Otto2 hakee kolmatta Tapsa Cup voittoaan

Teksti: Kimmo
Julkaistu 25.5.2021 klo 16:15
Tulokkaat vauhdissa
Kuva: "Ei kahta ilman kolmatta", otsikoi Der Sählyspiegel tuoreessa numerossaan

Vuoden odotuksen jälkeen kaikki odottavat jo innokkaana kauden finaaliottelua. Pokaalista on jälleen taistelemassa myös toinen Ottomme, joka on tilastoissa nimellä Otto2. Kahden peräkkäisen voiton jälkeen hallitseva mestari jahtaa nyt kolmatta Tapsa Cup voittoaan.

Nuoruudessaan Otto kolusi Saksan sarjoja suurella menestyksellä. Hän voitti mm. Regionalligan pistepörssin ja oli mukana 2. Bundesligan harjoitusorganisaatiossa. Miehen saavutukset elävät edelleen vahvana monen saksalaisen urheilufanin muistoissa, joten tänä kesänä saksalainen Der Sählyspiegel nosti hänet jälleen kansikuvajutukseen. Huippusuosittu julkaisu saattaa olla lehtipisteessä jo loppuunmyyty, joten tarjoamme tässä lukijoillemme artikkelin oleellisimmat osat tiivistettynä.

Der Bomber nousee sarjaan

Oton ensimmäinen tilastoitu ottelu oli joulukuussa 2015, mutta uran alku oli sanalla sanoen heikko, koska ensimmäisen pelinsä hän voitti vasta seuraavan vuoden elokuussa. Eikä ne tilastot siitä heti parantuneet, vaan voittoprosentti jämähti vuosiksi alle neljänkymmenen tasolle. Erityisen huonosti peli sujui uran alkuvuosina Antoniksen ja Kjell Gretskin kanssa samassa joukkueessa. 2010-luvulla nämä kolme pelasivat samassa joukkueessa 13 peliä ja hävisivät ne kaikki.

Hieman valoa elämään toi pelit Lassen kanssa samassa joukkueessa, kun näistä peleistä 2010-luvulla voittoon päättyi jo 55,1 %. Samalla vuosikymmenellä esimerkiksi Lasse ja Lauri voittivat vain 52,9 % yhdessä pelaamistaan peleistä. Myös voittomaalitilastossa Otto pärjäsi hyvin jo 2010-luvulla ollen jaetulla viidennellä tilalla.

Heikkojen esitysten jälkeen tälle saksan sarjojen mestaripelaajalle ei alkuvuosina kutsuja finaaliottuihin liian usein tippunut. Ensimmäisen kerran Otto pelasi finaalissa kesäkuussa 2017, kun hän taisteli Paitojen joukkueessa juuri Tapsa Cup voitosta. Se taistelu päättyi tappioon ja portti finaaleihin sulkeutui jälleen vuosiksi.

Heikoista tilastoista huolimatta, Otto voitti nopeasti vertaistensa kunnioituksen ja otti paikkansa yhtenä runkopelaajista. Armoton taistelutahto, kiihkeä suhtautuminen peliin ja ne lukuisat loukkaantuneena pelatut ottelut eivät jättäneet ketään kylmäksi. Sitoutuminen peliin oli sataprosenttista, niin kenttäpelaajana kuin maalivahtinakin. Siinä sivussa hän otti myös sheriffin roolia ja piti Phantomia kurissa, kun kiistely säännöistä meni liian pitkälle.

Alusta asti yksi Oton vahvuuksista oli painava laukaus, jota hän käyttikin ahkerasti. Sen ja saksayhteytensä takia hänen lempinimekseen vakiintui nopeasti Der Bomber.

Uusi vuosikymmen muuttaa kaiken

2010-luvun lähestyessä loppuaan teki Otto urallaan ratkaisevia uudistuksia. Pelaamisesta tuli tuloshakuisempaa ja voittamisesta melkein tärkeää. Ensimmäinen muutos oikeaan suuntaan nähtiin 4.6.2019, kun Otto nousi Markuksen johtamaan Liivien Tapsa Cup finaalijoukkueeseen. Finaali päättyi voittoon ja ura lähti välittömästi nousuun.

Kun otetaan vain 2020-luvun tilastot, Otto on neljän eniten pelanneen pelaajan joukossa 47,5 % voittoprosentilla. Voittomaalitilastossa hän on Markuksen kanssa jaetulla toisella sijalla ja vain yhden maalin Anttia perässä. Parhaiten hän on menestynyt kaimansa Oton kanssa, kun he ovat voittaneet 60 % yhdessä pelaamistaan peleistä. Muutos pelaamisessa ja etenkin suhtautumisessa voittamiseen on molemmilla Otoilla ollut huimaa, kun muistaa, että vielä 2010 luvulla Otot voittivat vain 38,8 % samassa joukkueessa pelaamistaan otteluista.

Finaalien voittoputki

Oton suurimmat sankariteot tällä vuosikymmenellä on kuitenkin nähty finaaleissa. Otto, Lasse ja Ville ovat ainoat pelaajat, jotka ovat voittaneet kaikki finaalit tällä vuosikymmenellä.

Markuksen ja Villen suksien mentyä ristiin, ovat Ville ja Otto muodostaneet voittamattoman taistelijaparin finaaliessa. Kapteeni Ville on valinnut Oton joukkueeseensa joka kerta. Joulukuussa tehdyn kyselyn perusteella Otto ilmoitti haluavansa pelata mieluiten Villen joukkueessa finaalissa, joten tunne on selvästi molemminpuolinen.

Toukokuussa nähtiin harvinainen tilanne, kun peräkkäisillä viikoilla pelattiin lähes samoin joukkuein. Melkein ainut muutos oli, että Otto korvasi ensimmäisessä ottelussa pelanneen Kimmon. Kimmon pelatessa peli päättyi voittoon, mutta viikkoa myöhemmin Oton pelatessa joukkue voitti vielä suuremmin luvuin. Joukkueessa pelasi myös tuleva finaalikapteeni Ville, joka kommentoi Oton mahdollisuutta jatkaa hänen joukkueessaan finaalissa.

- Meille on hyvin tärkeää, että finaalissa Markusta päästään pehmittämään oikein kunnolla. Haluan nähdä mansikkaa kuin Suonenjoen markkinoilla. Minä en siihen aina pysty, kun on maalejakin tehtävä. Der Bomberin osaamiselle on siis selvää tilausta.

Artikkelin lopussa Der Sählyspiegelin toimittaja toteaa Oton pelipaikan olevan Villen Tapsa Cup joukkueessa lähes varma. Mikäli heidän joukkueensa yltäisi voittoon, olisi se Otolle jo kolmas Tapsa Cup voitto putkeen ja Villelle peräti neljäs.

Video: Vuoden odotus on ohi ja Der Bomber on valmiina finaaliin