Vuoden 2020 kooste muista tilanteista

Teksti: Kimmo
Julkaistu 26.12.2020
Lasse oli usein torjuntatöissä vuoden aikana.
Kuva: Kaikenlaista hässäkkää oli taas maalin edessä vuoden aikana

Tällä sivulla on kooste niistä sekalaisista kiinnostavista tilanteista, jotka eivät otteluraportteihin vuoden aikana päässeet. Tuomarin puuttuminen näkyi joskus väärinä tuomioina. Taistelu pallosta oli jälleen kovaa ja usein sääntöjen mukaista. Aivan lopussa on ne "hienot" suoritukset, joille ei omaa kategoriaa löytynyt.

Tapsa poissaolo näykyi tuomarivirheinä

Vuosi sitten sarjan ehdottomasti kokenein pelaaja Tapsa pelasi muutaman viikon välein. Helmikuussa hän jätti kentän pidemmäksi aikaa luottaen siihen, että paikallaolijat osaavat tuomita peliä asiantuntevasti ja rehdisti. No eipä olisi kannattanut! Heti seuraavalla viikolla helmikuussa tapahtui selvä tuomarivirhe, jolla oli merkittävät seuraukset.

Video 7: Räikeästä tuomarivirheestä rangaistaan

Videolla Martin ja Kjellin kuullaan protestoivan raivokkaasti tuomarin ratkaisua sanomalla, että pallo meni yli Ville3:n mailasta. Hidastuskuvasta voidaan nähdä, että näin todellakin kävi. Pallo pomppaa Martin mailasta ylöspäin ja Ville3:n lyö pallon lopulta yli. Protestit eivät auta vaan tilanteesta tuomitaan Liivien kulmalyönti. Otto2 syöttää kaimalleen, joka kiertää maalin ja iskee reppuun.

Tuukan maali - vai oliko?

Kesäkuussa 2019 sarjassa debytoinut Tuukka on noussut kuluvan vuoden aikana sarjan runkopelaajien joukkoon. Omien sanojensa mukaan pelipäivä on hänelle viikon kohokohta, jota ei väliin voi jättää. Siis silloin kun ei ole maailmanlaajuista pandemiaa. Helmikuun lopulla Tuukka intoutui iskemään maaleja siihen tahtiin, ettei videotarkastuksia vaivauduttu tekemään. Katso alla oleva video ja päätä itse kävikö pallo maalissa vai osuiko se ylärimaan.

Video 8: Tuukka laukoo maaliin tai rimaan

Pallo osui joko ylärimaan tai sitten maalin sisällä olevaan ylärimaan. Äänessä oli selvä verkkomainen räpsähdys, mikä voisi kuulua pallon osuessa maalin kattooon matkalla maalin sisällä olevaan ylärimaan. Jos pallo osuu metalliseen rimaan siitä kuuluu selvästi erilainen ääni. Toisaalta maalin sisällä oleva verkko on heitetty yläriman yli, joten tyypillistä metallista kilahduskolahdusta ei voisi nyt edes kuulua vaikka pallo olisi ylärimaan osunutkin.

Jos katsoo pelkästään kuvaa, ei palloon lankea varjo missään vaiheessa. Näin voisi olettaa tapahtuvan, jos pallo maalin sisällä kävisi. Lisäksi pallo pomppaa todella nopeasti maalista ulos.

Pelaajista todella harva oikeasti varmaankin näki, mihin pallo osui. Maalivahti Niklas ja Joonatan hänen edessään eivät ainakaan. Nipa varmaan katsoi ennemminkin mihin laskeutuu hypyn jälkeen. Heti maalin jälkeen Gretskin eleistä voi nähdä, että hän vielä mietti, oliko se maali. Markus juhli heti maalia, mutta hänellä onkin aina maalijuhlat käynnissä.

Kovaa peliä runkosarjassa

Vuoden aikana peli oli yleensä rehtiä ja sääntöjen mukaista, mutta poikkeuksiakin nähtiin. Markus paini Antin kanssa useaankin otteeseen ja sama meno varmasti jatkuu tulevanakin vuonna. Antille määrättiin keväällä lisää voimaharjoittelua, mikä on vähän yllättävää, kun hän sai kuitenkin työnnettyä Phantomin laidan läpi pelkästään käsivarrellaan.

Vaikka pelit ovat vauhdikkaita ei sarjan vanhin pelaaja yleensä laitataklaa sarjan toiseksi vanhinta. Sattuman oikusta sellainenkin saatiin nyt videolle.

Video 9: Koviakin otteita saatiin videolle

Kunnioituksen puutetta

Vaikka pelit pelattiin yleensä hyvässä hengessä ja vastustajaa kunnioittaen, puuttui kaikenlainen kunnioitus tiettyjen pelaajien väliltä. Tapausta on käsitelty aikaisemminkin, joten nopeaa parannusta tilanteeseen ei odoteta.

Video 10: Kunnioituksen puute näkyi poikittaisina mailoina ja maalien juhlinnassa

Hienoja riistoja

Hyökkääjä voi tuoda joukkueelleen iloa tekemällä maalin. Toisaalta puolustaja voi pilata hyökkääjän ilon riistämällä pallon juuri ennen maalin tekoa. Hienoja riistoja nähtiin enemmänkin, mutta nämä ikuistuivat videolle. Ensimmäinen tilanne lähtee siitä, kun Markus yrittää ilmaveiviä yhdessä päässä ja vastustaja Ville pääsee läpiajoon toisessa päässä. Voiko ilmaveivi sen enempää epäonnistua?

Video 11: Pallon voi vielä myös sääntöjen mukaisesti

Yksinkin pärjää

Pohjimmiltaa sähly on joukkuepeli, mutta välillä tuli tilanteita, joissa pelaaja pärjäsi yksinkin vastassa ollutta joukkuetta vastaan. Olkoon tämä muistutuksena siitä, että jokainen voi olla ratkaisuasemassa tilanteen niin vaatiessa.

Video 12: Yksin muita vastaan

DVD ekstrat

Pelien tuoksinassa sattui ja tapahtui, joten mukaan sattuu kaikenlaista. Tässä osa niistä muista suorituksista.

Video 13: Epäonnistuneet otokset DVD:n ekstroissa

Toinen artikkeli:
Vuoden 2020 kooste maaleista ja torjunnoista

Takaisin etusivulle:
KimmoKoodaa.fi