Lippispäät tulivat, näkivät ja voittivat

Teksti: Vieraskynäilijä
Videot: Kimmo
Tulokkaat vauhdissa
Kuva: Tulokaspelaajat ovat ottaneet vahvaa roolia Tapsa Cup sarjassa (arkistokuva)

Elokuussa alkanutta kautta ovat katkoneet koronarajoitusten aiheuttamat tauot, mutta välillä on päästy myös pelamaan. Media ei ole aina pysynyt uusimpien käänteiden tasalla, mutta vieraileva kolumnistimme Vieraskynäilijä on nyt alkanut kuromaan umpeen tätä takamatkaa. Tässä Vieraskynäilijän näkemys lippispäinä tunnettujen tulokaspelaajien ottamasta roolista runkosarjassa.

Liivit - Paidat: 20-17

Liivit varmisti voiton yksityistilaisuutena järjestetyssä Tapsa Cup runkosarjan ottelussa, mutta se ei todellakaan ollut illan hienoin asia. Paljon mahtavampaa oli se, ketkä Paidat kaatoivat.

Avausmaalin tekijä Toni Tiikeri, uran 10. ottelu. Tilastoissa nimellä Toni2.

Voittomaalin syöttäjä Teemu, uran 11. ottelu.

Video: Tulokkaat lämmittelevät ennen helmikuussa pelattua ottelua (tilastot myös helmikuulta)

Pääpelaajavalmentaja Markus a.k.a Phantom antoi ensimmäistä kertaa todellista vastuuta uuden polven maajoukkuemiehille. Muutamalle vain, mutta ne muutamat olivat ottelun parhaita pelaajia.

- Ainahan se maalinteko on mielessä. Pitää olla tyytyväinen, vaikka ehkä olisin toivonut saavani vielä enemmän syöttöä. Vähän etukäteen tiesin ja haistoin, että saatan olla avauksessa. Odotin, että se olisi jännittänyt enemmän, vaikka totta kai vähän jännitti. Aikainen Tonin maali auttoi siinäkin paljon, kertoi Teemu.

Paitojen ikuinen lupaus Ville kavensi peliä reilun tunnin kohdalla, kun Liivien kokeneempaa kaartia Tuukkaa ja Lassea vietiin vastahyökkäyksessä.

Tasoituksen pelko tappoi pelin intensiteetin pitkäksi aikaa peli loppupuolelle. Liivit vetäytyi kilpikonnapuolustukseen strategian mukaisesti kovalla träpillä höystettynä. Raatteentien taistelut mielessään Paidatkaan ei puskenut enää eteenpäin alussa nähdyllä vimmalla.

Ratkaisun ongelmaan tarjosi Liivien Lasse, joka teki maaleja liukuhihnalta kuin Kokkolan Pallo-Veikkojen parhaimpina aikoina.

Toni ja Teemu toivatkin hyökkäyskuvioihin Lasselle selvästi uutta energisyyttä ja suoraviivaisuutta. Toni oli onnistua jo maalinteossa vain parin minuutin jälkeen Lassen perään uudestaan, mutta Paitojen maalivahti torjui näyttävästi liikahtamattakaan alakulmasta.

- Totta kai tuoreilla jaloilla oli helppo uida väsyneen puolustuksen väleihin, Toni selitti turhan vaatimattomasti.

- Ei se Tonin tuhlattu paikka nyt heti voiton jälkeen hirveästi harmita, mutta kun menee kotiin ja alkaa kelailemaan nauhalta, niin varmasti alkaa harmittaa, Teemu naureskeli.

Onneksi Tonin uutta maalia ei tarvittu. Viitisen minuuttia myöhemmin Tuukka löysi vasemmalta laidalta nousseen Lassen, joka harhautti röyhkeästi Paitojen puolustaja Maken ja tuikkasi mailan kärjellä taas yläkulmaan.

- Säikähdin vähän, etten ehdi vetää, joten pistin menemään kärkkärillä, Lasse selitti.

- Huusin tosi kovaa Tuukalle, että syöttäisi. Onneksi ei ollut sitä 20 000:ta katsojaa rajoitusten takia, niin se varmaan kuulikin. Keskikentän pohjalla peli pyöri varman epävarmasti Phantomin ja Teemun mailojen kautta, joka toimi kivijalkana meidän illan voitolle, Lasse jatkoi.

Ylempänä keskikentällä pelannut Martti menetti mailansakin ja oli tulokkaiden rinnalla välillä vaikeuksissa vaikka pääsikin moniin syötönkatkaisuihin kiinni. Myös huippu-urheilija Otto2:lta odotettiin selkeästi enemmän, onhan hän ainoa joukkuiden ammattiurheilija, joka ansaitsee elantonsa pelkästään tiistain otteluista.

Seuraavassa pelissä on taas uusi mahdollisuus jatkaa vastuun jakamista lippispäille. Jos pelaajapäävalmentajan mieli oli joidenkin tulokkaiden osalta vielä kahden vaiheilla, hän sai apua päätökseensä Tonin ja Teemun otteista. Kummankin pelaajan ilta onnistui nappiin.

- Ensi kerralla tehdään Paidoille kunnolla kiusaa ja otetaan Ville tarkemmin kulmissa. Lähdetään kokeilemaan vaan rohkeammin ja ajetaan näitä uusia pelaajia paremmin sisään. Toivottavasti Eetukin tulee, Phantom vinkkasi.