Tulikuumalle Kimmolle ūüĒ• 400 ottelua t√§yteen!

Teksti: Vieraskynäilijä
Video: Otto2
Editointi: Kimmo
Peli käynnissä
Kuva: Kimmo pelasi kauden aikana 400:nnen ottelun (arkistokuva)

Elokuussa alkanutta kautta ovat katkoneet koronarajoitusten aiheuttamat tauot, mutta välillä on päästy myös pelamaan. Media ei ole aina pysynyt uusimpien käänteiden tasalla, mutta vieraileva kolumnistimme Vieraskynäilijä on nyt alkanut kuromaan umpeen tätä takamatkaa. Kimmo pelasi sarjan ensimmäisenä 400:nnen ottelunsa, tässä Vieraskynäilijän raportti juhlaottelusta.

Maajoukkueen luottotoppari Kimmo kirjasi kauden aikana tililleen huikean 400. tilastoidun ottelun Paitojen paidassa.

Juhlakalu puski osuman areenan kirkkaiden valojen loisteessa Liivien verkkoon, mutta 16-11-tappio toi hiukan katkeran sivumaun suomalaisen päivään.

- Rajapyykin saavuttaminen on totta kai hieno asia. Loppupeleissä joukkueen saavutukset ovat kuitenkin aina omien merkkipaalujen edellä, joten ei tässä nyt kovin hienoissa tunnelmissa olla, Kimmo mietti.

- En yleensä tällaisia satalukuja tai muita ajattele, mutta kieltämättä yksi omista tavoitteista kaudelle oli 400 pelin rajan saavuttaminen. Onhan tuo sellainen luku, ettei kukaan muu pelaaja Liiveissä tai Paidoissa ole siihen vielä yltänyt saatikka seitsemään finaalivoittoon, kun siis puhutaan tilastoiduista otteluista. Kun mukaan lasketaan ne sarjan tilastoimattomat ottelut, on tietysti Tapsan pelilukemat varmasti jossain tuhannen ja kahdentuhannen välillä, hän tarkensi.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä tänään vähän liian rento ja toisella jaksolla kiri ei sitten riittänyt, vaikka noustiin oliko se kymmenen maalin takaa aika lähelle. Lähelle ei näissä karkeloissa riitä.

Video: 99 on jälleen ohitettu, kun siirrytään seuraaville satasille

Tulikuuman Kimmon ūüĒ• 400 ottelua Paidoissa on iso luku suomalaisen huippu-urheilun historiassa. Yhdess√§ maailman kaikkien aikojen suurimmista Salibandy seuroista saavutettu ottelum√§√§r√§ j√§√§ n√§in koronaikaan helposti arvostamatta.

Kimmon saavutuksen merkitystä korostavat joukkueen meriitit viime vuosilta. Paidoissa Kimmo oli voittamassa ensimmäistä finaaliaan, joka oli Kesäkauden 2015 All Star ottelu. Loput finaalivoitot ovatkin tulleet Liivien joukkueessa. Tapsa Cupia Kimmo on juhlinut kolme kertaa ja All Starsia ennätykselliset neljä kertaa. Vuosikymmenfinaali jäi häneltä väliin sairastumisen takia.

Käsittämätön suoritus. Ville

Myös Paitojen rapakuntoinen kapteeni ja idän entinen tähtipelaaja Ville ylisti Kimmoa topparin saavutettua 400 virallisen ottelun rajan.

- Paidat on yksi maailman kuuluisimmista seuroista ja nyt suomalainen pelaaja on viimeistään varmistanut nimensä sen legendojen joukkoon. Kimmon suoritus on täysin käsittämätön. Tiedän liigan tason ja sen kilpailun, mikä huippuseuroissa on, Ville sanoi.

- Uransa aikana hän on voittanut lähes kaiken mahdollisen ja ollut tulikuumana valtaosan ajasta. Se on todella mieletön saavutus.