa.

Myös Paitojen joukkueessa havahduttiin Liivien parantuneisiin otteisiin. Siksi Otto2 herätteli erätauolla joukkueensa pelaajia pitämällä vahvan puheen, jossa suorastaan läksytti muita huolimattomasta puolustuksesta.

3. erä

Hyvällä jalalla viimeiseen erään lähtenyt Liivit koki pari takaiskumaalia heti erän alussa. Siitä välittämättä joukkue lähti rohkeasti vastaiskuun. Yrityksestä huolimatta Liivien hyökkäykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen Paitojen vahvaan puolustukseen tai viimeistään jälleen erinomaisesti pelanneeseen Lasseen. Paidat puolestaan teki maaleja tasaiseen tahtiin. Voidaan sanoa, että Liivit toimi joukkueena loppuun asti: hyökkääjät eivät saaneet maaleja aikaan eivätkä puolustajat onnistuneet vastustajan pysäyttämisessä.

Paidat oli menossa selvään voittoon, mutta ennen kauden loppua oli vielä ratkaistava, kuka tekisi eniten voittomaaleja tällä kaudella. Kyseessä oli kahden kauppa, kun tilaston kärkipaikkaa jakoivat Antti ja Otto2. Otto2 tekikin Paitojen 17-11 maalin ja hän näytti sittenkin ottavan voittomaalikuninkuuden. Se ei kuitenkaan jäänyt voittomaaliksi. Katso alla olevalta videolta finaalin loppusekunnit.

Video 6: Finaalin viimeinen maali ja loppu

Hermo kesti kolmannessa erässä ja finaali päättyi Paitojen voittoon maalein 18-11. Kuten aina finaaleissa, maaleja tehtiin selvästi normaalia vähemmän. Liivit oli voittanut kolme edellistä Tapsa Cup finaalia, joten nyt oli uuden aikakauden alku. Paitojen edellinen Tapsa Cup finaalin voitto vuonna 2016 päättyi kolmen maalin erolla, mutta kaikki muut ovat päättyneet vain yhden maalin erolla.

Pokaalin nosto

Video 7: Ville oli voittamassa Tapsa Cup finaalia myös 2018 ja 2019, mutta oli nyt ensimmäistä kertaa kapteenina

Yksi finaalin hienoista perinteistä on pokaalin luovutus, jossa hävinneen joukkueen kapteeni ojentaa sen voittajajoukkueen kapteenille. Tänä vuonna tilaisuus oli erityisen tunteikas, koska Markus ja Ville olivat voittamassa mestaruutta Liiveille tasan vuosi sitten. Silloin Markus oli kapteeni ja Ville varakapteeni. Tuon finaalin jälkeen kaksikon tiet erosivat ja he kohtasivat viime kesän All Star ottelussa kapteeneina. Myös silloin Ville voitti Markuksen johtaman joukkueen vasta trilleriksi muodostuneen rankkarikisan jälkeen. Viimeistään nyt voidaan varmuudella sanoa, että oppipojasta on kasvanut mestari.

Tapsa Cup mestarit

Video 8: Pokaali kiersi pelaajalta toiselle

Paidat joukkueena oli tällä kaudella kaikilla mittareilla vahvempi kuin Liivit. Paidat voitti 29 peliä ja Liivit 21. Paidat voitti Vuosikymmenfinaalin joulukuussa ja nyt myös Tapsa Cup finaalin. Paitojen finaalijoukkueessa pelanneet pelaajat pärjäsivät yksilönä kauden aikana heikommin kuin Liivien: Paitojen pelaajat voittivat yhteensä 78 peliä ja Liivien pelaajat 131. Kauden aikana sarjassa otettiin yhteensä 273 voittoa, joten finaalissa Liivien joukkueessa pelanneet pelaajat voittivat niistä lähes puolet: 131 / 273 = 48 %

Villelle kyseessä oli jo kolmas Tapsa Cup finaalivoitto peräkkäin. Aiemmin hän oli Markuksen varjossa varakapteenina, mutta nyt näytti viimeisille epäilijöilleen kykynsä johdattaa joukkonsa sarjan tärkeimmän finaalin voittoon. Kausi oli Villelle hankala, ja pelejä kertyi vain 15 voittoprosentilla 53 %.

Antti osoitti jälleen olevansa yhä huippukunnossa ja pystyvänsä voittoon oikeasti tärkeissä otteluissa. Voimaharjoittelussa ei ole enää puutteita. Antti voitti kauden aikana ensin Vuosikymmenfinaalin ja nyt Tapsa Cupin. Finaalivoitto oli hänelle kaikkiaan kuudes, joka on yhtä monta kuin Kimmolla. Pelaajana Antti on kuin sählykenttien chai-lattejauhe: sopii niin kuumiin kamppailuihin kuin myös viileisiin ratkaisuihin. Tosin harvemmin Antin pelien tuloksena on banaanipannukakku. Hän on voittanut finaaleita rivimiehenä, maalivahtina ja kapteenina. Kirsikkana kakussa Antti voitti myös kauden voittomaalipörssin finaalissa tekemällään voittomaalilla.

Lasse nappasi toisen Tapsa Cup finaalivoittonsa. Edellinen oli vuodelta 2017, joten jo oli aikakin. Lasse pelasi kauden aikana toiseksi eniten, mutta voittoprosentti oli silti huikeat 72 %. Finaalissa Lasse torjui 77 % maalia kohti tulleista laukauksista ja koko kauden peleissä oli 72 %, joten mies tuotti vastapuolen hyökkääjille tuskaa kuin musiikkia vaan. Lasse voitti eniten pelejä maalivahtina ja oli jopa voittomaalipörssissä Tommin ja Toivon kanssa jaetulla yhdeksännellä sijalla. Siis aivan huikea kausi todellakin!

Otto2 on vuosien myötä kehittynyt pelaajana kuin hieno viini. Tämänkin kauden ajan olemme saaneet nauttia monivivahteisesta ja eloisasta, jopa pirskahtelevasta pelistä hänen kanssaan. Hyökkäävä peli jätti kypsän jälkimaun vaikkei se aina ollut tasapainoinen - olipahan aina kuitenkin raikas, rehellinen ja kasvualueelleen tyypillinen. Otto2 pelasi kahdeksanneksi eniten tällä kaudella hänelle tavanomaisella voittoprosentilla. Useampi kuin joka toinen Otto2:n voittamista peleistä päättyi hänen tekemäänsä voittomaaliin. Voittomaalipörssin ykkössija oli vielä käsien ulottuvilla, kun hän teki finaalissa toiseksi viimeisen maalin. Antti teki sen viimeisen, joten Otto2 oli lopullisessa tilastossa toinen. Vuosikymmenfinaali päättyi tappioon, mutta hän kuitenkin uusi vuoden takaisen Tapsa Cup finaalin voiton.

Timon kausi oli tavallista lyhyempi, kun pelejä kertyi vain 10. Voittoprosentti oli kuitenkin huikeat 90 %! Timo oli myös voittamassa joulukuussa Paidoille Vuosikymmenfinaalia. Tapsa Cup finaalit ovat olleet hänelle haasteellisia ennen tätä vuotta: Timo voitti vuonna 2016, mutta seuraavat 3 päättyivät tappioon. Tämä voitto on varmasti miehelle suuri helpotus ja luo uskoa tuleviin peleihin.

Henkan kausi oli myös tavallista lyhyempi ja hän pelasi vain 9 peliä. Kauden voittoprosentti oli vain 55 %, kun se kaikissa tilastoissa on 59 %. Tapsa Cup finaalin voitto oli hänelle jo kolmas, mutta edellisestä oli ehtinyt vierähtää jo kolme vuotta.

Eemeli, Make2 ja Akkas osallistuivat ensimmäistä kertaa finaaliotteluun ja voittivat saman tien. Make2 on jo vakiintunut hahmo aiemmilta kesäkausilla ja Eemeli ehti pelata jo pari kertaa kauden aikana, joten tulevaisuus on heidän omissa käsissään. Nähtäväksi myös jää, vaihtaako Akkas kriketin sählyyn.

Marmori murtui takuuajan lopussa

Kauden aikana maailmanmaineeseen ja fanien suosikiksi noussut Markuksen, Martin ja Oton muodostama Marmori-ketju oli voittanut ennen finaalia kaikki kymmenen ottelua, joissa olivat samalla puolella. Mukaan mahtui myös Vuosikymmenfinaali joulukuussa. Martti ja Markus olivat pelanneet 12 peliä samassa joukkueessa (eli kahdessa Otto ei ollut ollut samassa joukkueessa) ja voittaneet ne kaikki. Kolmikko kuului seitsemän ahkerimman pelaajan joukkoon ja voittoprosentti oli heillä jokaisella tavanomaista korkeampi: Markus voitti 55,6 %, Otto 59,5 % ja Martti 68,8 % pelaamistaan otteluista. Hieno kausi jokaisella heistä!

Kapteeni Markus osoitti todellista pelimiehen luonnettaan valitsemalla Martin ja Oton joukkueeseensa ja laittoi kaikki peliin. Martille ja Otolle Tapsa Cup finaalivoiton olisi todella jo suonut, koska edellisen kerran Otto voitti sen vuonna 2016 ja Martti vuonna 2015. Valitettavasti kävi niin kuin kävi ja se viimeinen peli päättyi tappioon. Tappio oli kolmikolle katkera eikä kukaan heistä halunnut jakaa kommentteja medialle. Lopulta Teppo kuitenkin suostui kuvaamaan niitä samoja tuntoja, joita kolmikko kävi läpi heti finaalin jälkeen.

Video 9: Teppo pukee sanoiksi niitä tunteita, joita myös Marmori-ketju kävi läpi tappion jälkeen

Miltä näyttää Tapsa Cup finaalin tulevaisuus?

Koronan katkaisema kausi saatiin kunnialla päätökseen vauhdikkaassa ja korkeatasoisessa finaalissa. Mutta miltä näyttää finaalien tulevaisuus? Monikertainen voittaja ja kapteeni Ville ilmaisi jo selvästi halunsa siirtää kapteeninnauha eteenpäin uudelle johtajalle. Markuksen suunnitelmista ei ole tarkkaa tietoa, mutta pian tappion jälkeen hän julkaisi sekavan tiedotteen, jossa uhosi tekevänsä loistokkaan paluun.

Ensimmäinen kysymys on, kuka haluaa toimia finaalin kapteenina? Toinen on sitten se, saadaanko tulevista kapteeneista samanlaista vastakkainasettelua kuin Markuksella on ollut kenen tahansa kanssa? Vai onko finaali tässä formaatissa jo vanhentunut? Onko finaalia jo aika uudistaa tai kenties pelata matalammalla profiililla?

Näihin ja muihin kysymyksiin saadaan vastaus varmasti jo Kesäkauden 2020 aikana, joka alkaa normaaliin kesäaikaan ensi tiistaina tiistaina 23.6. kello 20 ja päättyy joskus elokuun puolivälissä pelattavaan All Star otteluun.