Paidat voittoon Villen johdolla kesän 2021 All Star ottelussa

Teksti: Kimmo
Julkaistu 24.8.2021
Kuva: Finaali oli Paitojen juhlaa

Liivit lähti hakemaan kolmatta peräkkäistä All Star voittoa 10.8. pelatussa finaalissa. Liivien joukkuetta johti kapteenina debytoinut Otto2 a.k.a. Der Bomber. Paitoja kipparoi itseoikeutetusti seitsemän edellistä finaaliaan voittanut Ville.

Mahdottoman edessä ollut tulokaskapteeni joutuikin nöyrtymään Paitojen vahvojen hyökkäysten edessä maalein 25-12. Tappio ei kuitenkaan rikkonut Markuksen a.k.a. Phantomin ennätystappiota elokuulta 2018, jolloin Antin johtama Paidat murskasi Phantomin johtaman Liivien joukkueen maalein 37-14.

Yksi puuttui avauksesta

Kesäkuussa Villen varakapteenina Tapsa Cupin pitkästä aikaa voittanut mailataituri Martti ei ollut paikalla alkulämmittelyssä. Martin edustaja Otto paljasti hänen olleen toisessa sählypelissä jo aiemmin illan aikana, joten hän ei olisi tulossa finaaliin ollenkaan. Uutinen järkytti useita paikalla olijoita, mutta kriisiapua ei sentään tarvittu. Varsinkaan Ville ei ollut uskoa uutista entisestä varakapteenistaan.

- Ei oo todellista, tokaisi Ville surullisena.

Tämä ei kuitenkaan ollut viimeinen totuus, kuten tulemme myöhemmin huomaamaan.

Finaalin varaustilaisuus

Kuva 2: Tuukka seuraa kiinnostuneena KPS:ää, mutta Antilla on parempaakin tekemistä

Finaalien alussa pidetään valintatilaisuus eli draft, jossa kapteenit valitsevat huutojaolla pelaajat joukkueisiinsa. Draftin ensimmäinen varausvuoro on perinteisesti päätetty kapteenien Kivi-paperi-sakset -menetelmällä (KPS).

Tällä kertaa pidettiin ensimmäistä kertaa maalivahtien draft ja pelaajien draft erikseen. KPS:n voittanut kapteeni sai päättää ottaisiko ensimmäisen varausvuoron maalivahtien vai pelaajien draftissa. Hävinnyt sai ensimmäisen varauksen siinä toisessa. Tämä Villen ehdottama järjestely toimi ainakin nyt hyvin, joten sitä on syytä jatkaa tulevissakin finaaleissa.

Tapsa Cup finaalissa kesäkuussa KPS:n voitti Ville heti ensimmäisellä yrityksellä, mutta Otto2 oli ihan toisentasoinen vastus. KPS jatkui useamman kierroksen verran ja lopulta Otto2 selviytyi voittajaksi. Hän valitsi ensimmäisen varausvuoron maalivahtien draftissa, joten Ville sai ensimmäisen varauksen pelaajien draftissa.

Maalivahtien draftissa ensimmäisenä meni Lasse

Kuva 3: Lasse Liiveille ja Niklas Paidoille

Liivien kapteeni Otto2 varasi ensimmäisenä Lassen. Hänellä kesäkausi oli ollut pitkä ja haasteellinen. Oikeita maalivahteja oli ollut vain kaksi kertaa, joten Lasse oli ihan mielelläänkin pelannut suurimman osan kesästä vaihteeksi kenttäpelaajana.

Lasse oli ollut Tuukan ja Martin ohella paikalla jokaisella seitsemällä viikolla, kun tilastot oli tehty. Hänen voittoprosenttinsa oli vain 38 %. Maalivahtitilastot olivat hieman paremmat, kun kahdesta pelistä toinen oli päättynyt voittoon. Torjuntaprosentti oli kuitenkin 68 %, mikä on lähellä Lassen normaalia tasoa. Vaikka hallitseva All Star voittaja lähti haastavista asetelmista finaaliin, oli perusasiat kunnossa ja luotto kova hyvään suoritukseen.

Ville sai Paitojen joukkueeseen Niklaksen, joka oli pelannut varsin mukavan kesäkauden. Niklas oli pelannut lyhyen kesän aikana ainoastaan kahdesti ja aina maalivahtina. Hän oli voittanut Lassen kerran ja hävinnyt hänelle kerran. Tilastot olivat siis hieman paremmat kuin pitkällä aikavälillä. Kun finaali ratkaistaan yhdellä pelillä, oli miehellä vahvat asetelmat ottaa uransa ensimmäinen All Star voitto.

Pelaajien ykkösvaraus: Antti

Kuva 4: Konkari Antti varattiin pelaajista ensimmäisenä

Paitojen kapteeni Ville pelasi varmanpäälle ja otti ensimmäisenä kokeneen Antin. Kuusinkertainen finaalivoittaja oli edellisen finaalinsa voittanut kesäkuussa 2020, joten voitonnälkä oli varmasti kova. Tuo vuoden 2020 Tapsa Cup finaali oli myös edellinen finaali, jossa Antti ja Ville olivat olleet samalla puolella, joten olihan se varmasti mukava pelata jälleen yhdessä. Ennen finaalia Ville, Niklas ja Antti olivat pelanneet samassa joukkueessa 19 peliä, joista voittoon oli päättynyt 47,4 %.

Kesällä Antti oli ollut pelaamassa noin joka toinen viikko ja neljästä pelistä peräti kolme oli päättynyt voittoon. Yksi voittomaalikin oli tilillä, joten mahdollisuus jakaa kesäkauden voittomaalitilaston kärkipaikka Ottojen kanssa oli vielä olemassa, jos Antti tekisi finaalissa voittomaalin.

Pitkällä aikavälillä Antin voittoprosentti on kuitenkin ollut tasaisessa laskussa: viisi vuotta sitten se oli noin 65 %, mutta nykyään noin 52 %. Vaikka jalka liikkuu edelleen ja laukaukset lähtevät, onko miehen parhaat vuodet jo takana? Onko vanhalle mestarille jälleen rakennettava uusi harjoitusohjelma ja kuka sen voisi tehdä?

Pelaajien kakkosvaraus: Lauri

Kuva 5: Lauri pääsi samaan joukkueeseen vanhan kaverinsa Lassen kanssa

Otto2:n ensimmäinen pelaajavaraus oli Lauri. Vaikka mailataituri on yksi sarjan parhaista pelaajista, ovat hänen tilastonsa haasteelliset. Esimerkiksi voittoprosentti on ollut käytännössä aina 40:n tienoilla, vaikka taitotason perusteella sen luulisi olevan paljon korkeampi. Lauri onkin hyvä esimerkki siitä etteivät tilastot aina kerro kuinka hyvästä pelaajasta on kyse.

Ennen finaalia Otto2, Lasse ja Lauri olivat pelanneet samassa joukkueessa 16 peliä, joista voittoon oli päättynyt 37,5 %. Luvut olivat siis hieman pienempiä kuin Paitojen kolmikolla Ville, Niklas ja Antti (19 peliä, voittoprosentti 47,4), joten tässä vaiheessa tilastot olivat Paitojen puolella. Tosin näiden tilastojen mukaan todennäköisin lopputulos oli, että molemmat joukkueet häviäisivät, joten niihin ei pidä uskoa liikaa.

Kesäkausi oli Laurilla kuitenkin tavanomaista parempi, vaikkakin lyhyt: hän pelasi yhden pelin, voitti sen ja teki vielä voittomaalinkin. Voitonnälkää Laurilla varmasti riitti myös finaalien suhteen, koska edellinen voitettu finaali oli kesäkuussa 2019 pelattu Tapsa Cup finaali. Joko olisi aika miehen ensimmäiselle All Star voitolle?

Pelaajien kolmosvaraus: Jaakko3

Kuva 6: Yllätysvalinta Jaakko3 oli Paitojen toisena varattu kenttäpelaaja

Seuraavaksi Ville varasi hieman yllättäen tulokaspelaaja Jaakko3:n eli tuttavallisesti "Jaakko kolmosen". Valintaa voidaan pitää siinä mielessä yllättävänä, että nuori taituri oli pelannut vain kerran kesän aikana eikä Ville ollut ollut silloin edes paikalla! Ilmeisesti Villen organisaatiossa skauttaus oli tehnyt niin perusteellista työtä, että Jaakko3 valittiin jopa ennen Osku2:ta, joka kuitenkin oli Tapsa Cup finaalissa Villen ratkaisupelaajia.

Onhan Jaakko3 aivan erinomainen pelaaja, joka tekee nöyrää työtä niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin, joten siinä mielessä valinta oli ihan perusteltu.

Pelaajien nelosvaraus: Tuukka

Kuva 7: Hallitseva mestari Tuukka oli Otto2:n kakkosvaraus kenttäpelaajista

Otto2:n toinen pelaajavaraus oli Tuukka. Tuukka oli eniten kesällä pelanneiden joukossa ja voittanut toiseksi eniten pelejä. Voittoprosentti 62,5 % oli selvästi normaalia tasolla korkeammalla. Tuntuma peliin ja voittamiseen oli huipputasolla. Lisäksi Tuukan sitoutuminen peliin on aina ollut nöyrää ja sataprosenttista, ja hän voi toimia niin hyökkääjänä kuin puolustajanakin.

Tuukan valinnan juuret johtavat varmasti ainakin osittain kesäkuun Tapsa Cup finaaliin. Silloin Otto2 hyökkääjänä yritti turhaan murtaa puolustusta, jossa Tuukka oli yksi tärkeimpiä lenkkejä. Turhautuminen varmasti jätti Otto2:een traumat, joita hän ei halunnut tällä kertaa kokea uudestaan.

Finaalijoukkueet

Yksi toisensa jälkeen pelaajat löysivät joukkueensa ja kesäkauden viimeinen ottelu pelattiin seuraavin kokoonpanoin.

Paidat: Ville (C), Antti, Jaakko3, Make, Make2, Markus, Osku2 ja Niklas (MV)

Liivit: Otto2 (C), Joonatan, Kimmo, Lauri, Martti, Otto, Tuukka, Wesku ja Lasse (MV)

Finaali käyntiin

Video 1: Antti melskaa, kun kapteenit Ville ja Otto2 poseeraavat ennen aloitusta

Jo pelin alku oli Paitojen vahvaa painostusta, mutta Liivit taisteli hyvin. Paidoilla alussa hyökkäystä johtivat kokeneet Ville ja Antti mukanaan nuorukaiset Osku2 ja Jaakko3. Phantom, Make ja Make2 keskittyivät vielä tässä vaiheessa enemmän puolustustehtäviin. Jos Make2 on virallisesti myös nimeltään Markus, voidaan sanoa, että joukkueen kaikki Markukset aloittivat puolustajina.

Liiveillä Lauri, Joonatan ja Otto olivat selkeitä hyökkääjiä ja puolustajina häärivät Kimmo ja Wesku. Otto2 ja Tuukka toimivat välillä hyökkääjinä ja välillä puolustajina.

Joskus on finaaleissa nähty maaleja jo ensimmäisessä vaihdossa, mutta tällä kertaa maaleitta mentiin yli viisitoista minuuttia. Lopulta Paitojen onnistui ohittaa Liivien puolustus ja vahvasti aloittanut Lasse.

Koko ensimmäisen erän Paidat jatkoi vyörytystä leveällä rintamalla ja vastustaja oli köysissä. Usein Liivit ei löytänyt juuri muuta keinoa kuin avaus kaaripallolla ja miehet perään. Vaikka ensimmäiselle erätauolle mentiin Paitojen maltillisessa 6-4 johdossa, olisi lukemat voineet olla rumemmat. Erätauolla pelaajat valoivat uskoa toisiinsa eikä luovuttamisesta ollut puhettakaan.

2. erä

Toiseen erään Liivit tulikin uudella jalalla. Kaaripallojen sijaan alettiin luottaa enemmän omiin kykyihin ja pelaamaan koko joukkueella. Koko finaalin ajan ahkeroinut Lauri piti joukkuetta toisessakin erässä pelissä mukana tehtailemalla maaleja yksi toisensa perään. Liikkeestä lähtevät rannelaukaukset olivat vaikeita torjuttavia. Hyökkäyksessä mukana taistelivat myös Joonatan, Otot ja Tuukka.

Hyvästä yrityksestä huolimatta Paitojen ote pelistä oli vahva. Pelin edetessä Ville siirtyi selvästi enemmän puolustajaksi. Kriitikot sanovat sen johtuneen kunnon totaalisesta loppumisesta, vastustajaa aliarvioivasta asenteesta ja ylipäätänsä huonosta johtamisesta. Toiset näkivät sen juuri taitavan johtajan ominaisuuksiin kuuluvana pelisilmän käyttönä ja alaisiinsa luottamisena: kaikkea ei tarvitse tehdä itse vaan asioita voi myös delegoida. Varsinkin nuorukaiset Jaakko3 ja Osku2 sekä vanha konkari Antti pelasivat ahkerasti hyökkäyksessä ja tulosta syntyi. Ei ollut mitään syytä sille etteikö Ville voisi pelata myös puolustajana.

Toinen erä päättyi Paitojen johdossa maalein 12-8, mutta Liivit piti edelleen yllä mestaruushaavetta ja taisteli.

Video 2: Toisella erätauolla Lasse ohjeisti Liivien pelaajia ja Paidat pelaa tulevan voiton Makelle

Erätauolla Lasse kannusti kenttäpelaajia ja esitti näkemyksiään, mikä on onnistunut ja mitä voisi korjata. Hyvänä johtajana Otto2 kuunteli Lassen arvioita korva tarkkana. Lasse oli taas vireessä ja kiirettä piti Paitojen hyökkäyksien edessä, mutta toisin kuin selostamosta todettiin, ei hänellä sentään yli kahdeksaa tuhatta torjuntaa finaaliottelussa ollut.

Paitojen leirissä jo ensimmäisellä erätauolla kapteeni Ville oli paljastanut median edustajille, että he pelaavat voiton Makelle. Joukkue halusi kunnioittaa miehen pitkää uraa, johon oli kuulunut myös kaikkein eniten finaalitappioita. Tätä tilastoa haluttiin siistiä.

3. erä

Kolmannessa erässä kun peliaikaa oli jäljellä enää parikymmentä minuuttia, sai Liivit huippuluokan vahvistuksen: Martti tuli sittenkin pelaamaan. Ennen peliä Otto kertoi Martin pelanneen illan aikana jo yhden sählypelin toisaalla, mutta tämä uutinen tarkentui sen verran, että Martti oli pelannut jo kaksi peliä illan aikana ennen All Star ottelua!

Sanonta parempi myöhään kuin ei milloinkaan sopii myös tähän yhteyteen. Vielä kahden pelin jälkeenkin Martti oli tietysti merkittävä vahvistus Liiveille, joten joukkue lähti kuromaan toivottomalta näyttävää maalieroa ja hakemaan ihmettä Martin tuoreilla jaloilla sijoittamalla hänet puolustajaksi.

Martti toikin Liivien peliin tiettyä varmuutta niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. Joukkueen onnistui hyökätä enemmän koko kentällisen voimalla, kuten alla oleva video osoittaa.

Video 3: Liivit kaventaa hienolla yhteistyöllä

Yrityksestä huolimatta Liivit ei saanut pysyvää hurmosta peliin vaan Paidat piti johdon tiukasti käsissään. Kolmannessa erässä maaliero oli kasvanut jo kymmeneen maaliin. Kun Liivien huippumiehet Lauri ja Martti joutuivat pelaamaan alimpina miehinä, oli tappio enää ajan kysymys. Kaksikko taistelikin sitkeästi, vaikka Paidoilla kaikki tuntui onnistuvan.

Paitojen Make oli pelannut vahvan finaalin ja voitto näytti olevan pitkästä aikaa käden ulottuvilla. Pelin edetessä Make oli noussut aktiivisemmin mukaan hyökkäykseen, jossa myös Phantom toimi aktiivisena pelin lopussa. Katso kaksikon suoritus alla olevalta videolta.

Video 4: Make pääsi myös maalin makuun

Siinä ei kolminkertaisella Tapsa Cup voittaja Lassella ollut paljon mahdollisuuksia, kun Make pääsi tälläämään vapaasti lähietäisyydeltä. Phantom teki Maken maaliin vahvan esityön. Hän kieputteli yhdellä kädellä kolmen Liivien pelaajan ohi ja jakoi mainion syötön hyvin sijoittuneen Maken lapaan. Ehkä juuri tällaisten suoritusten takia kuntosählyn huippuasiantuntija Vieraskynäilijä intoutui äskettäin kirjoittamaan jopa siihen sävyyn, että Markus olisi itse ratkaissut koko finaalin. Tosin tämä näkemys on tyrmätty joidenkin huippupelaajien toimesta amatöörimäisenä "fanipoikien" kirjoitteluna.

Finaalin viimeiset minuutit olivat vain pelailua ja Paitojen voittomaalin iski lopulta Antti Maken syötöstä, kuinkas muutenkaan. Antti nousi kuin nousikin Ottojen kanssa jaetulle ykköspaikalle kesäkauden voittomaalitilastossa.

Vaikka monet Liivien pelaajat olivat täysin murtuneita tappion takia, oli kaikkein pettynein Otto. Hän oli kesäkauden menestyneimpiä pelaajia voitettuaan 75 % pelaamistaan peleistä. Lisäksi hän voitti enemmän pelejä kuin kukaan muu. Silti ensimmäistä All Star voittoaan jahdannut maalitykki joutui tyytymään tappioon nyt jo neljättä kertaa. Edes Makella ei ole niin paljon All Star tappioita.

Molemmat maalivahdit pelasivat jälleen hienon finaalin. Lasselle torjuntoja kertyi 54 ja torjuntaprosentti oli 68,4 %. Niklas ei torjuntoja laskenut, mutta torjuntaprosentti saattoi hyvin olla samaa luokkaa. Kaksikko on kohdannut toisensa finaaleissa viisi kertaa, joista Niklas on voittanut kaksi ja Lasse kolme. Tänä kesänä he kohtasivat vain kahdesti ja molemmilla oli yksi voitto pohjalla. Kun Niklas voitti viimeisen peli, tuli hänestä kauden aikana eniten voittanut maalivahti.

Kesäkaudet ovat aina olleet hyvin lyhyitä ja maalivahtien pelejä on ollut vielä vähemmän. Tämä kesä oli ensimmäinen kesä, jolloin Niklas voitti maalivahtina Lassea enemmän. Lasse on ollut voitokkaampi kesinä 2017, 2019 ja 2020. Muina kesinä ei maalivahtien pelejä ole tilastoitu.

Voittajien juhlat

Video 5: Paitojen kapteeni Ville saa Golden player pokaalin Liivien Otto2:lta

Finaalin arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin kaiken nähnyt kehäkettu Make. Finaali oli miehelle jo kolmastoista ja kolmas voitto. Voitoista All Star voittoja on kaksi ja Tapsa Cup voittoja yksi.

Ottelun jälkeen Villen saatua voittajajoukkueen kapteenina All Star ottelun Golden Player pokaalin antoikin hän sen ensimmäisenä juuri Makelle.

- Puhe, puhe, kannusti Ville Makea sanomaan muutaman sanan joukoille.

- Nii, heti kun etitään puheen pitäjiä, niin Ville muistaa meikän nimen. Mutta ei se vielä tossa draftin aikana meinannu mieleen tulla, tokaisi Make kuittaillen siitä, ettei Ville häntä ihan ensimmäisten joukossa valinnut.

- No voi mä pari sanaa sanoa, jatkoi Make.

Aluksi Make onnitteli kaikkia joukkueensa jäseniä voitosta. Niklas, Make2, Osku2 ja Jaakko3 voittivat ensimmäistä kertaa All Star ottelun, mikä ei jäänyt Makelta huomaamatta. Erikseen hän onnitteli vielä Villeä tästä historiallisesta tupla-quatrosta eli neljästä peräkkäisestä Tapsa Cup voitosta ja All Star voitosta. Make myös totesi, että ei voitto sentään mikään yllätys ollut. Olihan hän tilastojen mukaan voittanut aina joka viidennen finaalin ja sama tahti jatkui edelleen.

Tämän jälkeen Make loi tiivistetyn katsauksen sarjassa vuosikymmenten aikana pelaamiin voitokkaisiin otteluihin: Vuosituhannen alussa Juden johdolla, sitten Antin johdolla ja viimeisen viiden vuoden aikana Villen johdolla pelattuihin otteluihin. Älykkäästi Make tiivisti ne kaikkein tärkeimmät ominaisuudet, joista voittava joukkue koostuu. Analyysi sai kuulijat nostelemaan kulmiaan ja nyökkäilemään hyväksyvästi: nämä todella olivat ne teesit, joilla voittaa aina!

Maken jälkeen toinen puheen pitäjä oli Niklas, joka on sarjan toiseksi menestynein maalivahti ja nyt siis myös All Star voittaja. Huumorimiehenä tunnettu tuore mestari lainasi toista suomalaista huippumaalivahtia ja totesi.

- Mulla olisi ollut kiitospuhe, mutta Make halusi pitää sen mun puolestani. Kiitos kaikille, Niklas sanoi.

Jaakko3 päätti tulokaskautensa vahvaan esitykseen ja finaalivoittoon. Kuten kaikki uudet pelaajat, hänkin odotti jo innokkaasti ensi kesän Tapsa Cup finaalia, vaikkei vielä oikeastaan tiennyt mikä se on. Parhaan kokemuksen siitä saakin kahlaamalla läpi mahdollisimman monta runkosarjan ottelua talviöiden pimeinä tunteina.

Antti pelasi jälleen omalla hyvällä tasollaan koko illan ja teki nyt jo toisen ratkaisumaalin finaalissa. Finaalivoitto oli hänelle jo seitsemäs. Voiton myötä Antilla oli kesäkaudella kaikkein korkein voittoprosentti (80 %), kun otetaan mukaan vähintään kaksi peliä pelanneet pelaajat.

Osku2 on tilastojen valossa melkoinen erikoisuus. Hän on voittanut kaikki finaalinsa, mutta hävinnyt kaikki muut pelit. Tästä johtuen hänen kesäkauden voittoprosenttinsa 14,3 % oli matalin vähintään kaksi peliä pelanneista pelaajista. Saa nähdä kuinka kauan tämä tahti jatkuu. Finaalissa Osku2 oli jälleen vakuuttava ja tulosta syntyi.

Sarjan kesämiehenä tunnettu Make2 kiillotti viime vuoden hopeansa vahvoilla peliesityksillä. Tililtä löytyy myös Tapsa Cup voitto viime vuodelta.

Pelaajista seitsemäntenä varattu Markus a.k.a Phantom pelasi myös pirteästi finaalissa. Arvioiden mukaan hän on yrittänyt ilmaveiviä keskimäärin kerran ottelussa ja nyt se vihdoin onnistui. Vuoden 2017 jälkeen Phantom on voittanut ja hävinnyt vuorotahtiin finaalit. Kesäkuun Tapsa Cup finaali päättyi tappioon, joten nyt oli voiton vuoro.

Villen voittoputki jatkuu

Kuva 8: Ville juhli jälleen finaalin jälkeen

Villen historiallinen voittoputki finaaleissa jatkuu. Hän on nyt voittanut kahdeksan edellistä finaaliaan: neljä Tapsa Cup finaalia ja neljä All Star ottelua. Tuona aikana Markus ja Kimmo ovat voittaneet viisi finaalia, mutta heillä molemmilla on myös useita tappioita.

Viidessä voittamassaan finaalissa Ville on ollut kapteenina, joten hän on päättänyt myös pelaajien valinnasta. Suurella varmuudella voidaan sanoa, että kukaan ei tule voittamaan yhtä monta finaalia peräkkäin enää tulevaisuudessa, jos ja kun Villen voittoputki joskus päättyy. Sitä suuremmalla syyllä Ville voittoputkea on syytä muistaa ja juhlistaa.

Noin monen peräkkäisen finaalin voiton jälkeen ei voi enää puhua sattumasta, vaan kyse täytyy jo olla miehen hyvyydestä. Ville on tunnettu tehokkaasta maalinteosta, mutta nyt hän voitti vaikkei maaleja juuri tullutkaan ainakaan entiseen tahtiin.

Se mikä Villen salaisuus on, ei ole vielä selvinnyt kenellekään. Selviääkö se koskaan? Hän varmasti jatkaa vielä kapteenina, koska haluaa sormensa täyteen mestaruussormuksia. Kaksi vielä puuttuu, joten mestarin kaatamiseen on vielä mahdollisuus.

Otto2:n kapteeniura päättyi

Kuva 9: Otto2 ei jatka kapteenina, nyt on tilaa seuraavalle

Elokuun 10. vuonna 955 käytiin Lechtfeldin taistelu Saksan kuningas Otto I:n (saksaksi: Otto der Große, italiaksi: Ottone il Grande) johtamien saksalaisten joukkojen ja unkarilaisten eli madjaarien välillä. Taistelu päättyi Otto I:n voittoon ja päätti unkarilaisten hyökkäyksen Länsi-Eurooppaan. Otto I sai kunnian kristityn maailman pelastajana ja turvasi samalla kuningaskuntansa tulevaisuuden.

Vähintään yhtä suurten asioiden äärellä oli hänen seuraajansa Otto2 (saksaksi: Der Bomber, italiaksi: il Bombardiere) päivälleen tasan 1066 vuotta myöhemmin 10.8.2021 pelatussa All Star ottelussa. Valitettavasti Otto2:n ei onnistunut kukistamaan Villeä, tätä sählykenttien "unkarilaista", vaan hän jatkoi sählykenttien valloitustaan. Kunnian miehenä Otto2 ilmoitti välittömästi pelin jälkeen luopuvansa vallasta ja luovuttavansa kapteenin nauhan seuraajalleen.

Otto2 teki miehen työn ja yritti sitä mitä kukaan ei ole onnistunut tekemään. Hänellä oli visio ja strategia, jota lähti toteuttamaan omalla tavallaan. Media ja fanit arvostavat tätä panostusta ja yritystä.

Make nostettiin Tapsa Cup 2022 finaalin kapteeniksi

Kuva 10: Phantom out Make in, kesän 2022 Tapsa Cup finaalissa Make nousee kapteeniksi haastamaan Villen joukkueen

Finaalin jälkeen julkaistiin myös kesän 2022 Tapsa Cup finaalin kapteenit. Näillä näkymin Ville jatkaa itseoikeutetusti kapteenina, vaikka yksittäiset asiantuntijat ovat miehen parhaiden vuosien olevan jo takana. Jos Ville ei mestaruuttaan kapteenina puolusta, jää jotain Tapsa Cupin hengestä kyllä puuttumaan.

Pitkän peliuran ja hienosti sujuneen finaalin rohkaisemana Make suostui kapteeniksi ja haastamaan kesällä Villen johtaman joukkueen. Kaikki eivät sitä muista, mutta Makehan on ollut aiemminkin kapteeni. Kesällä 2018 Tapsa Cup finaalissa Make ja Markus olivat kapteeneja aivan ensimmäisessä finaalissa, jossa kapteeneja oli. Silloin Markuksen joukkue oli parempi yhden maalin erolla.