Liivit marssi ylivoimaiseen voittoon Tapsa Cup finaalissa 2021

Teksti: Vieraskynäilijä
Julkaistu 11.6.2021
Tulokkaat vauhdissa
Kuva: Lyöty Paitojen joukkue seuraa, kun Liivien kapteeni Ville puhuu puhelimessa presidentin kanssa.

Finaali inspiroi Vieraskynäilijääkin avaamaan sanaisen arkkunsa. Tässä hänen näkemyksensä illan tapahtumista.

Kuvat lohduttomasta Paitojen kapteenista kertovat kaiken.

Hävinneen osa on urheilussa julma. Paidat koki sen tiistai-iltana.

Paidat pelasi pitkin kevättä voitosta voittoon. Joukkue hävisi ennen finaalia vain Liiveille ja senkin vasta monien jatkoerien jälkeen. Kenraaliharjoitus meni nappiin ja uusi hybrid-pelimalli oli myrkkyä kapteeni Villen a.k.a Nuaren Kukon kokemattomalle ryhmälle, joka ei pystynyt vastamaan Paitojen liikkuvaan puolustus-hyökkäys sapluunaan ja keskialueen tiukkaan trap-pelaamiseen.

Finaalissa kuitenkin aina vahva Liivit tuli takki auki ja voitti hieman helpostikin ylilatautuneen Paidat-ryhmän. Upea ilta muuttui sysimustaksi tappioksi ja hopeamitaliksi.

Liivit juhli mestaruutta selvin numeroin 21-11. Paitojen hopea on voitettu mitali. Pelaajavalmentaja Markus a.k.a Phantom ryhmänsä kanssa repi kaiken mahdollisen irti tämän vuoden joukkueesta, mutta Liivien kapteeni Ville sai vahvemman kokonaisuuden draftissa, kun Paitojen joukkue halusi ykkösvarauksena Maken ja pelata tälle mestaruuden.

- Pettymys on suuri, kommentoi joukkueen kapteeni Markus.

- Meillä oli joukkuessa selkeitä alisuorittajia ja draftissa uusia pelaajia, jotka eivät osanneet kuin vanhaa B3- taktiikka. Otan kuitenkin täyden vastuun tappiosta. Kapteeni Ville joukkueineen pelasi elämänsä pelin oikealla hetkellä ja olivat taktisesti kypsempiä, kapteeni jatkoi.

- Prosessi eteni silti meillä nousujohteisesti viime kaudesta lähtien. Kesään asti pelattiin laadukasta peliä. Leveä, hyvin roolitettu materiaali oli tasokas. Vain mestaruus oli tavoitteena. Ei se lohduta yhtään, mutta ainahan sitä miettii paljon asioita. Kuukausi takaperin ei näyttänyt siltä, että olisimme edes tässä tilanteessa. Kun aikaa menee riittävästi, asiat asettuvat perspektiiviin.

Korona ja rokotukset kuritti joukkuetta.

- Suojattini Antin kanssa oli iso työ saada vanhasta juhdasta kaikki tehot irti. Hänellä on muutama hyvä pelikausi vielä jäljellä. Voimaharjoittelua jouduttiin tekemään lähes koko kausi uudestaan alusta, selitti Markus.

Vuosi sitten ensimmäisen Tapsa Cup finaalinsa hävinneellä Hannulla tulos jäi taas piippuun vaikka tekikin kovaa työtä kentällä. Kotiin vietävänä olivat valitettavasti vain känsät jaloissa. Otto2:n a.k.a Der Bomberin tehtaan takuutykki oli ratkaisuhetkillä märkä ja jalka painoi entisen täysipäiväisen ammattiurheilijan jäädessä kokonaan pisteittä. Myös "liimanäppi" Niklas ei muutamaa huippupelastusta lukuun ottamatta pystynyt pitämään joukkuetta pystyssä tällä erää.

Markus lohduttaa Hannua.
Kuva: Markus lohduttaa Hannua, jolta edelleen puuttuu Tapsa Cup voitto

– Se on fakta. Peliote ja energisyys puuttui, Markus kommentoi. Ainoa joka joukkueesta selvisi "puhtain paperein” oli Make.

Vielä tiistain ottelun jälkeenkin Ville paukutti suutaan Paidoille, joka kommentoi ”ikärasismia” Sählysanomien haastattelussa maaliskuussa.

– Menee kategoriaan ”nuoret pojat oppivat kantapään kautta”. Kun on mahdollisuus voittaa mestaruus, kannattaisi keskittyä siihen. Kun pelit ovat ohi, yleensä kätellään vastustajaa reilusti ja mennään eteenpäin, kapteeni Markus totesi.

– Olisin ymmärtänyt tuollaisen ennen sarjan alkua, mutta sarjan jälkeen kyse on nuorten poikien oppirahoista.

Erikoinen, koronaviruspandemian runtelema kausi on onneksi ohi ja keskittyminen kesäliigan All Stars -peleihin voi alkaa. Otto2 saattaa huhujen mukaan saada kapteenin kovan vastuun ja haastaa Villen kesäkauden finaalissa.

Skällargatanin pallopyhätön sisäpiiriläiset uskovat kuitenkin että Phantom suojattinsa kanssa palaa vielä josku. Nälkä lopettaa mestaruuteen on liian kova.

Otto2 ja Ville kättelevät
Kuva: Kesän All Star ottelussa kapteeneina kohtaavat Otto2 ja Ville